Sergio Rossi is regisseur en acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

La Medaglia

1997 | Drama

Italië 1997. Drama van Sergio Rossi. Met o.a. Antonella Ponziani, Franco Nero, Tresy Taddei, Sonia Grassi en Maria Monti.

Lydia (Ponziani), een fabrieksarbeidster en een communistische militante, is weduwe. Ze heeft een dochtertje van tien. Ze wordt verliefd op ingenieur Ferrero (Nero), die veel ouder is dan zij zelf en die er gehele andere denkbeelden op na houdt. Terwijl Lydia verscheurd wordt in haar binnenste tussen twee tegenovergestelde stromingen van haar gevoelens - het hoofd en het hart - probeert haar dochtertje op school de medaille uit de titel te veroveren, die iedere week wordt afgegeven aan het kind in de klas, dat het meeste zijn best heeft gedaan. Deze wonderlijke geschiedenis, die zich in twee verschillende belevingswerelden afspeelt, wordt gezien door de ogen van het kind. Wat traag, maar wel aandoenlijk. Het scenario is van Maria Rosa Valli, Paolo Castaldini en regisseur Rossi. Het camerawerk is van Franco Lecca. Gesitueerd in Turijn in 1953.

Luisa, Carla, Lorenza e le affetuose Lontananze

1990 | Drama, Komedie

Italië 1990. Drama van Sergio Rossi. Met o.a. Lina Sastri, Fiorenza Marchegiani, Angela Finocchiaro, Gianpiero Bianchi en Riccardo Plati.

Drie vrouwen, drie verhalen, één doel: liefde vinden, begrijpen en er intens van genieten. De vrouwen zijn Luisa, onderwijzeres, Lorenza, gynecoloog en Carla, die op kantoor zit. Ze zijn financiëel onafhankelijk en van goede komaf. Ze voelen zich eenzaam en leeg en ze willen een man in hun vrijgezellenbestaan. Goed gespeeld, gevoelig drama over werkende vrouwen, die problemen hebben met de liefde. Ook een film voor mannen, die vrouwen beter willen leren begrijpen.

Affetuose lontananze

1989 | Drama

Italië 1989. Drama van Sergio Rossi. Met o.a. Lina Sastri, Angela Finocchiaro, Fiorenza Marchegianni en Gianpiero Bianchi.

Neerbuigend portret van drie ongetrouwde vrouwen: een rijpe lerares kunstgeschiedenis die een langdurige verhouding verbroken heeft en een nieuwe man zoekt, en haar twee vriendinnen, een vroedvrouw en een bibliothecaresse, met vergelijkbare problemen. De beide laatsten hebben succes in hun werk, maar niet in hun persoonlijk leven. Deze vrouwen, die graag willen doorgaan voor vrij en onafhankelijk, worden geobsedeerd door de mannen in hun levens. Ze kletsen wat af in deze slaapverwekkende film, waarin geen cliché geschuwd wordt.

Othon

1970 | Drama

Italië/Duitsland 1970. Drama van Jean Marie Straub en Danièle Huillet. Met o.a. Adriano Apra, Anne Brumagne, Olimpia Carlisi, Subarite Semaran en Leon Mingrone.

Ondertitel: 'Die Augen wollen sich nicht zu jeder Zeit schlieszen oder vielleicht wird Rom sich eines Tages erlauben seinerseits zu wählen'. Een igenzinnige Straub-Huillet-verfilming van Pierre Corneilles toneelstuk die in drie lagen werd opgebouwd: het oude Rome, het 17e-eeuwse Frankrijk van Corneille en Europa vandaag, met tot de uiterste vervreemding geregisseerde acteurs die de tekst opzeggen.