Mushtaq Khan

Acteur

Mushtaq Khan is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

A Mighty Heart

2007 | Drama, Thriller, Biografie, Oorlogsfilm

Verenigde Staten/Verenigd Koninkrijk 2007. Drama van Michael Winterbottom. Met o.a. Angelina Jolie, Dan Futterman, Archie Panjabi, Mushtaq Khan en Denis O'Hare.

Adembenemende vertelling over de laatste dagen van de Amerikaanse journalist Daniel Pearl, die in 2002 in Pakistan door moslim-fundamentalisten werd onthoofd. Angelina Jolie speelt zijn echtgenote Mariane - op een imponerende wijze, als een vrouw die vastberaden optreedt terwijl de wanhoop voortdurend op de loer ligt. De grootste verdienste van Winterbottom (The Road to Guantánamo) is dat zijn film achter het nieuws kruipt, er een sterke thriller van maakt, en tegelijk een stevig statement afgeeft. Gebaseerd op het autobiografische boek van Mariane Pearl.

Akele Hum Akele Tum

1996 | Drama, Romantiek

India 1996. Drama van Mansoor Khan. Met o.a. Aamir Khan, Manisha Koirala, Master Adil, Deven Verma en Anjan Srivastava.

Zanger Rohit Kumar (Khan) heeft hoge aspiraties. Hij wil de populairste zanger/componist van zijn generatie worden. Hij ontmoet de mooie Kiran (Koirala), die er van droomt zangeres te worden. Ze trouwen met elkaar ondanks het protest van haar vader die al een huwelijk voor haar had gepland. Het wil echter niet vlotten met hun carrière en een jaar later is Kiran moeder, terwijl Rohit nog steeds op de grote kans wacht. Deze komt als hij producer Gulbadan ontmoet, die hem vraagt songs te leveren voor zijn film. Kiran is razend omdat Rohit niets voor haar deed en verlaat hem en hun zoontje Sunil. Nu staat Rohit er alleen voor, zowel voor de opbouw van zijn carrière als voor de opvoeding van Sunil. Korte tijd later is Kiran een populaire filmactrice en staat Rohit door zijn koppigheid nog geen stap verder, maar de jongeman is te fier om haar hulp te accepteren. Een met de nodige pathos gebracht melodrama van twee jonge mensen die het in de showbizz willen maken. Het verhaal is duidelijk geënt op A STAR IS BORN, maar de overnadrukkelijke acteer- en vertelstijl is voor ons, westerlingen, lachwekkend. Het einde van de film is bovendien kitsch van de ergste soort. Toch wel amusant om kennis te maken met dit soort Aziatische serieproducties. Regisseur Khan schreef het scenario samen met Nasir Husain. Fotografie is van Baba Azmi.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Mushtaq Khan op televisie komt.

Reageer