David McCullough

Acteur

David McCullough is acteur.
Er zijn 15 films gevonden.

The American Experience: Race for the Superbomb

1999 | Documentaire

Verenigde Staten 1999. Documentaire van Thomas Ott.

VV.

The American Experience: MacArthur

1999 | Biografie

Verenigde Staten 1999. Biografie van Austin Hoyt en Sarah Holt.

VV.

The American Experience: Fly Girls

1999 | Documentaire

Verenigde Staten 1999. Documentaire van Laurel Ladevich.

VV.

The American Experience: Reagan

1998 | Documentaire, Biografie

Verenigde Staten 1998. Documentaire van Adriana Bosch en Austin Hoyt.

VV.

The American Experience: America 1900

1998 | Documentaire, Drama

Verenigde Staten 1998. Documentaire van David Grubin.

VV.

The American Experience: Truman

1997 | Documentaire, Biografie, Drama, Historische film

Verenigde Staten 1997. Documentaire van David Grubin.

Deze documentaire over Harry Truman (1884-1972) gaat zijn zwakheden en grillen niet uit de weg. Het is een boeiend stuk geschiedenis over de Amerikaanse president, die er prat op ging om op te merken dat hij zijn tegenstanders wel eventjes een lesje zou leren, terwijl hij zelf onder de plak zat van zijn door hem aanbeden vrouw Bess. Hij deed zich voor als vastberaden en vlot, maar hij werd diep in zijn binnenste gekweld door gevoelens van onzekerheid en onmacht, die ongetwijfeld deels voortkwamen uit zijn bescheiden achtergrond. Het eerste deel van de film betreft zijn jeugdjaren, hoe hij de ouderlijke boerderij in Missouri verliet en vocht tijdens WO I (1914-18) om daarna in de politiek te belanden, in 1934 senator te worden en bij de presidentsverkiezingen van 1944 als kandidaat voor het vice- presidentsschap te staan naast Franklin D. Roosevelt als president, die in 1940 voor de eerste keer gekozen was. Het tweede deel gaat over zijn ambstperiode als president na de vroegtijdige dood van Roosevelt en zijn besluit om WO II (1941-45) te be[KA3]eindigen door een tweetal atoombommen op Japanse steden te gooien, het Marshallplan voor de wederopbouw van Europa en Japan en de Koreaanse oorlog, waarin niet alleen Amerika verzeild was geraakt, maar heel wat andere landen ook (inclusief Nederland) door een besluit van de V.N. Als gastheer treedt op David McCullough, die de Pulitzerprijs ontving voor zijn boek [KL]Truman the Biography[KLE] en hij presenteert de gebeurtenissen in de film samen met Alonzo Hamby, die eveneens een biografie over Harry Truman schreef. Dertig journalisten met een historische achtergrond, mensen die samengewerkt hebben met Truman en een oorlogsveteraan uit WO I van 102 jaar oud, vertellen wat zij weten over deze Amerikaanse politicus, die de geschiedenis is ingegaan gaan als schepper van het Truman- doctrine (de V.S. en Europa samen tegen het Sovjetblok). Het commentaar wordt gesproken door Jason Robards, die dit met engagement doet. Regisseur/producent Grubin verzamelde heel wat interessant materiaal, inclusief oude journaalopnames, archiefmateriaal enz. voor dit zeer geslaagde portret. Wordt meestal in twee of vier delen uitgezonden.

The American Experience: The Wright Stuff

1996 | Documentaire, Biografie

Verenigde Staten 1996. Documentaire van nancy Porter.

VV.

The American Experience: TR

1996 | Documentaire, Biografie

Verenigde Staten 1996. Documentaire van David Grubin.

VV.

The American Experience: The Way West

1995 | Documentaire, Historische film, Western

Verenigde Staten/Verenigd Koninkrijk 1995. Documentaire van Ric Burns. Met o.a. David McCullough, Russell Baker, Ian Frazier, Charlotte Black Elk en Mardell Plainfeather.

VV.

The American Experience: Midnight Ramble

1994 | Documentaire

Verenigde Staten 1994. Documentaire van Bestor Cram en Pearl Bowser. Met o.a. David McCullough en James Avery.

Afro-Amerikanen speelden in de grote, blanke films tot voor kort alleen onbetekenende of vernederende rollen. Al vroeg begonnen zwarte producenten daarom aan films met een zwarte cast, een zwarte regisseur en zwarte scenarioschrijvers. Chicago werd het Hollywood van de 'race pictures', zoals ze werden genoemd. Rond 1920 bestonden er meer dan dertig filmmaatschappijen die films maakten waarin zwarten zichzelf zagen uitgebeeld vanuit een zwart gezichtspunt. Deze films waren razend populair, en er kwamen dan ook al snel speciale theaters voor, die alleen werden bezocht door zwarten. Presentator David McCullough wijst erop dat zwarten meer van blanken wisten dan omgekeerd. Oscar Micheaux was een van de succesvolste zwarte producenten. Hij had al een filmmaatschappij in 1918, ging bankroet in 1927, maar bleef tot na 1940 films maken. Regisseurs Cram en Bowser en scenarioschrijver Clyde Taylor hebben een onthullende documentaire gemaakt.

