Ray Bolger: cast.
Er zijn 21 films gevonden.

That's Dancing!

1985 | Musical, Muziek, Documentaire

Verenigde Staten 1985. Musical van Jack Haley jr. Met o.a. Gene Kelly, Sammy Davis jr, Mikhail Baryshnikov, Liza Minnelli en Ray Bolger.

Ondanks het teveel aan ondermaatse selecties, op onbenullige wijze geïntroduceerd door vijf gastheren, is er toch veel te genieten in deze danscompilatie, van Astaire en Rogers' Pick Yourself Up tot WEST SIDE STORY. Extra attractie uit het rariteitenkabinet: een 'Bolger'-nummer uit THE WIZARD FROM OZ. De selecties uit de jaren 1980-90 waarmee de film eindigt, lijken houterig en belachelijk in vergelijking tot de wonderen der beweging die eraan voorafgaan. Scenario van de regisseur. Camerawerk van Andrew Laszlo en Paul Lohman. Gefilmd in Part Widescreen.

The Runner Stumbles

1979 | Drama

Verenigde Staten 1979. Drama van Stanley Kramer. Met o.a. Dick Van Dyke, Kathleen Quinlan, Maureen Stapleton, Ray Bolger en Tammy Grimes.

Nuchtere bewerking van het Broadway-stuk van Milan Stitt over het waargebeurde verhaal van een priester die beschuldigd wordt van moord op een jonge non voor wie hij een ongebruikelijke interesse had getoond. Afstandelijk en niet overtuigend met Van Dyke onverdraaglijk stijf als de geestelijke.

Kid Just You and Me

1979 | Komedie

Verenigde Staten 1979. Komedie van Leonard Stern. Met o.a. George Burns, Brooke Shields, Lorraine Gary, Nicolas Coster en Burl Ives.

Burns doet zijn uiterste best om deze afschuwelijke komedie op gang te houden, maar dat valt niet mee. Shields speelt een van huis weggelopen meisje dat terechtkomt bij een vroegere kleinkunstenaar.

For Heaven's Sake

1979 | Fantasy, Komedie, Familiefilm

Verenigde Staten 1979. Fantasy van Jerry Thorpe. Met o.a. Ray Bolger, Harvey Jason, Joanna Pettet, Kent McCord en Kenneth Mars.

Bolger speelt een engel wiens opdracht het is om mensen met problemen op discrete wijze te helpen. Als gevolg zie je de komediespeler maar weinig in beeld en de kijker houdt een aardig sport-drama over. Het lijkt aardig veel op Heaven Help us een tv-serie met Carl Reiner van omstreeks 1975 die een kort leven beschoren was.

Three on a Date

1978 | Drama

Verenigde Staten 1978. Drama van Bill Bixby. Met o.a. June Allyson, Ray Bolger, Loni Anderson, John Byner en Gary Crosby.

Een tv-spel waarin de winnaars plus begeleidster op Hawaii met vakantie zijn in een LOVE BOAT-achtige variatie waarvan idee en uitwerking in dezelfde mate ongeïnspireerd zijn.

Captains and the Kings

1976 | Drama, Historische film

Verenigde Staten 1976. Drama van Allen Reisner en Douglas Heyes. Met o.a. Richard Jordan, Perry King, Patty Duke Astin, John Carradine en Katherine Crawford.

Mini-serie in zes delen. Joseph Armagh (Jordan), een Ierse immigrant, wil in Amerika zijn naam vestigen maar moet een keihard gevecht voeren voor hij geaccepteerd wordt. Een Emmy voor Astin en cameraman Ric Waite en een hele serie voordrachten voor een Emmy gaven de populariteit van de serie weer. Regisseur Heyes bewerkte zelf het boek van Taylor Caldwell, wiens verhaal in de tweede helft van de 19e en het begin van de 20ste eeuw speelt.

The Entertainer

1975 | Drama

Verenigde Staten 1975. Drama van Donald Wrye. Met o.a. Jack Lemmon, Ray Bolger, Sada Thompson, Tyne Daly en Allyn Ann McLerie.

De derderangs conferencier Archie Rice speelt zijn eigen leven uit in een sjofel theatertje in Californi[KA3]e, jaren veertig, tevergeefs probeert hij zijn eens beroemde vader (Bolger) te evenaren, die nu leeft op zijn vervaagde herinneringen. Lemmon is goed, maar geen Olivier die de rol eerder speelde. Bolger speelt zijn rol uitstekend. Het meedogenloze drama wordt onderbroken door acht liedjes van Marvin Hamlisch. Naar het toneelstuk van John Osborne.

