Nikos Nikolaidis

Regisseur, Producer

Nikos Nikolaidis is regisseur en producer.
Er zijn 4 films gevonden.

Tha se do stin Kolassi, agapi mou

1999 | Horror

Griekenland 1999. Horror van Nikos Nikolaidis. Met o.a. Paschalis Tsarouchas, Vicky Harris en Valeria Christodoulido.

Elsa en Vera zijn twee aantrekkelijke furies die, nadat ze samen een geldtransport overvallen hebben, verliefd worden op hun eigen slachtoffer. Beide meiden zijn razend jaloers op elkaar en wanneer het onderwerp van hun liefde levenloos aangetroffen wordt in Elsa`s zwembad, gaan de katten letterlijk aan het dansen. Tussen hen beiden ontpopt zich een moorddadig spelletje van kat en muis dat een van hen onherroepelijk de dood zal injagen, terwijl de ander er met de buit vandoor kan gaan. Maar terwijl Elsa en Vera elkaar het leven zuur maken, komt hun ex-minnaar uit zijn graf en speelt scheidsrechter in hun gevecht op leven en dood. Een bevreemdende mengeling tussen een spookgeschiedenis en een ongenadige afrekening tussen twee rivalen in de liefde (en het geld). De twee worden niet enkel blootgesteld aan hun vernietigende haat, maar ook aan de natuurelementen, waarbij de tuin een oneindige jungle wordt en het zwembad zo groot als een oceaan. Niet helemaal geloofwaardig, maar best leuk amusement voor de liefhebbers van het genre. Nikolaidis schreef zelf het scenario. De knappe fotografie is van G. Argyroilliopou.

Singapore Sling

1991 | Thriller, Mysterie

Griekenland 1991. Thriller van Nikos Nikolaidis. Met o.a. Ron Elfors, Allan Svensson, Gloria Tapia, Michele Valley en Panos Thanassoulis.

Singapore Sling (Thanassoulis) is een privé-detective, gespecialiseerd in verloren zaken. Sinds jaren is hij op zoek naar Laura. Hij weet zelfs niet eens of ze nog leeft. Op een regenachtige nacht komt hij gewond aan in een huis waar Laura geweest zou zijn en in zijn vertroebelde toestand is hij er evenwel getuige van dat twee vrouwen een man begraven. De volgende morgen gaat hij het huis binnen en ondergaat de geestdrift die hem al die tijd voortstuwde. Het scenario van Maria Gripe en regisseur Nikolaidis draait uit op een pervers spel, wreed en vol symboliek. Een zeer persoonlijke film met een verwarrende, erotisch geladen sfeer. Ook aan het eind wordt alles niet veel duidelijker, maar als toeschouwer wordt je toch twee uur lang meegesleept in de hallucinerende zoektocht van de hoofdpersonage naar een al dan niet bestaande vrouw. Het camerawerk is van Harris Stavrou. Mono.

The Wretches Are Still Singing

1980 | Drama

Griekenland 1980. Drama van Nikos Nikolaidis. Met o.a. Alkis Panayotides, Kostas Tzoumas, Rita Bensousan en Chris Valavadidis.

Drie veertigers, oude vrienden van de rock-generatie, komen na vele jaren bij elkaar om het verleden te doen herleven. In deze moderne Griekse tragedie krijgt de beklemming van zo vele jaren zijn beslag in dodelijk geweld. Twee van de mannen plegen zelfmoord terwijl de derde, na in het wilde weg vrouwen te hebben vermoord, terugkeert naar zijn echtgenote. Niet om aan te zien.

Evridiki B.A. 2037

1975 | Drama

Griekenland 1975. Drama van Nikos Nikolaidis. Met o.a. Vera Tchechova, John Moore en Niki Triantafillidour.

Eén van de weinige Griekse films van de jaren zeventig die meer psychologisch dan sociologisch of politiek van signatuur is. Een vrouw wacht in een flat op een bevel om in actie te komen. Een ongeïdentificeerde groep mensen dreigt haar privacy te verstoren - vervolgens is er sprake van geweerschoten en explosies. Het slachtoffer raakt in paniek en de rest van de film is een nachtmerrie van hallucinaties. Engelse titel: EURIDICEB.A. 2037.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Nikos Nikolaidis op televisie komt.

Reageer