Celia Bannerman

Acteur

Celia Bannerman is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

The Land Girls

1998 | Drama, Oorlogsfilm

Verenigd Koninkrijk 1998. Drama van David Leland. Met o.a. Catherine McCormack, Rachel Weisz, Anna Friel, Steven Mackintosh en Tom Georgeson.

Regisseur Leland die het scenario schreef met Keith Dewhurst, volgt drie jonge Engelse vrouwen die vrijwillig in het Women`s Land Army dienen. Zij worden in 1941 naar het platteland gestuurd om op een landbouwbedrijf de helpende hand te bieden, want de mannen doen dienst aan het front. Bankiersdochter Stella (McCormack) is een gevoelige romantische ziel die verloofd is met een marineofficier, Ag (Weisz) die in Cambridge gestudeerd heeft, is nog maagd. Zij wil haar plicht doen en haar onschuld verliezen. Prue (Friel) die er verleidelijk uitziet, is kapster en houdt van kerels. Voeg daarbij een knorrige boer (Georgeson), zijn zoon Joe (Mackintosh), die binnenkort bij de Royal Air Force moet dienen en enkele verplichte liefdesavonturen; dan kan de rest van het verhaal door iedereen worden bedacht. Joe papt met alle drie aan, uiteraard eerst met Prue, dan met Ag, en tenslotte met Stella. Oer-Brits thema, bezienswaardig met mooie fotografie van Henry Braham op een boerderij in Dorset en vooral drie charmante leading ladies. Naar de roman van Angela Huth.

After the Dance

1992 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1992. Drama van Stuart Burge. Met o.a. Anton Rodgers, Gemma Jones, Imogen Stubbs, Richard Lintern en John Bird.

Het liefdeloze leven van een jong, modieus stel wordt overhoop gegooid door de komst van een jong meisje. Dit in de vergetelheid geraakte tweede toneelstuk van Terence Rattigan uit 1939 beleeft met deze film zijn eerste hervertoning. Het is een met inzicht en humor gebrachte, maar bittere en controversiƫle aanval op de zelfgenoegzaamheid van die tijd. Anton Rodgers, Gemma Craven en John Bird zijn uitstekend.

Biddy

1983 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1983. Drama van Christine Edzard. Met o.a. Celia Bannerman, Sam Ghazoros, Luke Duckett, Miles Parsey en David Napier.

Salondrama gesitueerd in Victoriaans Engeland. Biddy is verantwoordelijk voor de opvoeding van Tom en Mathilda, de kinderen van haar bazin. Ze gaat helemaal op in die taak en als de kinderen het huis uit zijn trekt ze zich terug in nostalgische mijmeringen. Traag, maar door het intense spel van Bannerman bij momenten aangrijpend en teder.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Celia Bannerman op televisie komt.

Reageer