Simone Poncin

Acteur

Simone Poncin is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Baraque no 1

1945 | Oorlogsfilm

België 1945. Oorlogsfilm van E.G. de Meyst en Robert Lussac. Met o.a. Simone Poncin, Robert Lussac, Frida Houbert, André Gevert en Yet Naessens.

Beproevingen die leden van het Belgisch verzet, sterk uitgedund door de Gestapo, gedurende de laatste weken van de oorlog in Duitse gevangenschap moeten doorstaan. Als tegenhanger fungeert een zuivere romance tussen twee jonge mensen. Misschien alleen interessant voor historici die meer willen weten over de onderlinge sfeer in die dagen.

Soldats sans uniforme

1944 | Oorlogsfilm

België 1944. Oorlogsfilm van Emile-Georges DeMeyst. Met o.a. René Herdé, Jos Gevers, Robert Lussac, Simone Poncin en Hubert Daix.

Merkwaardige Belgische, Brusselse, Franstalige film die DeMeyst begon op te nemen nog tijdens de bezetting van WO II. Om geen argwaan te wekken bij de Gestapo, werd een onschuldig verhaal verteld over gangsters die bij een aantal aanslagen in Brussel betrokken waren. Onmiddellijk na de bevrijding, in september 1944, maakte men van de gangsters moedige verzetslieden die in de clinch gingen met de Gestapo. Het resultaat werd een hymne aan de moed van de anonieme illegalen. Typerend voor die tijd is ook de manier waarop de Gestapo-methoden aan de kaak werden gesteld. De bekende Vlaamse acteur Gevers is bijzonder overtuigend als een meedogenloze Duitse politiecommissaris. De Vlaamse acteur Bob Storm van de Koninklijke Nederlandse Schouwburg speelt onder het pseudoniem Robert Lussac! Regisseur DeMeyst was een jaar eerder, in 1943, technisch adviseur van de Duitse film WENN DIE SONNE WIEDER SCHEINT naar het boek De vlaschaard van Stijn Streuvels.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Simone Poncin op televisie komt.

Reageer