Joe Raposo

1937 -1989 Componist

Joe Raposo (1937-1989) is componist.
Er zijn 4 films gevonden.

Raggedy Ann and Andy

1977 | Animatie

Verenigde Staten 1977. Animatie van Richard Williams. Met o.a. Fred Stuthman, Mark Bakker en Didi Conn.

Trage, ongeïnspireerde tekenfilm voor kinderen met eindeloze liedjes door Joe Raposo, die de actie telkens weer stopzetten. Aantrekkelijke karakters die geen kant op kunnen. Het enige hoogtepunt is Kameel met Rimpel Knieën die 'Song Blue' zingt.

Nashville

1975 | Drama, Muziek

Verenigde Staten 1975. Drama van Robert Altman. Met o.a. Karen Black, Keith Carradine, Geraldine Chaplin, Ronee Blakley en Lily Tomlin.

Meer dan twintig gelijkwaardige personages die ronddolen in de hoofdstad van de country-muziek, Nashville, Tennessee, tegen de achtergrond van een primaryverkiezing, alleen een zeer begaafd regisseur als Altman kan van zo'n gegeven een eenheid maken. Hij vervlecht de verhalen van onder andere een nachtclubeigenares, een zelfingenomen rocker en een countryicoon schijnbaar moeiteloos tot een virtuoos mozaïek. En passant stipt hij thema's aan als het streven naar succes, in de muziek en in politiek, en laat ook nog even zien wat de seksuele revolutie voor vrouwen betekende in die hippe, vrije jaren 70. Carradines song 'I'm Easy' won een Oscar. Elliott Gould en Julie Christie spelen zichzelf.

The Possession of Joel Delaney

1972 | Horror, Drama

Verenigde Staten/Verenigd Koninkrijk 1972. Horror van Waris Hussein. Met o.a. Shirley MacLaine, Perry King, Lisa Kohane, David Elliott en Michael Hordern.

Een vreemde vermenging van horror en maatschappijkritiek. MacLaine, als onsympathieke hoofdpersoon die bedreigd wordt door geheimzinnige transformaties van haar broer Joel (King). Tamelijk bizar.

Hey Cinderella

1969 | Fantasy, Familiefilm

Canada 1969. Fantasy van Jim Henson. Met o.a. Belinda Montgomery, Pat Galloway, Robin Ward en Joyce Gordon.

VV.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Joe Raposo op televisie komt.

Reageer