Alessandro Benvenuti

Regisseur, Acteur

Alessandro Benvenuti is regisseur en acteur.
Er zijn 12 films gevonden.

Un colpo al cuore

2000 |

Italië 2000. Alessandro Benvenuti. Met o.a. Cecilia Dazzi, Gianna Giachetti en Valeria Milillo.

Albergo Roma

1996 | Komedie

Italië 1996. Komedie van Ugo Chiti. Met o.a. Alessandro Benvenuti, Tchéky Karyo, Claudio Bisio, Barbara Enrichi en Debora Caprioglio.

VV.

Belle al Bar

1994 | Komedie

Italië 1994. Komedie van Alessandro Benvenuti. Met o.a. Alessandro Benvenuti, Eva Robin's, Andrea Brambilla, Assumpta Serna en Giovanni Pellegrino.

Het huwelijksleven van kunstrestaurateur L[KA1]eo (Benvenuti) is kleurloos en liefdeloos, ondanks het feit dat zijn vrouw Simona (Serna) een Spaanse furie is. L[KA1]eo ontwikkelt allerlei phobie[KA3]en, allergie[KA3]en en niet-bestaande kwalen die hem het leven tot een hel maken. Een vriend stelt hem voor om Rome te verlaten en een contract te tekenen voor werk in Florence. In de hoop op gelukkiger tijden besluit L[KA1]eo erop in te gaan. In Florence raakt hij onverwacht opgesloten in een openbaar toilet; hij sterft bijna van angst, maar wordt gered door de verleidelijke tippelaarster, Giulia (Robin's), die hem meezeult naar haar woning, waar Léo op verhaal kan komen. Léo is helemaal weg van haar en volmaakt gelukkig met haar. Hij is meer als verbaasd als hij ontdekt dat Giulia, zijn neef Giulio was, die hem bekent altijd op hem gevallen te zijn. Nu Giulio een seksoperatie heeft ondergaan, kan Giulia best met Léo door het leven gaan. Léo vindt het aanvaardbaar klinken, maar dan komt Simona uit Rome aangereisd. Vlotte, gevoelige Italiaanse komedie met de eerste glansrol van travestiet Robin's, die overigens op de Italiaanse tv flopte met een praatprogramma. Veel kijkers zullen na een kwartier afhaken, want het eerste half uur, waarin het ongelukkige huwelijk van Léo en Simona uiteengezet wordt, is veel te lang. En dat is eigenlijk jammer. Het scenario is van Ugo Chiti, Nicola Zavagli en Benvenuti. Camerawerk van Blasco Giurato. Cinecitta Color. Dolby.

Caino e Caino

1993 | Komedie

Italië 1993. Komedie van Alessandro Benvenuti. Met o.a. Enrico Montesano, Alessandro Benvenuti, Daniela Poggi, Emy Kay en Novello Novelli.

Verhaal over de rivaliteit tussen de academicus Franco (Benvenuti) en zijn geslepen broer Fabio (Montesano). Na de dood van hun vader ontstaat een conflict over het leiderschap van diens textielbedrijf. De uitgekookte Fabio trekt zich juist op tijd terug en wacht geamuseerd af hoe Franco problemen krijgt met de belastingdienst. Franco neemt wraak door Fabio's affaire met de vrouw van een vriend te onthullen. Hun rivaliteit duurt voort tot Franco zijn eigen ontvoering in scene zet en Fabio voor een hoog losgeld laat opdraaien. Wanneer dit uitkomt gaan de twee op de vuist. Geheugenverlies en een ogenschijnlijke vriendschap zijn hiervan het gevolg. Goed spel, maar de zwarte humor stelt door het ontbreken van komische ingrediënten en het onsamenhangende verhaal enigszins teleur. Ook bekend als CAIN VS. CAIN.

Zitti e Mosca

1991 |

Italië 1991. Alessandro Benvenuti. Met o.a. Alessandro Benvenuti, Athinia Cenci, Massimo Ghini, Alida Valli en Novello Novelli.

Een politieke satire over de misleiding van de communisten en de linksen in Itali[KA3]e en over de polemieken waarmee de naamsverandering van de Italiaanse Communistische Partij (PCI) in Links-democratische Partij (PDS) begin 1991 gepaard ging. Het verhaal speelt zich af in een landelijk Toscaans dorp tijdens het eerste Eenheidsfestival van de PDS. Er worden zowel vrolijke als trieste verhalen verteld door vier generaties Italianen, die de veranderingen in de Italiaanse samenleving weerspiegelen. Deze diverse personages leveren spottende en ontgoochelende commentaren op de hedendaagse politiek na de val van het communisme in Oost-Europa. De film is uitsluitend interessant voor Italiaanse kijkers die bekend zijn met het politieke systeem, de corruptie, de vriendjespolitiek en de malaise in hun land.