The Daydreamer

1966 | Familiefilm, Animatie

Verenigde Staten 1966. Familiefilm van Jules Bass. Met o.a. Ray Bolger, Jack Gilford, Margaret Hamilton, Paul O'Keefe en Tallulah Bankhead.

Gedeeltelijk geanimeerde geschiedenis over Hans Christian Andersen als dertien-jarige jongen die veel van zijn sprookjesfiguren ontmoet waar hij later over schrijft. Verrassend plezierig.

Babes in Toyland

1961 | Musical

Verenigde Staten 1961. Musical van Jack Donohue. Met o.a. Ray Bolger, Tommy Sands, Annette Funicello, Henry Calvin en Gene Sheldon.

Kleurrijke, maar verzonnen Disneyficatie van de Victor Herbert-operette zonder inhoud en zonder hart. Klassieke liedjes, visuele grappen en het clownswerk van Calvin en Sheldon houden het geheel drijvend.

Where's Charley?

1952 | Musical

Verenigde Staten 1952. Musical van David Butler. Met o.a. Ray Bolger, Allyn McLerie, Robert Shackleton, Mary Germaine en Horace Cooper.

Bolger speelt voor de film zijn Broadway-toneelrol in deze muzikale bewerking van De tante van Charlie. Een Oxford- student moet zich, om zijn gezicht te redden, uitgeven voor zijn rijke suikertante wat allerlei verwikkelingen met zich meebrengt. De muziek van Frank Loesser omvat 'Once in Love with Amy'. Gefilmd in Engeland.

Tribute

1952 | Komedie

Verenigde Staten 1952. Komedie van David Butler. Met o.a. Claude Dauphin, Ray Bolger en Doris Day.

Bolger speelt voor de film zijn Broadway-toneelrol in deze muzikale bewerking van De tante van Charlie. Een Oxford- student moet zich, om zijn gezicht te redden, uitgeven voor zijn rijke suikertante wat allerlei verwikkelingen met zich meebrengt. De muziek van Frank Loesser omvat 'Once in Love with Amy'. Gefilmd in Engeland.

April in Paris

1952 | Musical, Komedie

Verenigde Staten 1952. Musical van David Butler. Met o.a. Doris Day, Ray Bolger, Claude Dauphin, Eve Miller en George Givot.

Door een vergissing van een jonge ambtenaar op het Amerikaanse Ministerie van Buitenlandse zaken, wordt niet de bekende actrice maar revue-meisje Day naar een internationaal kunstfestival in Parijs gestuurd. Op het schip maakt Day kennis met Dauphin, eigenaar van een Parijse nachtclub. Routine-musical speelt vooral in op de populariteit van Day en Bolger, die uiteraard volop gelegenheid tot zingen krijgen. Dankzij enkele goede dansnummers, in een choreografie van Le Roy Prinz, is de film geen puur tijdverlies. Jack Rose en Melville Shavelson schreven het magere scenario, dat door Wilfrid Cline in beeld werd gebracht.

Make Mine Laughs

1949 | Musical

Verenigde Staten 1949. Musical van Richard Fleischer. Met o.a. Frances Langford, Joan Davis, Leon Errol, Ray Bolger en Gil Lamb.

Een RKO-minimusical. Ongeïnspireerd materiaal, als een revue aan elkaar geplakt.

Look for the Silver Lining

1949 | Komedie, Muziek, Biografie

Verenigde Staten 1949. Komedie van David Butler. Met o.a. June Haver, Ray Bolger, Gordon MacRae, Charles Ruggles en Rosemary DeCamp.

Een oppervlakkige biografie van Marilyn Millers carrière in de show-business, met bekende oude revuenummers die het triviale gegeven versterken.

The Harvey Girls

1946 | Komedie, Western, Musical

Verenigde Staten 1946. Komedie van George Sidney. Met o.a. Judy Garland, Ray Bolger, John Hodiak, Angela Lansbury en Preston Foster.

Een uitbreiding naar het Westen biedt Fred Harvey gelegenheid een aantal wegrestaurants te openen met keurige, jonge serveersters die een beschaafde invloed hebben op de rauwe binken van de nederzettingen. Dom scenario, toch plezierig door goede rolverdeling en een paar muzikale hoogtepunten, zoals het Oscarwinnende 'Atchison, Topeka and the Santa Fe'.

