Günther Neutze: cast.
Er zijn 8 films gevonden.

Die Falle

1983 | Mysterie

Duitsland 1983. Mysterie van Oswald Döpke. Met o.a. Wolf Roth, Judy Winter, Hans Caninenberg, Helmuth Zierl en Günther Neutze.

Na enige tijd verdwenen te zijn geweest, keert de vrouw van Daniel Corban, Elisabeth, terug naar haar man in het gezelschap van een jonge pastoor. Daniel beweert echter dat zij niet zijn vrouw is. Als toneelstuk had deze film veel succes, maar de film is te langdradig om te kunnen boeien. Robert Thomas maakte het scenario en de camera werd bemand door Fred Ebner en Klaus Kaufmann. De stem van de vertaler is van Ernst Sander.

Vier gegen die Bank

1976 | Misdaad, Komedie

Duitsland 1976. Misdaad van Wolfgang Petersen. Met o.a. Herbert Bötticher, Walter Kohut, Harald Leipnitz, Günther Neutze en Ingrid van Bergen.

Door het inzakken van de economie raken Benedict Hoffmann (Bötticher, Hartmut Wredel (Kohut), Peter Pagodi (Leipnitz) en Gustav Blümel (Neutze), heren die tot nog toe goed geboerd hadden, in de rode cijfers. Door hun levensstijlen, chique vrouwen e.d., gelooft niemand dat ze de wind tegen hebben. Ze vinden elkaar en besluiten hun problemen vindingrijk op te lossen, en het geld te halen waar ze altijd gewend waren het te halen, de bank. Ze bereiden een coup voor die goed afloopt. Aardige tv-film van Petersen, die toen al vijf jaar bezig was, maar pas met Das Boot in 1979 internationaal bekend zou worden en (weer wat later zou) doorbreken tot Hollywood aan toe. Wolfgang Menge schreef het scenario naar de roman van Ralph Maloney. Het camerawerk is van Jörg Michael Baldenius.

Dem Täter auf dem Spur - Tod in der Maske

1972 | Mysterie, Thriller, Misdaad

Duitsland 1972. Mysterie van Jürgen Roland. Met o.a. Günther Neutze, Karl Lieffen, Heinz Schubert, Wolfgang Kieling en Monika Gabriel.

Kommissar Bernard (Neutze) en zijn rechterhand Janot (Lieffen) zit met een merkwaardige zaak. Galeriehouder- kunsthandelaar Roland Clisson (Kieling) die zich een gipsmasker liet aanmeten is bij het inwikkelen gestikt. Er zijn onmiddellijk een rits van verdachten: zijn overspelige vrouw Odette (Gabriel), haar minnaar beeldhouwer Denis Lef[KA2]evre (Frank) of zijn jaloerse collega Alain (Pochath) en niet te vergeten yogafreak Val[KA1]erie (Hasenau). Ook de kijker heeft wel door dat sommige dwarsverbindingen niets met de zaak te maken kunnen hebben en zijn blij dat het speurdersduo in Clissons verleden duikt. Zou het Emanuelle (Rau) of Coulomb (Schubert) geweest kunnen zijn? Hebben zij motieven? DEM TÄTER AUF DEM SPUR is een serie die het duidelijk tegen TATORT moest afleggen, maar wel twee jaar eerder begonnen was. Het scenario is van Fred Kassak en Jean Ferry. Het camerawerk is van Frank A. Banuscher.

Die Engel von St. Pauli

1969 | Misdaad

Duitsland 1969. Misdaad van Jürgen Roland en Jurgen Roland. Met o.a. Horst Frank, Herbert Fux, Werner Pochath, Karl Lieffen en Rainer Basedow.

Op de Hamburgse Reeperbahn is een Oostenrijker neergestreken met Weense meiden, tot verdriet van de Duitse hoerenbazen. Oorlog is onvermijdelijk. Er vallen dooien, maar wie uiteindelijk wint is onduidelijk. Een frisse wereld is het niet die we te zien krijgen. Het scenario is van Karl-Heinz Zeitler en Werner J. Lüddecke. Het camerawerk is van Petrus Schloemp.

Gottes zweite Garnitur

1967 | Drama

Duitsland 1967. Drama van Met o.a. Monika Madras, Jimmy Powell, Joachim Mock, Peter Paul en Edith Heerdegen.

