Micheline Lanctôt

Regisseur, Acteur

Micheline Lanctôt is regisseur en acteur.
Er zijn 6 films gevonden.

Onzième spéciale

1989 | Drama

Canada 1989. Drama van Micheline Lanctôt. Met o.a. Sylvie Catherine, Sylvie-Catherine Beaudoin en Roger Toupin.

Een vrouw die ogenschijnlijk helemaal tevreden lijkt met haar leven tussen haar man en haar zoon, lijdt in werkelijkheid onder het gebrek aan sociale erkenning als kunstschilderes. Maar dat komt wel weer goed op de een of andere manier! Onbelangrijke intimistische tv-film met maar weinig personages, die nu en dan een beetje langdradig is. De psychologische waarnemingen zijn echter treffend, terwijl de montage zeer strak gehouden is. Hoewel de acteurs geen bekenden zijn, is hun spel er niet minder overtuigend om.

Sonatine

1984 | Drama, Romantiek

Canada/Frankrijk 1984. Drama van Micheline Lanctôt en Micheline Lanctot. Met o.a. Pascale Bussières, Marcia Pilote, Pierre Fauteux, Kliment Dentchev en Pierre Giard.

Een tedere film over twee adolescente meisjes die zich op de drempel van het vrouw-zijn bevinden, die reeds de lastige emoties van liefde meegemaakt hebben, maar in zekere zin nog kinderen zijn en hun avontuurtjes, gedachten en dromen zorgvuldig aan hun walkman toevertrouwen. Lanctôt regisseert met gevoel en respect voor het thema, en Bussières en Pilote zijn uitstekend in de hoofdrollen.

L'homme à tout faire

1980 | Romantiek

Canada 1980. Romantiek van Micheline Lanctôt. Met o.a. Jocelyn Bérubé, Andrée Pelletier, Jeanette Bertrand, Paul Dion en Marcel Sabourin.

De verlegen, jongensachtige romanticus Bérubé - niet echt een kleintje, maar andere mannen lijken boven hem uit te torenen - heeft een romance met een getrouwde vrouw. Een trieste, prachtig gemaakte film over mensen die nooit krijgen wat zij willen omdat zij geen standpunt durven in te nemen.

Les Liens de sang

1977 | Thriller

Verenigd Koninkrijk/Frankrijk/Canada 1977. Thriller van Claude Chabrol. Met o.a. Donald Sutherland, Stéphane Audran, Micheline Lanctôt, Aude Landry en Lisa Langlois.

Een tienermeisje wordt na afloop van een fuifje vermoord, terwijl haar stiefzusje wordt verwond. De getuigenis van de gewonde doet een lustmoord vermoeden, maar het onderzoek van een politie-inspecteur wijst steeds meer in de richting van een troebele gezinstragedie. Chabrol verplaatste Ed McBains roman [KL]87th Precinct[KLE] rond inspecteur Carella naar Montreal, dat hij met sfeervolle beklemming in beeld brengt. De ingewikkelde intrige zit een psychologische uitdieping in de weg; hetzelfde geldt voor de multinationale rolbezetting. Niettemin treffende momenten door het raffinement en de verziekte emoties bij de op het oog onschuldige jongeren. (De nieuw gemonteerde, zes minuten kortere Britse versie probeert de thriller-aspecten aan te dikken, ten koste van de milieu-ontleding, met averechts resultaat.) Wel wat lang en daardoor vervelend. Ook bekend als: BLOOD RELATIVES.

Ti-Cul Tougas

1974 | Misdaad

Canada 1974. Misdaad van Jean-Guy Noël. Met o.a. Micheline Lanctôt, Suzanne Garceau, Claude Maher, Gilbert Sicotte en Robert Leclerc.

Een film over illusies die niet waar te maken zijn. Rémi en Odette zijn twee jonge mensen die met vijfduizend dollar op zak de stad verlaten, richting zonnig Californië, maar ze halen het nooit. Hoewel ze onderweg vriendschap sluiten met een ander stel verloopt de tocht moeizaam, maar dan blijkt vriendschap belangrijker te zijn dan het einddoel. Een optimistische roadmovie.

La Vraie nature de Bernadette

1971 | Drama

Canada 1971. Drama van Gilles Carle. Met o.a. Micheline Lanctôt, Donald Pilon, Reynald Bouchard, Willie Lamothe en Maurice Beaupré.

De vrouw van een welgestelde arts uit Montreal besluit huis en haard te verlaten en op een vervallen boerderij te gaan wonen met haar jonge zoon. Ze voelt veel voor de natuur, maar de mensen van het platteland bekijken haar met argwaan. Een sociaal drama van het bekende soort, integer verwerkt.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Micheline Lanctôt op televisie komt.

Reageer