Andrés Goldstein

Componist

Andrés Goldstein is componist.
Er zijn 4 films gevonden.

Wakolda

2013 | Drama, Historische film

Argentinië/Spanje/Noorwegen/Frankrijk 2013. Drama van Lucía Puenzo. Met o.a. Àlex Brendemühl, Natalia Oreiro, Diego Peretti, Florencia Bado en Elena Roger.

Lucía Puenzo verfilmde haar eigen roman tot een intrigerende mengeling van thriller en drama. Samen met haar familie reist Lilith (Bado) in 1960 naar een klein dorp in Patagonië om een hotel te heropenen. Onderweg ontmoeten ze de mysterieuze dokter Helmut Gregor (Brendemühl) die zichzelf langzaam in hun leven nestelt en een duister geheim met zich meedraagt. Puenzo creëert een onheilspellende sfeer en broeierige suspense, maar overdrijft met thematiek en symboliek, waardoor de film aan geloofwaardigheid inboet.

XXY

2007 | Drama

Argentinië/Frankrijk/Spanje 2007. Drama van Lucía Puenzo. Met o.a. Inés Efron, Martín Piroyansky, Ricardo Darín, Valeria Bertuccelli en Germán Palacios.

De vijftienjarige Alex (Efron) is hermafrodiet, heeft zowel vrouwelijke als mannelijke geslachtskenmerken. Alex woont bij haar ouders, die haar na haar geboorte niet lieten opereren zodat ze later zelf kon kiezen of ze man of vrouw wilde worden. In hun Urugayaanse vissersdorpje ontmoet ze de eveneens vijftienjarige Alvaro. De twee voelen zich tot elkaar aangetrokken. Opmerkelijk en subtiel debuut van de Argentijnse regisseuse Puenzo won talloze prijzen op festivals, waaronder de Grand Prix Semaine de la Critique in Cannes. Uitstekend spel van Efron.

El arca

2007 | Animatie

Argentinië/Italië 2007. Animatie van Juan Pablo Buscarini.

Het Bijbelse verhaal van Noach die in opdracht van God een ark bouwt zodat na de zondvloed de aarde weer bevolkt kan worden, verteld op een opmerkelijk geestige manier. De dialogen zijn puntig en modern, de film wordt doorspekt met aardige, soms tamelijk oneerbiedige grapjes. Het zwarte pantervrouwtje aan boord van de ark is bijvoorbeeld een femme fatale met een indrukwekkende cupmaat. Eenvoudig, kleurig en effectief getekend. Winnaar van de Zilveren Condor voor de beste animatiefilm. Regisseur Buscarini maakte eerder El ratón Pérez, over een muis die bijklust als tandenfee.

La puta y la ballena

2004 | Drama

Argentinië/Spanje 2004. Drama van Luis Puenzo. Met o.a. Aitana Sánchez-Gijón, Mercè Llorens, Leonardo Sbaraglia en Pep Munne.

In La puta y la ballena vertelt regisseur Luis Puenzo twee verhalen. Hij trekt een parallel tussen de prostituee Lola in de jaren dertig en de intellectueel Vera van nu. Aan de Patagonische kust moeten beide vrouwen aan den lijve ondervinden dat het leven grillig en meedogenloos kan zijn. Geforceerd scenario wordt deels gecompenseerd door gevoelig camerawerk.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Andrés Goldstein op televisie komt.

Reageer