Bewerking van het toneelstuk naar de gelijknamige roman van Willi Heinrich dat door Nicolaus Richter op de planken geregisseurd was en door hoofdrol Verhoeven voor de tv tot scenario bewerkt werd, die eveneens de regie aanpaste. Het verhaal gaat over een Duits gezin dat in de buurt van de grens met het voormalige oostblok woont en gehoor geeft aan de oproep om een eenzame Amerikaanse soldaat voor de kerstdagen in huis te halen als vorm van dankbaarheid tegenover de bevrijder- beschermer. Hun verbazing is groot als de zwarte sergeant John Baako (Powell) op de proppen komt. Niemand uit het gezin voelt zich op zijn gemak, behalve a.s. schoondochter Claire (Madras), die onbevangen tegenover John staat. Baako heeft het niet gemakkelijk, want ook in het leger wordt hij gediscrimineerd. Terwijl de familie Fehringer zich vernederd voelt en de sfeer om te snijden is, besluiten Claire en John een frisse neus te gaan halen. Dit eindigt in Parijs, waar het tweetal in bed duikt. John krijgt lucht van het feit dat hij naar Vietnam moet en besluit, zonder het aan Claire te zeggen, te deserteren en onder te duiken in het stadje, waar Claire haar laatste tentamens aan de universiteit moet afleggen. Dan spoort verloofde Fred het paar op. Hoewel de film verschrikkelijk gedateerd is door gebeurtenissen, die niet meer bestaan - het einde van de Vietnamoorlog en de Koude Oorlog - en zwaar op de hand is, behandelt hij het brandende thema van vooroordelen en rassendiscriminatie, waardoor hij nog steeds actueel is. De spelprestaties zijn goed. Verhoeven was van 1933 tot 1944 tijdens het duizend-jarige rijk van de nazi`s (dat slechts twaalf jaar duurde) zakelijk leider van Theater Schiffbauerdamm in Berlijn en je kunt dus bepaald niet stellen dat hij zich openlijk tegen het fascisme verzette of het grondig afkeurde.

Die Gentlemen bitten zur Kasse

1966 | Misdaad, Drama

Duitsland 1966. Misdaad van John Olden en Claus Peter Witt. Met o.a. Horst Tappert, Hans Cossy, Günther Neutze, Karl-Heinz Hess en Hans Reiser.

Dit is een Duitse tv-bewerking van de gewaagde, indertijd spraakmakende grote roof op de posttrein Glasgow-Londen uit 1963, waarbij het kolossale bedrag van 2,6 miljoen pond (toen zo`n dertien miljoen euro) werd buitgemaakt door een stelletje treinrovers, waarvan er een uit handen van de justitie is gebleven, Ronald Biggs die in 2003 vrij man zou moeten zijn. Michael Donegan (Tappert, die later heel bekend zou worden als Derrick) is de aanvoerder der schurken, die de overval perfect leidt totdat het uit de hand loopt en eindigt met een bloedige schietpartij als de buit allang binnen is. Vooral de laatste helft van de film is veel minder spannend en zet een domper op het geheel dat in de THE LEAGUE OF GENTLEMEN-stijl gemaakt is. De commentaarstem van de spreker is van Hans Günter Martens. Het scenario is van Henry Kolarz en is gebaseerd op de werkelijke gebeurtenissen zoals rechtbankverslagen en politierapporten. De namen van de werkelijke personen zijn veranderd en de feiten zijn hier en daar opzettelijk aangepast om smaadprocessen te vermijden. Regisseur Witt nam het roer over van Olden na diens ontijdige dood.

Polizeirevier Davidswache St. Pauli

1964 | Mysterie, Actiefilm

Duitsland 1964. Mysterie van Jürgen Roland. Met o.a. Wolfgang Kieling, Günther Ungeheuer, Hannelore Schroth, Günther Neutze en Hanns Lothar.

Misdadiger Ungeheuer, net uit de gevangenis ontslagen, vervalt weer in zijn oude fouten, ondanks het feit dat zijn vriendin Schroth moeite doet hem op het rechte pad te brengen. Als commissaris Kieling hem wil arresteren, wordt hij neergeknald. Onderhoudende realistische film met sterbezetting en vol aktie, die zich afspeelt in het toenmalige pluche seksmilieu op en rond de fameuze Hamburgse Reeperbahn. Scenario van Wolfgang Menge. Zie ook: Reeperbahn-serie.

Ein Sarg für Mr. Holloway

1963 | Misdaad

Duitsland 1963. Misdaad van Harld Vock. Met o.a. Wolfgang Weiser, Uwe Friedrichsen, Wolfgang Völz, Katrin Schaake en Eric Pohlmann.

Doc Holloway (Weiser), een advocaat voor louche zaakjes, probeert de buit van een juwelenroof uit New York in Parijs te slijten. Hij had beter moeten weten: gangsters kunnen niet tegen hun verlies en achtervolgen hem ook in Europa. Ouderwets misdaadverhaal met een scenario van veteraanregisseur Vock. Het camerawerk is van Günther Haase.