Four Jacks And A Jill

1942 |

1942. Jack Hively. Met o.a. Jack Durant, Desi Arnaz, June Havoc, Ray Bolger en Anne Shirley.

Een uitbreiding naar het Westen biedt Fred Harvey gelegenheid een aantal wegrestaurants te openen met keurige, jonge serveersters die een beschaafde invloed hebben op de rauwe binken van de nederzettingen. Dom scenario, toch plezierig door goede rolverdeling en een paar muzikale hoogtepunten, zoals het Oscarwinnende 'Atchison, Topeka and the Santa Fe'.

Sunny

1941 | Musical

Verenigde Staten 1941. Musical van Herbert Wilcox. Met o.a. Anna Neagle, Ray Bolger, John Carroll, Edward Everett Horton en Grace Hartman.

Rijke Carroll houdt van variété-artieste Neagle in een alleraardigste muzikale komedie waarin de dansnummers van haar en Bolger verrukkelijke scènes vormen.

The Wizard of Oz

1939 | Musical, Familiefilm, Fantasy, Drama

Verenigde Staten 1939. Musical van Victor Fleming, King Vidor en Mervyn LeRoy. Met o.a. Judy Garland, Frank Morgan, Ray Bolger, Bert Lahr en Jack Haley.

Dé Wizard of Oz met Judy Garland als de enige echte Dorothy die met haar hondje Toto door een tornado wordt meegenomen naar de betoverde wereld van Oz. Alwaar ze op de Yellow Brick Road, op weg naar de tovenaar die haar misschien thuis kan brengen, gezelschap krijgt van Scarecrow, Tin Man en Cowardly Lion. The Wizard of Oz behoort nog steeds tot de meest succesvolle live-action kinderfantasieën ooit in Hollywood bedacht. Victor Fleming kon The Wizard of Oz niet afmaken, omdat hij de regie van Gone with the Wind kreeg aangeboden. King Vidor voltooide de film en draaide onder andere het befaamde 'Over the rainbow'-nummer.

Sweethearts

1938 | Musical, Komedie

Verenigde Staten 1938. Musical van W.S. Van Dyke. Met o.a. Jeanette MacDonald, Nelson Eddy, Frank Morgan, Florence Rice en Ray Bolger.

Eddy en MacDonald zijn zes jaar getrouwd en voeren net zo lang dezelfde show op te Broadway. Ze willen eens iets anders en Hollywood lonkt. Uit angst hen te verliezen laat hun producer Morgan, geholpen door Auer, het gerucht circuleren dat zijn nieuwe show geïnspireerd is door de ontrouw van Eddy. Het komt tot een breuk tussen beiden. Kleurrijke en spectaculaire muzikale komedie naar de operette van Victor Herbert met beide acteurs op het hoogtepunt van hun kunnen. Er werden nog enkele bijkomende songs geschreven door Bob Wright en Chet Forrest. Muzikale leiding had Herbert Stothard. Het scenario van Dorothy Parker en Alan Campbell is gebaseerd op het libretto van Fred de Gresac, Harry B. en Robert B. Smith en werd veel te lang uitgesponnen. Cameraman Oliver T. Marsh sleepte een Oscar in de wacht voor zijn kleurenfotografie.

Rosalie

1937 | Musical

Verenigde Staten 1937. Musical van W.S. Van Dyke. Met o.a. Eleanor Powell, Nelson Eddy, Frank Morgan, Edna May Oliver en Ray Bolger.

Loodzware MGM-musical over de verkering tussen een West Pointkadet en een prinses uit een mythisch koninkrijk. Het levende bewijs dat geld alleen nog geen goede film maakt. Cole Porter-muziek met o.a. 'In the Still of the Night'

The Great Ziegfeld

1936 | Biografie, Musical

Verenigde Staten 1936. Biografie van Robert Z. Leonard en Robert Leonard. Met o.a. William Powell, Myrna Loy, Luise Rainer, Frank Morgan en Fanny Brice.

Spectaculaire en zeer onderhoudende biografie van de flamboyante impresario Florenz Ziegfeld met Powell in een schitterende hoofdrol. Maar Rainer (als Anna Held) is adembenemend. Ze won dan ook een Academy Award; haar telefoonsc[KA2]ene is klassiek. De film kreeg ook Oscars voor de Beste Film en Beste Choreografie (het nummer 'A Pretty Girl Is Like A Melody' kwam voor de verantwoording van Seymour Felix). Scenario van William Anthony McGuire. Camerawerk van Oliver T. Marsh, Ray June en George Folsey.