Ruud van der Heyde: productie.
Er zijn 6 films gevonden.

Kankerlijers

2014 | Drama

Nederland 2014. Drama van Lodewijk Crijns. Met o.a. Massimo Pesik, Gijs Blom, Nicolette van Dam en Marcel Hensema.

Van z'n diepgang moet deze bewerking van het Spaanse Planta 4a uit 2003 het niet hebben. De vier jongens in rolstoelen en het meisje dat als nieuwe patiënt binnenkomt op de kankerafdeling van het Amstelwijck Ziekenhuis, worden meer geteisterd door hormonen dan door hun ziekte. Dat pakt prima uit. Lodewijk Crijns (Alleen maar nette mensen) laat zien dat een verhaal over jongeren en kanker niet een kitscherige chemotragedie hoeft te zijn, maar uitstekend verteld kan worden met vaart en botte humor.

Chez Nous

2013 | Komedie

Nederland 2013. Komedie van Tim Oliehoek. Met o.a. Alex Klaassen, Achmed Akkabi, Thomas Acda, Jack Wouterse en Peter Faber.

Scenarioschrijver Frank Houtappels bedacht een origineel uitgangspunt door Hollandse homogezelligheid met een Hollywood-heist te combineren. Als de kroeg Chez Nous ten onder dreigt te gaan, beraamt een groepje stamgasten het plan om tijdens de grachtenoptocht van de Gay Pride voor miljoenen aan juwelen te roven. Onder regie van Tim Oliehoek (Vet Hard) en met een cast van formaat levert dat uiteindelijk een onevenwichtige feelgoodfilm op die, vooral door de komische timing en mimiek van Achmed Akkabi, bij vlagen amuseert.

Brammetje Baas

2012 | Familiefilm

Nederland 2012. Familiefilm van Anna van der Heide. Met o.a. Coen van Overdam, Katja Herbers, René Groothof, Egbert Jan Weeber en Tjebbo Gerritsma.

Brammetje Baas (Van Overdam) is een heel erg drukke, zevenjarige jongen met een levendige fantasie. Hij verheugt zich op groep drie, waar hij Chinees hoopt te leren. Maar als hij daar op meester P. Vis (Groothof) stuit, raakt die hoop snel vervlogen. Brammetje Baas, geschreven door Tamara Bos, is een fijne familiefilm, met gelaagde personages als ­belangrijkste troef. Brammetjes fantasiewereld krijgt gestalte door collageachtige animaties, mooie geluidseffecten en een voice-over waarin Bram zijn gedachtewereld, soms iets te perfect, weet te verwoorden. Bekroond met de prijs voor de beste film op Cinekid.

Dolfje Weerwolfje

2011 | Familiefilm

Nederland 2011. Familiefilm van Joram Lürsen. Met o.a. Ole Kroes, Maas Bronkhuyzen, Kim van Kooten, Remko Vrijdag en Joop Keesmaat.

Vanaf zijn zevende jaar verandert Dolfje maandelijks in een weerwolfje. Dat is vaak ­lastig voor Dolfje, maar heeft ook zijn voordelen: hij durft nu een pestkop op z’n nummer te zetten en kan nu eindelijk – razendsnel – ­tijdens gym in een touw klimmen. In deze verfilming van Paul van Loons kinderboek ligt het zwaartepunt op de entertainmentwaarde van het anders-zijn. We zien dus hoe Dolfje tegen een deurpost piest, in de gordijnen hangt en als een dolle door de nachtelijke straten rent. Intussen heeft hij een probleem met een boze buurvrouw. Vriendelijk griezelverhaal, geschikt voor kinderen ­vanaf een jaar of zes.

Taartman

2009 | Komedie, Misdaad, Drama

Nederland 2009. Komedie van Annemarie van de Mond. Met o.a. Jaap Spijkers, Betty Schuurman, Dajo Hogeweg en Eva van der Gucht.

Het zit banketbakker Ben van Bommel niet mee. Hij heeft een ontevreden vrouw, een fikse belastingschuld, en geen enkele daadkracht. En dan vraagt een 'goede vriend' hem of hij een pakketje drugs wil afleveren. Na enige aarzeling stemt de doodeerlijke banketbakker toe. Maar dan gaat alles mis en wordt Ben uiteindelijk zelfs verdacht van moord. Tot overmaat van ramp nadert ook nog het grote patisserieconcours. Ongelukkige mengeling van slapstick, thriller, en drama, waardoor de film op alle fronten net niet weet te overtuigen. Wel een mooie rol van Jaap Spijkers als de belaagde banketbakker.

Maybe Sweden

2006 | Drama

Nederland 2006. Drama van Margien Rogaar. Met o.a. Walter Bart, Matijs Jansen, Marleen Scholten, Maartje Remmers en Wine Dierickx.

Vijf oude vrienden gaan samen op vakantie naar een lekker oud huis, ergens in Zuid-Europa. Dan verschijnt er ineens een vluchteling uit Ghana in de tuin. Voor haar speelfilmdebuut ontwikkelde Margien Rogaar het scenario samen met het Nederlands-Vlaamse theatercollectief Wunderbaum, naar hun voorstelling Welcome in My Backyard. De vijf jonge acteurs spelen ook de hoofdrollen. Maybe Sweden verraadt dat Rogaar talent heeft, maar het blijft ondanks de fraaie buitenopnamen verfilmd toneel.