The American Experience: FDR

1994 | Biografie, Documentaire

Verenigde Staten 1994. Biografie van David Grubin.

Documentaire over Franklin D. Roosevelt, de 32e president van de V.S. inclusief fragmenten uit oude bioscoopjournaals, amateurfilm, filmfoto's, interviews en krantekoppen. Sensatie wordt zoveel mogelijk vermeden. Deze tweedelige film bestrijkt het leven van de Roosevelts en hun invloed op de periode van vóór 1932. Ook Franklin's polio, zijn huwelijks ontrouw en zijn presidentiële jaren komen aan de orde. Franklin D. Roosevelt, de enige zoon van de dominante Sarah Roosevelt, trouwde met een verre nicht genaamd Eleanor, die tevens een nicht was van oud-president Theodore Roosevelt was. Zij schonk hem zes kinderen, maar ontdekte dat Franklin een verhouding had met Lucy Mercer. Deze affaire leidde ertoe tot Eleanor's onafhankelijkheid en haar engagement voor de minder bedeelden. Franklin's polio, die hij lange tijd geheim wist te houden voor het grote publiek, bracht hem tot andere opvattingen en maakte hem bewust van het leed van anderen. Zijn onbetrouwbaarheid, zowel privé als in de politiek, was zonder meer verwerpelijk, maar hij wist precies hoe hij met mensen moest omgaan om zijn doel te bereiken. In de crisistijd van de jaren 1930-1940 kwam hij naar het Witte Huis en wekte de hoop van velen. Hij hield strijdende partijen uit elkaar en loodste het land door WO II. Franklin haalde zich de haat van de rijken op de hals, omdat dezen zich bedrogen voelden, maar toch werd hij door de gemiddelde burger bewonderd. De documentaire vermeld geen regisseur. De film is blijkbaar in zijn geheel onder supervisie van producent en schrijver Grubin tot stand gekomen. Hij is voortreffelijk gemonteerd door Susan Fanshel en Geof Bartz en op passende wijze ondersteund door de muziek van Michael Bacon. Commentaar wordt gesproken door David MCcullough. Een mer-à-boire aan informatie en verbluffend mooie passages.

The American Experience: D-Day

1994 | Documentaire, Oorlogsfilm

Verenigde Staten 1994. Documentaire van Charles Guggenheim.

Een verbluffende documentaire van producent/regisseur/scenarist Guggenheim, waarin de tv-kijker getuige is van de toewijding van de soldaten die op 6 juni 1944 onder zwaar Duits vuur landden op de Normandische kust. Amerikaanse, Britse en Duitse zwart-witbeelden doen verslag van de verschrikkingen. Er wordt een woedende generaal Patton ten tonele gevoerd, die een spookdivisie met namaaktanks en -huizen onder zijn bevel kreeg, bedoeld om de Duitsers het idee te geven dat de invasie bij Calais zou plaatsvinden. We zien Eisenhower overleggen met 101 Airborne en maken mee dat de geplande landing op 5 juni wordt afgelast wegens het slechte weer. De enorme omvang van de operatie, de bommenwerpers die door jachtvliegtuigen worden beschermd tegen de Duitse Messerschmitts, alles komt aan de orde. 822 C 47's vervoerden 13.000 paratroepers naar hun bestemming, maar vele missies mislukten. Meer dan 9000 geallieerde soldaten sneuvelden of raakten gewond en de beelden van al die doden vormen een indringende herinnering aan de verschrikkelijke slachting. In de begeleidende commentaren van soldaten, piloten, officieren en andere deelnemers wordt een beeld geschetst van de moed en de betrokkenheid die ervoor zorgden dat deze strijd gewonnen werd. Dit is een van de vele documentaires ter ere van de vijftigste verjaardag van D-Day. McCullough is de presentator.

The American Experience: Ike

1993 | Documentaire, Biografie

Verenigde Staten 1993. Documentaire van David Grubin.

VV.

The American Experience: The Kennedy's

1992 | Documentaire, Biografie

Verenigde Staten/Verenigd Koninkrijk 1992. Documentaire van Philip Whitehead en David Espar.

VV.

The American Experience: LBJ

1991 | Documentaire, Biografie

Verenigde Staten 1991. Documentaire van David Grubin.

VV.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer David McCullough op televisie komt.

Reageer