Gérard Zingg

Regisseur, Acteur

Gérard Zingg is regisseur en acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Ada dans le jungle

1988 | Avonturenfilm, Komedie

Frankrijk 1988. Avonturenfilm van Gérard Zingg. Met o.a. Marie Louisa, Richard Bohringer, Bertrand Blier, Philippe Léotard en Isaach De Bankolé.

Een bewerking van het grappige en zonderlinge stripverhaal Altan. Een persiflage op de overdreven tropische avonturenromans, waar nooit een touw aan vast te knopen valt. Helaas alweer een bewijs, dat het onmogelijk is tekenfiguren te vervangen door spelers van vlees en bloed: het acteren gaat overheersen. Hier komen nog een behoorlijk aantal stommiteiten in de montage en in het bijzonder in de dialogen bij, die wel goed zijn te volgen maar het slecht 'doen' op het witte doek. Kortom, soms amusant maar met amper de geestigheid van het onnavolgbare origineel.

La Nuit tous les chats sont gris

1977 | Fantasy

Frankrijk 1977. Fantasy van Gérard Zingg. Met o.a. Gérard Depardieu, Robert Stephens, Charlotte Crow, Laura Betti en Ann Zacharias.

Een excentrieke Brit vertelt aan een twaalf-jarig nichtje zelf verzonnen avonturen van een jonge dief en rokkenjager. Naarmate de alcoholconsumptie van de verteller toeneemt gaat hij zich steeds meer identificeren met zijn creatie. De debuterende regisseur heeft onvoldoende greep op zowel de werkelijkheid als de fictie, zodat een verwarrende mengelmoes ontstond waaraan zowel het spel van Depardieu (die de film zelf produceerde) als de kwaliteit van de fotografie weinig kon verbeteren.

Le Procès de Jeanne d'Arc

1961 | Drama, Historische film

Frankrijk 1961. Drama van Robert Bresson. Met o.a. Florence Delay, Jean-Claude Fourneau, Roger Honorat, Marc Jacquier en Jean Gillibert.

Proces wegens godslastering en hekserij tegen de maagd van Orléans die met goddelijke inspiratie het verzet tegen het Engelse leger aanvoerde. Het scenario houdt zich volledig aan de authentieke, bewaard gebleven processtukken en krijgt door het emotieloos acteren en de strenge regie een grote indringendheid, zonder overigens Dreyers PASSION DE JEANNE D'ARC te evenaren. De titelrolspeelster werd later scenario-schrijfster.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Gérard Zingg op televisie komt.

Reageer