Joseph Kumbela

Acteur

Joseph Kumbela is acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

Une pour toutes

1999 | Komedie

Frankrijk 1999. Komedie van Claude Lelouch. Met o.a. Jean-Pierre Marielle, Anne Parillaud, Alessandra Martines, Marianne Denicourt en Alice Evans.

Op nieuwjaarsdag van het jaar 2000 neemt de strijdbare stewardess van een Concorde, Olivia Colbert (Bonamy), het initiatief om een theatertroep te vormen. De première van het stuk vindt plaats tussen Parijs en New York aan boord van de supersonische straalvliegtuig. Dé gelegenheid voor regisseur Lelouch om veteranen en artiesten op te laten draven en in een afgesloten ruimte te filmen. Het resultaat is statisch en de film duurt te lang. Hij was net zo gedoemd als de onfortuinlijke Concordevlucht, die vlakbij het vliegveld van Parijs een half jaar later neerstortte. Door dit ongelukkige incident raakte de supersnel film in de vergetelheid. Het langdradige scenario voor dit onfortuinlijke gebeuren is van regisseur Lelouch, Pierre Leroux en Pierre Uytterhoeven naar een verhaal van Lelouch. Het camerawerk is van Lelouch en Philippe Vene.

Gito l'ingrat

1992 | Komedie

Zwitserland 1992. Komedie van Leonce Ngabo. Met o.a. Joseph Kumbela, Marie Bunel, Aoua Sangare, Louis Kamatari en Bahaga.

Kumbela sluit zijn studie in Parijs met goed gevolg af en belooft zijn vriendin Bunel, dat hij haar snel zal laten overkomen zodra hij een ministerspost heeft in zijn Afrikaanse geboorteland, Boeroendi. De werkelijkehid valt tegen en Kumbela ontmoet jeugdliefde Sangare met wie hij gaat samenwonen. Bunel vindt alles te lang duren en neemt het vliegtuig. Kumbela moet alles in het werk stellen om beide aanbidsters uitelkaar te houden. Weinig oorspronkelijk verhaal tegen een originele achtergrond. Het scenario is van regisseur Ngabo en Patrick Herzig. Matthias Kaelin stond achter de camera.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Joseph Kumbela op televisie komt.

Reageer