Mario Berriatúa (1925-1970) is acteur.
Er zijn 9 films gevonden.

Canto para tí

1958 | Musical

Spanje 1958. Musical van Sebastián Almeida. Met o.a. Marifé de Triana, Julio Nuñez, Mario Berriatúa en Alfredo Mayo.

Een meisje gaat werken bij een variétégezelschap en slaagt erin een grote ster te worden. Een typisch folkloristische produktie van de Spaanse film uit de jaren vijftig.

La hija de Juan Simón

1957 | Drama, Musical

Spanje 1957. Drama van Gonzalo Delgrás. Met o.a. Antonio Molina, Mario Berriatúa, Miguel del Castille, María Cuadra en Jesús Puente.

Een remake van de gelijknamige film uit 1935, nu in de vorm van een muzikale 'flamenco'-film. Uiterst zwak.

Ha desaparecido un pasajero

1953 | Mysterie

Spanje 1953. Mysterie van Alejandro Perla. Met o.a. Rafael Durán, María Rivas en Mario Berriatúa.

In een handelsvliegtuig dat van Madrid naar Barcelona vliegt, verdwijnt een passagier op het toilet. Een ongebruikelijke, aanvaardbare intrigefilm, die gemaakt is in een tijdvak waarin dit genre films in Spanje weinig succes had.

Quema el suelo

1951 | Drama

Spanje 1951. Drama van Luis Marquina. Met o.a. Annabella, Tomás Blanco, Rafael Calvo en Mario Berriatúa.

Er ontstaat een driehoeksverhouding tussen een psychiater die totaal opgaat in zijn werk, zijn verveelde echtgenote en haar lievelingsschrijver. Deze duidelijk povere film werd met een zekere waardigheid geregisseerd.

Día tras día

1951 | Komedie

Spanje 1951. Komedie van Antonio Del Amo. Met o.a. Mario Berriatúa, Marisa de Leza, Manolo Zarzo en Carmen Sánchez.

Een priester probeert twee Madrileense jongens weer op het goede pad te brengen. Een soort redemptoristisch drama, waarin zelfs de zedenschetsen mislukken.

Annette

1951 | Drama, Misdaad

Spanje/België 1951. Drama van Jaime de Mayora. Met o.a. Anouk Aimée, Margo Lion, Mario Cabré en Mario Berriatúa.

Een moordenaar die door de politie wordt achtervolgd klopt aan bij een herberg. Die wordt geleid door een moeder en een dochter. En dat is een zeer knappe, dromerige jonge vrouw. Deze slechte co-produktie werd onder zeer slechte omstandigheden gedraaid. Hij had geen enkel succes.

Hombre acosado

1950 | Misdaad, Thriller

Spanje 1950. Misdaad van Pedro Lazaga. Met o.a. Alfredo Mayo, Mario Berriatúa, María Asquerino, Rafael Arcos en Maruja Asquerino.

Een jongeman komt erachter dat zijn verloofde betrokken is bij de duistere zaken van een avonturier. Een van de weinige interessante films van Lazaga.

Crimen en el entreacto

1950 | Misdaad

Spanje 1950. Misdaad van Cayetano Luca de Tena. Met o.a. Fernando Rey, Carolina Jiménez, Guillermo Marín en Mario Berriatúa.

Tijdens de pauze van een toneelvoorstelling wordt een moord gepleegd. Een redelijke verfilming van een ooit beroemd toneelstuk, geregisseerd door de auteur zelf.

2 mujeres en la niebla

1948 | Drama

Spanje 1948. Drama van Domingo Viladomat. Met o.a. Mario Berriatúa, Isabela de España, Nani Fernández en Julia Caba Alba.

In dichte mist ziet de bewaker van een vuurtoren zijn verloofde in de armen van een andere man en verliest vervolgens zijn verstand. Een liefdestragedie met een zekere poëtische kracht en een ongetwijfeld aantrekkelijk onderwerp.