Charles Gerval

Acteur

Charles Gerval is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Farinet

1938 | Drama

Zwitserland/Frankrijk 1938. Drama van Max Haufler. Met o.a. Jean-Louis Barrault, Suzy Prim, Alexandre Rignault, André Gérald en Janine Crispin.

Hedendaagse bewerking van het leven van de smokkelaar Farinet, een populaire valsemunter in de Val d'Aoste. We volgen zijn avonturen en zijn liefdes tot aan het tragische slot. Het gaat om een provocerende film die een enorm schandaal teweegbracht, want het is een verfilming van de roman Farinet ou la fausse monnaie van Ramuz. Hij was het zwarte schaap van Zwitserland omdat hij had verklaard: 'Hoe kan ik spreken over een land dat niet bestaat?' Innemende, gevoelige en opmerkelijke regie van Haufler, verwant aan het Franse poëtisch realisme. Deze film onthutste, stoorde en shockeerde het publiek en dat betekende een fiasco die de carrière van Haufler veel schade berokkende. Het scenario is van Louis Robert, Charles-Ferdinand Vaucher en regisseur Haufler naar het boek van C.F. Ramuz. Achter de camera stonden Georges Million en Maurice Barry. Ook bekend als L'OR DANS LA MONTAGNE en L'HORS-LA-LOI.

La Fille du capitaine

1935 | Drama, Documentaire

Zwitserland 1935. Drama van Jean Brocher. Met o.a. Simone Parmelin, Marthe Allasia, Lulu Vincent, Simone Vincent en Marthe Pageot.

Uit dit stichtelijke pleidooi over het huishouden komt de mentaliteit van die tijd pijnlijk naar voren. Een brok-in-de- keel-verhaaltje is verweven met opvoedkundige documentaire stukjes. Daarin wordt beschreven hoe `werknemers in huis` (lees `dienstmeisjes`) en bazinnen zich tegenover elkaar moeten gedragen. Deze `film` doet vandaag de dag ongetwijfeld huilen van het lachen. Het was zonder twijfel een opdracht. De regie is desondanks behoorlijk. Deze (overigens zwijgende) film heeft niettemin de verdienste ons vrouwenarbeid in de fabrieken te laten zien. Dat werd toen in Zwitserland zorgvuldig verborgen gehouden.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Charles Gerval op televisie komt.

Reageer