Richie Havens: cast en muziek.
Er zijn 8 films gevonden.

Woodstock: The 25th Anniversary TV Series

1994 | Documentaire, Muziek

Verenigde Staten 1994. Documentaire van Michael Lang. Met o.a. Richie Havens, Country Joe, Sebastian, Incredible String Band en Bert Sommer.

25 jaar later praatte Michael Lang d.m.v. interviews en als commentaarstem bij de fragmenten van historische opnames een documentaire aan elkaar over het Grootste Popgebeuren Aller Tijden. Heel keurig in chronologische volgorde. Onbekend gebleven opnames tussen en achter de coulissen maken het voor liefhebbers en vorsers een interessante toevoeging aan hun muziekcollectie. Artie Kornfield was medeproducent. Bij de dertigste viering in 1999 stak de uitgebuite en teleurgestelde jeugd (dure plaatsen, woekerprijzen voor versnaperingen, onsympathieke ordediensten die bestonden uit schnabbelende smerissen, etc. etc.) de boel in de fik en maakte (hopelijk) een eind aan dit gebeuren, want het moet een mooie herinnering blijven en geen verachtelijke commerciële exploitatie van naïeve suckers door uitgekookte handige Harry's. Weg, Woodstock!

Hearts of Fire

1987 | Muziek, Romantiek, Familiefilm

Verenigde Staten 1987. Muziek van Richard Marquand. Met o.a. Fiona, Rupert Everett, Bob Dylan, Ian Dury en Suzanne Bertish.

Conflicten tussen de oude generatie rocksterren en de hedendaagse wordt gesymboliseerd door zangeresje Fiona dat met ouwe rocker Dylan, op zijn retour, naar Engeland trekt om er carri[KA2]ere te maken. Allicht leuk voor doelgroep vijftien tot zestien jaar maar kent die Dylan nog? `I`m too old for this circus` zegt Dylan en hij heeft nog gelijk ook. Voor het overige: herkenbare sfeer, de gebruikelijke rock-clich[KA1]es, een oppervlakkige soundtrack van John Barry en de arbitraire keuzes die een debutant(e) moet maken. Dylan himself levert drie songs en Everett is een Brits platenproducer die in Fiona meer ziet dan een zangeres. Marquand's laatste film: hij overleed in 1987 kort na het beëindigen van de opnames. Gedraaid in J-D-C Scope.

The Girl, the Gold Watch & Dynamite

1981 | Avonturenfilm

Verenigde Staten 1981. Avonturenfilm van Hy Averback. Met o.a. Lee Purcell, Philip MacHale, Burton Gilliam, Zohra Lampert en Jack Elam.

Een platvloers vervolg van THE GIRL, THE GOLD WATCH AND EVERYTHING, over de verdere brokken van de burgerlijke erfgename van een kelderende zaak en een horloge dat de tijd stil kan zetten.

The Boss's Son

1978 |

1978. Bobby Roth. Met o.a. Piper Laurie, Rita Moreno, Richie Havens, Henry G. Sanders en Rudy Solari.

Een platvloers vervolg van THE GIRL, THE GOLD WATCH AND EVERYTHING, over de verdere brokken van de burgerlijke erfgename van een kelderende zaak en een horloge dat de tijd stil kan zetten.

The Boss' Son

1978 | Drama

Verenigde Staten 1978. Drama van Bobby Roth. Met o.a. Asher Brauner, Rudy Solari, Rita Moreno, Henry G. Sanders en James Darren.

Mooie kleine, in eigen beheer door auteur/regisseur Roth gemaakte film over een jongeman die tegen zijn zin in zijn vaders bedrijf, een tapijtfabriek, gaat werken. Geloofwaardig en sympathiek.

Greased Lightning

1977 | Biografie, Drama, Komedie

Verenigde Staten 1977. Biografie van Michael Schultz. Met o.a. Richard Pryor, Beau Bridges, Pam Grier, Cleavon Little en Vincent Gardenia.

De enthousiaste acteurs kunnen maar weinig doen om leven te blazen in deze ploeterende, episodische biografie van Wendell Scott, de eerste zwarte autocoureur. Zonde van Pryors talenten, zowel zijn dramatische als zijn komische.

Catch My Soul

1974 | Muziek

Verenigde Staten 1974. Muziek van Patrick McGoohan. Met o.a. Richie Havens, Lance Le Gault, Season Hubley, Tony Joe White en Delany Bramlett.

Othello van Shakespeare bewerkt door Jack Good als rock-opera. Het spel van zowel Havens, die voor de schijnheilige priester speelt, als van Le Gault die zijn Iago is, is zonder engagement en zwaar op de hand. De muziek is hier en daar wel aardig. Hertiteld als SANTA FE SATAN.

Woodstock

1970 | Muziek

Verenigde Staten 1970. Muziek van Michael Wadleigh.

Een registratie van het legendarische festival dat midden augustus 1969 de beste rockzangers en -groepen bijeenbracht op de grazige weiden van Bethel, ten noorden van New York. Het succes overtrof de stoutste verwachtingen. In de loop van drie dagen werd Woodstock bezocht door meer dan vierhonderd duizend jongeren, in het kader van 'love and peace'. Het werd het grootste evenement uit de hippie-geschiedenis. Wadleigh distilleerde uit meer dan honderdtwintig uren film een magistrale reportage die de toeschouwer onderdompelt in de sfeer die op Woodstock heerste, terwijl ze kunnen genieten van zowat iedereen die naam had in het popwereldje van dat ogenblik. Het filmmateriaal werd onder meer gemonteerd door Martin Scorsese.