Tony Renis

Acteur

Tony Renis is acteur.
Er zijn 7 films gevonden.

Il Corsaro nero

1976 | Avonturenfilm

Italië 1976. Avonturenfilm van Sergio Sollima. Met o.a. Kabir Bedi, Mel Ferrer, Carole André, Angelo Infanti en Tony Renis.

Een Spaanse aristocraat trekt als piraat ten strijde tegen de despotische Hollandse gouverneur van het eiland Macaraibo en wordt verliefd op de dochter van zijn opponent. Deze re[KA3]unie van de SANDOKAN-regisseur en -ster is van een teleurstellende middelmaat, omdat Bedi slechts decoratief `Valentino` speelt i.p.v. als dynamische held en de verdere spelers er ook hun gemak van nemen. Uitzondering is de pop-zanger Renis. Tegen de (te) veelvuldig vertoonde Colombiaanse kustlandschappen vallen de slachtoffers bij bosjes, maar het aan de overbekende formule toegevoegde element van telepathie werkt alleen komisch en verwarrend.

Quando dico che ti amo

1967 | Muziek, Komedie

Italië 1967. Muziek van Giorgio Bianchi. Met o.a. Tony Renis, Lola Falana, Enzo Jannacci en Alida Chelli.

Een lichtvoetige muzikale komedie over de wonderlijke avonturen en de amoureuze perikelen van een jonge pop-zanger. Onschuldig vermaak en muziek uit de jaren zestig.

La ragazza del bersagliere

1967 | Komedie

Italië 1967. Komedie van Alessandro Blasetti. Met o.a. Graziella Granata, Antonio Casagrande, Vittorio Caprioli, Tony Renis en Leopoldo Trieste.

Waarschijnlijk vertegenwoordigt deze film Blasetti's zwakste regiepoging. Technisch doet hij zeker onder voor zijn eerdere werk. Het verhaal is tamelijk banaal. Het Italiaanse leger op een gemeenschappelijke NAVO-oefening en de bezigheden van de Italiaanse soldaten met hun vriendinnen staan centraal. Een van de meisjes is Graziella Granata, wier vader gedurende een militaire oefening is omgekomen. Hij keert echter als geest bij haar terug. Een niet zo grappige situatiekomedie.

Per qualche dollaro in meno

1966 | Western

Italië 1966. Western van Mario Mattoli. Met o.a. Lando Buzzanca, Elio Pandolfi, Gloria Paul, Lucia Modugno en Angela Luce.

Een puin-film; dit moet een humoristische spaghetti- western voorstellen, maar de rillingen lopen de westernfan over de rug. Vianello weet zijn onnozele neef Buzzanca zover te krijgen dat deze doet alsof hij een misdadiger is zodat er een prijs op zijn hoofd wordt gezet. Dan kan Vianello de premie innen, om het geld dan weer aan de pokertafel te verliezen. Verschrikkelijke nonsens.

Ischia operazione amore

1965 | Komedie

Italië 1965. Komedie van Vittorio Sala. Met o.a. Walter Chiari, Vittorio Caprioli, Ingrid Schoeller en Tony Renis.

Drie verhalen spelen zich af op het eiland Ischia: een latin lover, die in het restaurant van zijn vader werkt, gebruikt zijn charme om buitenlanders aan te trekken, een ex-voetballer probeert een rijke zakenvrouw op te lichten en een jonge Duitse vergezelt een Siciliaanse aristocraat. Deze figuren komen elkaar tegen in de loop van de film, die behalve verschillende absurde situaties niets te bieden heeft.

Obiettivo ragazze

1963 | Komedie, Drama

Italië 1963. Komedie van Mario Mattoli. Met o.a. Walter Chiari, Carlo Campanini, Tony Renis en Marisa Del Frate.

Deze film, die moet doorgaan voor een komedie, bestaat uit vier verhalen, die zich in het leger afspelen en die zo stompzinnig zijn dat ze geen van alle boven de middelmaat uitkomen. De geforceerde humor is nergens puntig en de spelers doen overdreven kluchtig. Een film waar je niet om kunt lachen, hooguit zo nu en dan giechelen.

Appuntamento in riviera

1962 | Romantiek, Muziek, Familiefilm

Italië 1962. Romantiek van Mario Mattoli. Met o.a. Tony Renis, Mina en Graziella Granati.

Een romantisch verhaal over verliefde tieners met populaire Italiaanse liedjes uit het begin van de jaren 1960-1970. Op locatie gefilmd langs de Italiaanse Rivièra. Voor kijkers met nostalgische gevoelens.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Tony Renis op televisie komt.

Reageer