Satsuo Yamamoto

Regisseur

Satsuo Yamamoto is regisseur.
Er zijn 9 films gevonden.

Shiroi Kyoto

1968 | Drama

Japan 1968. Drama van Satsuo Yamamoto. Met o.a. Jiro Tamiya, Eijirô Tono en Eitaro Ozowa.

In een blinde ambitie om carrière te maken, zet dokter Zaizen het leven van een patiënte op het spel. Een psychologisch drama vol goede bedoelingen, maar in alle opzichten te vanzelfsprekend.

Nise Keiji

1968 | Misdaad

Japan 1968. Misdaad van Satsuo Yamamoto. Met o.a. Shintarô Katsu, Daisuke Kato, Jitsuko Yoshimura en Michiko Sugata.

De enthousiaste en onbaatzuchtige politieagent Toramatsu, verliest zijn revolver tijdens een actie. Een onbeduidende film met het predikaat thriller, die terecht onbekend is gebleven.

Hyoten

1967 | Drama

Japan 1967. Drama van Satsuo Yamamoto. Met o.a. Ayako Wakao, Eiji Funakoshi, Michiyo Ookusu en Kei Yamamoto.

Een man met een trauma over de dood van zijn dochter adopteert de dochter van de moordenaar. Een van de troebele en perverse psychologische melodrama's die onophoudelijk geproduceerd werden in de jaren 1960-1970.

Supai

1966 |

Japan 1966. Satsuo Yamamoto. Met o.a. Jiro Tamiya, Ichiro Nakatani en Mayumi Ogawa.

Een journalist ondekt een spionagenetwerk waar een student uit Cyrene gebruik van maakt om uit de gevangenis te ontsnappen. Een spionagefilm die zowel op inhoudelijk als op cinematografisch gebied van gering belang is.

Kizudarake no Sanga

1965 | Romantiek

Japan 1965. Romantiek van Satsuo Yamamoto. Met o.a. Ayako Wakao, Eiji Funakoshi, Sô Yamamura en Eiko Taki.

Een vrouw die om zijn geld met een industrieel op leeftijd is getrouwd, wordt verliefd op een eenvoudige student. De verboden romance is een typisch genre van de Japanse film uit de jaren 1960-1970. Het scenario is van de beroemde cineast Kaneto Shindo.

Shinobi no Mono

1964 | Avonturenfilm

Japan 1964. Avonturenfilm van Satsuo Yamamoto. Met o.a. Raizo Tchikawa, Shiho Fujimura, Reiko fujiwara en Yunosuke Itch.

In 1570 ontstaat er een plan om generaal Nobunaga Oda te vermoorden. Een avonturenfilm die op originele wijze de hoofdingrediënten van dit soort films vermengt met esoterische elementen die kenmerkend zijn voor de oosterse cultuur.

Ukikusa Nikki

1955 | Drama

Japan 1955. Drama van Satsuo Yamamoto. Met o.a. Keiko Tsushima, Eijirô Tono, Kenji Sugawara, Eitaro Ozawa en Noboru Nakaya.

Een rondreizend toneelgezelschap ziet zich verplicht zijn optreden in een mijnwerkersdorp te annuleren omdat daar een staking aan de gang is. Als een van de acteurs met de kas aan de haal gaat, lijkt het erop dat het gezelschap zal moeten worden ontbonden, maar de mijnwerkersgemeenschap kan hen overhalen toch een nieuw stuk op te voeren. Ook bekend als THE TRAVELLING PLAYERS.

Taiyo no nai machi

1954 | Drama

Japan 1954. Drama van Satsuo Yamamoto. Met o.a. Sumiko Hidaka, Michiko Katsura, Kenji Susukida, Taiji Tonoyama en Hiroshi Nihonyanagi.

In de schaduw van een grote drukkerij leven de arbeiders in een mistroostige sloppenwijk. Als dertig van hen ontslagen worden, breekt er een staking uit. Als ze, uitgehongerd, belegerd worden door de politie, ziet het ernaar uit dat hun actie zinloos zal blijven. Een imposant, zij het nogal lang uitgevallen sociaal drama. Ook bekend als STREET WITHOUT SUN.

Shinku chitai

1952 | Drama

Japan 1952. Drama van Satsuo Yamamoto. Met o.a. Isao Kimura, Tadashi Katoo, Masao Mishima en Nobuo Kanano.

Antimilitaristisch pamflet tegen een tuchtsysteem waar soldaten hun menselijke waardigheid bij verliezen. Een bij wijlen zeer harde film, maar aangrijpend, naar een roman van Hiroshi Noma.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Satsuo Yamamoto op televisie komt.

Reageer