Enver Petrovci (1954) is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Babai

2015 | Drama

Duitsland/XK/Macedonië/Frankrijk 2015. Drama van Visar Morina. Met o.a. Val Maloku, Astrit Kabashi, Adriana Matoshi, Xhevdet Jashari en Enver Petrovci.

Kosovo, jaren negentig. De vader van de tienjarige Nori sprokkelt een bestaan bij elkaar met op straat sigaretten verkopen. Er zit weinig toekomst in. Dus besluit vader zijn geluk dan maar te gaan zoeken in Duitsland. Nori kan wel even bij een familielid blijven. Maar Nori is het daar niet mee eens en gaat zijn vader achterna. Fijnzinnig drama geeft een mooi beeld van de perikelen omtrent moderne volksverhuizingen. Kabashi en - vooral - Maloku zijn ijzersterk als vader en zoon. Babai deed het goed op diverse filmfestivals en was de Kosovaarse inzending voor de Oscars.

Forbidden Sun

1989 | Horror, Erotiek

Verenigd Koninkrijk 1989. Horror van Zelda Barron. Met o.a. Lauren Hutton, Cliff De Young, Robert Beltran, Viveka Davis en Renée Estevez.

Een heel laat vervolg op de klassieke cultfilm THE WICKER MAN (1973), die uitgelopen is op een idiote ex-horror-exploitatiefilm over gedoe rondom de mythe van de Minotaurus (half man, half stier) en gesitueerd is kwa verhaal op Kreta (maar in werkelijkheid gedraaid is in Joegoeslavi[KA3]e met behulp van plaatselijk talent waaronder de verdachte aanrander Goncic). Het verhaal speelt in een een sportinstituut waar aanlokkelijke sportieve Amerikaanse jongedames zich op de Olympische Spelen kunnen voorbereiden. Er wordt geoefend voor een stierendans (Bulldance) met rare stierenmaskers op, zodat de identiteit van de kwade genius in dit werkje niet direct onthuld is. Rommelige regie. Ook bekend als BULLDANCE.

De straat bij het kerkhof

1987 | Komedie

YU 1987. Komedie van Slavenko Saletovic. Met o.a. Ruzcka Sokic, Dobrilla Sokica en Enver Petrovci.

Een alleenstaande vrouw met een bijna volwassen zoon woont in de buurt van een kerkhof. Ze probeert met bloemen (van de grafzerken) een nieuwe echtgenoot te versieren, maar haar plannen worden doorkruist als zoonlief een vriendin in huis brengt. Een bizarre komedie die op het (Bulgaarse) festival van Plovdiv bekroond werd.