Michel Carrière

Regisseur, Acteur

Michel Carrière is regisseur en acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Sur les traces d'Edgar Rice Burroughs

1996 | Documentaire, Biografie

Frankrijk 1996. Documentaire van Michel Carrière. Met o.a. Michel Decuyper, Janine Decuyper, William Morse, Joan Bledig en Danton Burroughs.

Michel Decuyper is een eenvoudige boer uit Duinkerke. Het enige waarmee hij opvalt is zijn gigantische Tarzan-verzameling. Hij bezit zowat alles wat ooit over Tarzan of zijn geestelijke vader Edgar Rice Burroughs geschreven werd. Filmaffiches, foto's, boeken, de films zelf op 8mm en op video. Samen met de filmploeg trekt hij naar Amerika op zoek naar de wortels van Burroughs via andere adepten met wie hij in zijn gebroken Engels over zijn zeldzame stukken praat. Het hoogtepunt in zijn leven volgt wanneer hij ontvangen wordt door Danton Burroughs, de kleinzoon van de schrijver, die nu waakt over de rechten op het werk van zijn grootvader. Voor Tarzan-liefhebbers is dit ongetwijfeld een juweeltje van een documentaire, temeer daar zeldzame opnamen van Burroughs als illustratie dienen. Wie minder belang stelt in deze jungle boy heeft er weinig boodschap aan. Carrière schreef het scenario en, samen met Yann Lardeau, de commentaar die ingesproken wordt door Yves Arnault. Montage is van Michel Huguet en Xavier-Marie Bonnot hanteerde de camera.

L'incruste

1994 | Komedie, Familiefilm

Frankrijk 1994. Komedie van Emilie Deleuze. Met o.a. Claire Keim, Benoît Magimel, Yann Boudaud, Mathieu Busson en Marcel Bozonnet.

Een groepje Parijse studenten houdt er een eigenaardige hobby op na. Ze doen niets liever dan ongenodigd binnenvallen op feestjes, er de boel op stelten zetten en de aanwezigen choqueren. Tot op de dag dat Keim, het enige meisje van de bende, bij haar thuis een party organiseert en ze bezoek krijgt van haar 'metgezellen'. Dan blijkt hoezeer ze zelf op orde en netheid gesteld is. Hard-rock, heibel, drinken, ruzie maken. Dat zijn de ingrediënten van deze film, vol personages waarvoor niemand sympathie kan voelen. Het scenario van Deleuze en Laurent Guyot geeft een beeld van de decadentie van een bepaald soort jongeren, eind jaren 1980. Antoine Heberle stond achter de camera.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Michel Carrière op televisie komt.

Reageer