Anna Dymna is acteur.
Er zijn 7 films gevonden.

Der Teufel und die Jungfrau

1995 | Korte film, Erotiek

Polen/Duitsland 1995. Korte film van Janusz Majewski. Met o.a. Marek Kondrat, Renata Dancewicz en Anna Dymna.

Op een warme zomerdag in Polen hoedt Gosia, een jong en knap meisje, de koeien. Even later stapt ze naakt het water in om te baden. De volgende dag benadert een in het zwart geklede man haar met een schilderij. Hij heeft haar tijdens het baden bespied en geschilderd. Nieuwsgierig gaat ze op de avances van de man in en leert zo de genoegens van het leven kennen

Erotic Tales: The Devilish Education

1994 | Fantasy

Polen/Duitsland 1994. Fantasy van Janusz Majewski. Met o.a. Renata Dancewicz, Marek Kondrat, Anna Dymna, Stanislaw Brudny en Adam Ferency.

Het Poolse platteland rond 1890. De ontluikende Gosia (Dancewicz) gaat `s zomers altijd in haar blootje zwemmen als ze de koeien naar de weide brengt. Telkens als ze uit het water komt, heeft ze het gevoel dat ze begluurd wordt. Op een morgen na het zwemmen, ontmoet ze een in het zwart geklede man (Kondrat), die kunstschilder blijkt te zijn. Ze ontdekt dat hij een naaktportret van haar heeft gemaakt. Ze is geflatteerd, maar ook in verlegenheid gebracht omdat ze door haar moeder (Dymna) met het idee is grootgebracht dat ze haar naakte huid altijd bedekt moet houden. De man overtuigt haar echter dat het lichaam een geschenk gods is, iets, waarop je trots moet zijn. Mooi, aangrijpend, poe[KA3]etisch filmsurrealisme, waarin de (rooms- katholieke) religieuze symboliek voor het grijpen ligt. De man die het meisje inwijdt en opvoedt tot een vrouw van de wereld, is een instrument voor regisseur/scenarioschrijver Majewski om betoverende filmische schilderijen te maken. Het camerawerk van Witold Adamek is schitterend. Verzadigend voer voor voyeurs. Dolby Stereo S.R.

Przeznaczenie

1986 | Biografie, Historische film

Polen 1986. Biografie van Jacek Koprowicz. Met o.a. Mariusz Benoit, Michał Bajor, Anna Dymna, Katarzyna Figura en Grazyna Trela-Stawska.

Een biografie van de laat 19de eeuwse dichter Kazimierz Przerwa-Tetmajer, die beroemd was vanwege zijn erotische gedichten en zijn bohémienleven. Hij bracht bijna dertig jaar in eenzaamheid en ellende door als gevolg van een geslachtsziekte en aanvallen van krankzinnigheid. Ook was hij diep teleurgesteld in zijn talentloze zoon die zelfmoord pleegde. Dit stijlvolle debuut van Koprowicz biedt de kijker een scherpe blik op het leven van de kunstenaar.

Wedle wyroków Twoich...

1984 | Oorlogsfilm

Polen/Duitsland/Portugal 1984. Oorlogsfilm van Jerzy Hoffman. Met o.a. Sharon Brauner, Anna Dymna, Günter Lamprecht, Mathieu Carrière en Henryk Bista.

Een joods meisje ontsnapt tijdens een transport naar Auschwitz, ziet het lijden in de ghetto's van Warschau en wordt door de nazi's gevonden in een klein stadje. Ze zet haar eenzame en hopeloze vlucht voort. Dit protest tegen de oorlog, hoe nobel ook, mist geloofwaardigheid en is sentimenteel. Het maakt het meisje tot niet meer dan een oorlogsmartelares.

Ostrze na ostrze

1983 | Avonturenfilm, Historische film

Polen 1983. Avonturenfilm van Tadeusz Junak. Met o.a. Tomasz Stockinger, Anna Dymna, Jerzy Karaskiewicz, Gustaw Lutkiewicz en Tadeusz Paradowicz.

Een 18de-eeuws Pools avonturenverhaal. De jonge landjonker Wolski wordt benoemd tot sheriff, is een corrupte edelman te slim af, verslaat in een schermduel een onaangepaste figuur die de streek onveilig maakt en keert als gelukkig man terug naar zijn trouwe geliefde Konstancja. Kleurrijke kostuums, maar de vaart in de film wordt te vaak onnodig verstoord door rhetorische passages.

Dolina Issy

1982 | Drama, Experimenteel

Polen 1982. Drama van Tadeusz Konwicki. Met o.a. Anna Dymna, Maria Pakulnis, Danuta Szaflarska, Krzysztof Gosztyla en Jerzy Kamas.

Poëtische visie op de Arcadische wereld van de kindertijd zoals beschreven in de autobiografische roman van Czeslaw Milosz, die in 1980 de Nobelprijs won. De jongen Tomaszek bekijkt de vreugde, liefde, tranen en krankzinnigheid van de volwassenen en voelt de magische kracht van de bossen van Litauwen. In deze qua vorm geraffineerde film vermengt schrijver/regisseur Konwicki de poëzie van Milosz met de obsederende symbolen die we kennen uit zijn eigen zeer persoonlijke films.

Anton der Zauberer

1977 | Komedie

Oost Duitsland 1977. Komedie van Günter Reisch. Met o.a. Ulrich Thein, Anna Dymna en Erwin Geschonneck.

Een komedie over bergen en dalen in het leven van de handige Anton. Hij brengt het van schroothandelaar tot miljonair, maar belandt ook in de gevangenis.