Zezé Motta

Acteur

Zezé Motta is acteur.
Er zijn 5 films gevonden.

Tieta do Agresta

1996 |

Verenigd Koninkrijk/Brazilië 1996. Carlos Diegues. Met o.a. Sonia Braga, Marilia Péra, Chico Anysio, Claudia Abreu en Zezé Motta.

Na jaren van afwezigheid komt de gefortuneerde weduwe Tieta (Braga) terug in haar geboortedorp Sant`Ana do Agresta. Haar hypocriete, hebzuchtige familie is in een feeststemming. Haar vader die haar destijds de deur heeft uitgezet vanwege een intieme relatie met een schaapsherder, ontvangt haar met open armen. De traditie wil nu eenmaal dat de familie recht heeft op de helft van haar fortuin. Tot hun grote ontsteltenis zegt Tieta dat haar man alles heeft nagelaten aan Leonora (Abreu), de dochter uit zijn eerste huwelijk, die haar vergezelt. Tieta zelf zit daar niet mee, want ze heeft een florerende onderneming in São Paulo. Ze moet wel heel invloedrijk zijn, want met een telefoontje kan ze het dorp laten aansluiten op het elektriciteitsnet, een kwestie waarmee de burgemeester al jaren bezig was. En dat is nog maar het begin, want nu probeert de familie er achter te komen in wat voor zaken Tieta zit. Een zeer plezierige satire op de hebzucht en de jaloezie. Braga staat aan het hoofd van een uitstekende cast in een verhaal dat op den duur surrealistische vormen aanneemt. Elk personage heeft een of andere universele tekortkoming, zodat iedereen zichzelf wel in iemand herkent. Tieta zelf bereikt haar doel door het hele dorp in opperste verwarring te brengen. Diegues en A. Calmon baseerden hun geestige scenario op de roman van Jorge Amado. Fraaie fotografie van Edgar Moura. Dolby Stereo.

Prisoner of Rio

1990 | Avonturenfilm, Actiefilm

Verenigde Staten/Verenigd Koninkrijk 1990. Avonturenfilm van Lech Majewski. Met o.a. Steven Berkoff, Paul Freeman, Peter Firth, Florinda Bolkan en José Wilker.

Poolse regisseur Majewski op de commerciële toer, of: de nasleep van de Grote Treinroof nog eens overdoen met treinrover Ronald Biggs, die in 1981 door een Scotland Yard-agent uit zijn schuilplaats in Rio de Janeiro werd gekidnapt. Biggs werkte zelf mee aan het scenario, samen met Majewski en Julia Frankel.

Aguia no cabeça

1984 | Drama

Brazilië 1984. Drama van Paulo Thiago. Met o.a. Nuno Leal Maia, Jece Valadão, Zezé Motta en Christiane Torloni.

De strijd om macht en rijkdom in een stad waar zwart geld samengaat met wit geld van de bankiers, politiek met godsdienst en de achtergestelde bevolking met de middenklasse. Verder gaat deze film over de uiteenlopende manier waarop de bevolking zijn gevoelens uitdrukt. Eén van de beste Braziliaanse films uit de periode 1980-1990.

Quilombo

1983 | Historische film

Brazilië 1983. Historische film van Carlos Diegues. Met o.a. Antonio Pompeo, Zezé Motta, Toni Tornado, Vera Fischer en Antonio Pitanga.

Quilombo's waren in het 17e eeuwse Brazilië nederzettingen in de bergen waar gevluchte zwarte slaven bijeenkwamen. Deze film gaat over het verhaal van een van hen en over de schermutselingen tussen de vroegere slaven en hun meesters. Goed spel. Camerawerk van Lauro Escorel Filho.

Força de Xango, a

1978 | Romantiek

Brazilië 1978. Romantiek van Iberê Cavalcanti. Met o.a. Grande Otelo, Elke Marvilha, Zezé Motta en Geraldo Rosa.

De geschiedenis van een 'Ebó' van de liefde in de rituelen van de religieuze culten de 'candomblé' en de 'umbanda'. Een mengeling van werkelijkheid en fantasie die ook zo duidelijk aanwezig is in de Afro-Braziliaanse tradities. Een interessante film die dieper graaft dan alleen maar een beetje folklore.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Zezé Motta op televisie komt.

Reageer