Santiago Alvarez

Regisseur, Acteur

Santiago Alvarez is regisseur en acteur.
Er zijn 5 films gevonden.

Slugs, muerte viscosa

1987 | Horror, Drama

Spanje/Verenigde Staten 1987. Horror van Juan Piquer Simón. Met o.a. Michael Garfield, Kim Terry, Philip Machale, Alicia Moro en Santiago Alvarez.

Moordslakken verzwelgen alles wat te stom is om weg te rennen - zoals het merendeel van de hoofdrolspelers in deze levendige maar onsmakelijke horrorfilm. Gebaseerd op een roman van Shaun Hutson.

Brascuba

1987 | Documentaire

Cuba/Brazilië 1987. Documentaire van Orlando Senna en Santiago Alvarez.

De overeenkomsten en de culturele banden tussen de Brazilianen en de Cubanen. Deze film werd opgenomen in de periode dat beide landen weer diplomatieke betrekkingen met elkaar aanknoopten die twintig jaar ervoor verbroken waren. Het leven van alledag, de uitbundigheid en de sensualiteit van twee bijzonder muzikale volkeren voor wie dansen een essentieel onderdeel van hun leven en traditionele bestaan vormt. Een onderhoudende film, waarvan je wat opsteekt.

Los refugiados de la cueva del muerto

1983 | Documentaire

Cuba 1983. Documentaire van Santiago Alvarez. Met o.a. René de la Cruz, Javier González en Reinaldo López.

Een gedeeltelijk waar en gedeeltelijk verzonnen verhaal over de vervolging door de troepen van de dictator Batista van de rebellen die de kazerne van Moncada op Cuba in 1953 aanvielen.

La guerra necesaria

1980 | Documentaire

Cuba 1980. Documentaire van Santiago Alvarez.

Documentaire over de voorbereidingen voor de expeditie op het jacht Granma in 1956 en de strategie van de organisatoren van de Beweging van 26 juli, geïllustreerd door interviews met Mexicanen en Cubanen die aan deze heldendaad deelnamen. Een uitstekende historische documentaire.

Cerro Pelado

1966 | Documentaire

Cuba 1966. Documentaire van Santiago Alvarez.

Het gedramatiseerde verslag over de 'Cerro Pelado', het schip dat de Cubaanse atleten naar San Juan in Puerto Rico moest brengen om deel te nemen aan de Tiende Middenamerikaanse en Caraïbische Spelen. Deze film laat zien hoe vlootmanoeuvres van de V.S. Cuba probeerde te beletten deel te nemen aan het evenement. Anti-amerikaanse propaganda, maar een hond zonder tanden en dus mislukt.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Santiago Alvarez op televisie komt.

Reageer