Iréne Godel

Acteur

Iréne Godel is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Lücke im System

2004 | Thriller

Zwitserland 2004. Thriller van Romed Wyder. Met o.a. François Nadin, Iréne Godel en Vincent Bonillo.

Net voor Alex het computersysteem van een wereldbank probeert te laten crashen met een virus, krijgt hij een auto-ongeluk, waardoor hij zijn korte geheugen verliest. Tijdens zijn verblijf in het ziekenhuis probeert hij zich alles weer te herinneren, maar droom en realiteit lopen door elkaar heen. Ondertussen begint de tijd te dringen...

Absolut

2004 | Thriller

Zwitserland 2004. Thriller van Romed Wyder. Met o.a. Vincent Bonillo, Iréne Godel, François Nadin en Roberto Bestazzoni.

Verwrongen flashbacks, warrige dromen en metafysische vergezichten strijden om voorrang in een spotgoedkope, digitaal geschoten Zwitserse kruinenkrabber over een antiglobalist die een computervirus wil verspreiden zodat hij een conferentie van wereldleiders kan saboteren. Helaas wordt de jongeling drie dagen later wakker uit een coma zonder te weten wat hij heeft uitgespookt. Een dokter biedt hulp met een experimenteel geheugenapparaat maar waarschuwt voor 'ernstige verwarring' als bijwerking. Filmmaker Wyder (1967) schreef en produceerde zijn tweede speelfilm eigenhandig. 'Alles is gemanipuleerd', is de boodschap en Wyders staccato beeldtaal past bij zijn unheimische verhaal. De rafelrandjes vergeven we hem vanwege het minibudget.

L'instit : Le réveil

1996 | Drama

Frankrijk 1996. Drama van Pierre Koralnik. Met o.a. Gérard Klein, Pascale Rocard, Roger Mirmont, Caroline Gasser en Nicolas Scellier.

De kleine Martin Rollier (Scellier) is met zijn verrekijker getuige van een ruzie op een boot, even buiten de kust van het Lemanmeer. De ruzie kent een dodelijke afloop en in paniek vluchtend wordt Martin aangereden. Zes maanden later arriveert interim-prof Victor Novak (Klein) in het stadje. Hij werd ingedeeld in het schooltje van gehandicapte kinderen en kinderen die het slachtoffer werden van een ongeval en zich niet meer konden aanpassen. Hij voelt zich aangetrokken tot de kleine Martin die zich, sinds het voorval, volledig in zichzelf heeft teruggetrokken. Weer een kolfje naar de hand van onze tijdelijke leerkracht, die genadeloos alle traansluizen hulpeloos maakt. De liefhebbers zullen ongetwijfeld weer genieten, terwijl mensen die toch iets meer verlangen van een avondje tv zich zullen blauw ergeren aan zoveel sentimentele onzin. Het scenario voor onderhavige aflevering is van de hand van Didier Cohen en Sylvie Simon. De prachtige lokatie-decors werden in beeld gebracht door Jacques Mahrer. In België uitgezonden als TEMPS MORT.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Iréne Godel op televisie komt.

Reageer