Peter Tilbury

Acteur

Peter Tilbury is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

First Born

1989 | Thriller, Sciencefiction

Nieuw-Zeeland/Australië/Verenigd Koninkrijk 1989. Thriller van Philip Saville. Met o.a. Charles Dance, Julie Peasgood, Philip Madoc, Peter Tilbury en Rosemary McHale.

De geleerde Dance werkt in opdracht van het Amerikaans Ministerie van Defensie aan een genetisch experiment. Hij slaagt erin een vrouwelijke gorilla te bevruchten met menselijk sperma. Zo hoopt hij een nieuw wezen te creëren dat de intelligentie bezit van de mens en de kracht van de aap. Er wordt inderdaad een hybride baby geboren, die naarmate hij opgroeit meer en meer menselijke karaktertrekken vertoont. Dance hecht zich aan het wezen, maar dan komt een verschrikkelijk bevel: hij moet het vernietigen. Spookbeeld over moreel onaanvaardbare genetische manipulaties die in de eerste plaats dienen voor oorlogsdoeleinden. Dance is een aangrijpende geleerde met menselijke inborst die niet wil reageren op koude ambtenarij. Zijn band met het door hem gecreëerde wezen wordt zeer realistisch uitgewerkt. Ted Whitehead bewerkte de roman Gor Sage van Maureen Duffy tot een film die ongetwijfeld blijft hangen. David Feig schoot er de beelden bij.

Nemesis

1986 | Misdaad

Verenigd Koninkrijk 1986. Misdaad van David Tucker. Met o.a. Joan Hickson, Anna Cropper, Margaret Tyzack, Valerie Lush en Helen Cherry.

Door het lezen van een brief van een overleden vriend, wordt Miss Marple ertoe aangezet een reeks Britse landhuizen te bezoeken teneinde een oud familiegeheim te ontsluieren. Agatha Christie's speurneus staat hier voor één van de ingewikkeldste zaken in haar leven: ze moet eerst uitzoeken wat het geheim is, voordat ze het kan oplossen. Joan Hickson krijgt hierdoor nogmaals de gelegenheid te laten zien hoe goed zij deze rol beheerst.

Those Glory, Glory Days

1983 | Drama, Sportfilm

Verenigd Koninkrijk 1983. Drama van Philip Saville. Met o.a. Zoë Nathenson, Elizabeth Spriggs, Julia McKenzie, Julia Goodman en Peter Tilbury.

Een charmante, ironisch-nostalgische film over vier meisjes die helemaal opgaan in hun activiteiten als supporters van Tottenham Hotspur, in 1961 kampioen in Engelands Eerste Divisie. Zelfs zij die aan voetbal een broertje dood hebben zullen het moeilijk vinden te weerstaan aan deze luchtige, sympathieke en fris vertolkte film. Geproduceerd door David Puttnam.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Peter Tilbury op televisie komt.

Reageer