Benvenuti in casa Gori

1990 | Drama

Italië 1990. Drama van Alessandro Benvenuti. Met o.a. Athina Cenci, Ilaria Occhini, Alessandro Monni en Novello Novelli.

Een familiedrama met een interessant begin, maar een tamelijk chaotisch einde. Het verhaal speelt zich af tijdens een vreselijk kerstfeest ten huize van de familie Gori, waar men het als een plicht voelt om van zijn familie te houden, maar waar achter elke deur de ruzie sluimert. Om de zaak nog ingewikkelder te maken, lopen er in de buitenwijken ook nog herrieschoppers rond. Er wordt in het algemeen goed geacteerd, maar het scenario, met name het tweede gedeelte, had herschreven moeten worden.

Compagni di scuola

1988 | Drama, Komedie

Italië 1988. Drama van Carlo Verdone. Met o.a. Carlo Verdone, Alessandro Benvenuti, Angelo Bernabucci, Nancy Brilli en Athina Cenci.

Negentien vroegere schoolvrienden komen na vijftien jaar weer bijeen. De bijeenkomst onthult kleine en grote teleurstellingen, bitterheid, frustraties en ellende van het leven. Een weinig originele film. Het lijkt een slechte imitatie van THE BIG CHILL van Lawrence Kasdan. Scenario van Leo Benvenuti, Piero de Bernardi en de regisseur. Camerawerk van Danilo Desideri.

Soldati - 365 all'alba

1987 | Drama

Italië 1987. Drama van Marco Risi. Met o.a. Claudio Amendola, Massimo Dapporto, Agostina Belli, Ivo Garrani en Claudio Botosso.

Een film over de gebruikelijke conflicten in de kazerne tussen een sergeant en nieuwe rekruten en over de verveling en frustratie die bijna alle jonge Italianen tijdens hun één jaar durende dienstplicht meemaken. De film biedt niets nieuws en sleept zich voort, alleen het professionele camerawerk van Giuseppe Berardini is een pluspunt.

Il Ragazzo del Pony Express

1986 | Komedie

Italië 1986. Komedie van Franco Amurri. Met o.a. Jerry Calà, Isabella Ferrari, Alessandro Benvenuti, Germana Dominici en Emanuela Taschini.

In de eerste hoofdfilm van regisseur Amurri speelt de Milanese acteur Calà een pas afgestudeerde doctorandus die kennis maakt met de harde realiteit van de arbeidsmarkt, die hem steeds maar afwijst voor hoge functies. Zijn kamergenoot bezorgt hem een rol in een pornofilm maar hij vlucht, verlost een meisje van haar handtas, koopt een scooter en gaat als loopjongen voor de Pony Express werken, een huis-aan-huis postdienst die een hoge vlucht heeft genomen. De film loopt goed af maar gaat gebukt onder het onnozele verhaal.

Era una notte buia e tempestosa

1985 | Romantiek, Komedie

Italië 1985. Romantiek van Alessandro Benvenuti. Met o.a. Alessandro Benvenuti, Maria Rosaria Omaggio, Athina Cenci, Daniele Trambusti en Maruizio Dami.

Benvenuti is de komiek van het cabaret. Op een dag gooit zijn vriendin hem het huis uit maar al gauw wordt hij gastvrij opgenomen door een romantische en een beetje geschifte dame, bij wie toevallig ook nog iemand anders inwoont. Een situatie-komedie met matig spel, met als uitzondering Cenci, die een verrukkelijke getikte, romantische vrouw neerzet.

Carabinieri si nasce

1985 | Komedie

Italië 1985. Komedie van Mariano Laurenti. Met o.a. Alessandro Benvenuti, Sandro Ghiani, Diego Cappuccio, Tinì Cansino en Benito Artesi.

Een heel afschuwelijke film en een schaamteloze imitatie van de Amerikaanse film POLICE ACADEMY. Het verhaal, als men het een verhaal kan noemen, gaat over de leerlingen van een school voor Carabinieri, die een puinhoop in de school veroorzaken. Lijkt dat niet verdacht veel op een Amerikaanse film uit 1984?

Ad ovest di Paperino

1982 | Komedie

Italië 1982. Komedie van Alessandro Benvenuti. Met o.a. Alessandro Benvenuti, Athina Cenci en Francesco Nuti.

Drie jonge mensen lopen elkaar tegen het lijf in Florence. Een van hen werkt bij een particulier radiostation, de tweede is kunstenaar en de derde is werkloos. Ze hebben vreemde ontmoetingen en brengen hun tijd door zonder tot een oplossing te komen voor hun persoonlijke problemen. Een komedie die in het begin mogelijkheden lijkt te hebben maar zich vervolgens doelloos voortsleept, ondanks de sympathieke hoofdpersonen. De film zou meer hebben gehad aan een goed script en een betere regisseur.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Alessandro Benvenuti op televisie komt.

Reageer