Gianfrancesco Guarnieri

Acteur

Gianfrancesco Guarnieri is acteur.
Er zijn 7 films gevonden.

O quatrilho

1995 | Romantiek

Brazilië 1995. Romantiek van Fábio Barreto. Met o.a. Gloria Pires, Patricia Pillar, Bruno Campos, Alexandre Paternost en Gianfrancesco Guarnieri.

Charmante sage over de liefdes en levens van Italiaanse immigranten in Brazili[KA3]e, beginnend rond 1910. Centraal staan twee jonge koppels: Teresa (Pillar) en Angelo (Paternost) naast Pierina (Pires) en Massimo (Campos). Tijdens hun dagelijkse strijd om te overleven in landelijk Brazilië groeit een onverwachte passie tussen Massimo en Teresa. Snakkend naar liefde komen zij in opstand tegen culturele en familiale conventies van die tijd, laten hun resp. partners in de steek en vertrekken samen op zoek naar wat echt geluk. Titel verwijst naar bekend kaartspel quatrilho waarbij deelnemers hun partners moeten misleiden om te kunnen winnen. Scenario van Leopoldo Serran, gebaseerd op gelijknamige roman van Jose Clemente Pozenat, muziek van bekende Braziliaanse zanger-liedjesschrijver Caetano Veloso. Vierde speelfilm van Fabio Barreto, tweede zoon van bekend Braziliaans filmproducentenechtpaar Lucy & Luiz Carlos Barreto.

El juego del cuatrillo

1995 | Romantiek, Historische film, Komedie

Brazilië 1995. Romantiek van Fábio Barreto. Met o.a. Glória Pires, Patricia Pillar, Alexandre Paternost, Bruno Campos en Gianfrancesco Guarnieri.

Angelo (Paternost) laat, naar het aloude erfrecht, het familiebezit over aan zijn broer en wordt zelf pachter. Binnen de kortste tijd weet hij zich op te werken tot landeigenaar. Hij schrijft leningen uit tegen woekerintresten. Zijn vrouw Teresa (Pillar) is het beu dat haar echtgenoot steeds uithuizig is en laat een oogje vallen op Massimo (Campos), haar nieuwe - gehuwde - buurman. Angelo en Massimo worden zakenpartners en beide gezinnen komen onder een dak te wonen. De liefde van Teresa en Massimo kan hier niet lang geheim blijven. Uiteindelijk blijft er hen niets anders over dan stiekem te verdwijnen. Ondanks de tegenstand van de kerk blijven Angelo en Pierina (Pires), Massimo's echtgenote, onder hetzelfde dak wonen. De film speelt zich af in de zuidelijke staat Rio Grande do Sul rond 1925, een tijd toen ontrouw nog met de dood bestraft werd. De cuatrillo uit de titel is de naam van een in Zuid- Amerika populair kaartspel waarbij men zijn partner moet bedriegen om te kunnen winnen. De film komt traag op gang, maar halfweg heeft Barreto zijn publiek in de ban en ontstaat er een evenwicht tussen de acteurs en de historische decors. Leopoldo Serran en António Calmon baseerden hun scenario op de roman van José Clemente Pozenato. Prachtige locatiefotografie van Felix Monti.

A proxima vitima

1983 | Thriller

Brazilië 1983. Thriller van João Batista de Andrade. Met o.a. Antônio Fagundes, Mayara Magri, Gianfrancesco Guarnieri, Othon Bastos en Louise Cardoso.

Handig gemaakte en bij momenten spannende politieke thriller over een tv-reporter die werkt aan een serie over moorden op prostituées. Via zijn contacten met de sociale verworpelingen van Sao Paolo ziet hij in dat de aanstichter van de misdaad eigenlijk de corrupte overheid is. De straatscènes zijn bijna documentair en het geheel is een dapper, kritisch portret van een systeem dat de nodige vragen oproept.

Eles não usam black-tie

1981 | Drama

Brazilië 1981. Drama van Leon Hirszman. Met o.a. Fernanda Montenegro, Carlos Alberto Ricelli, Gianfrancesco Guarnieri en Bete Mendes.

Sterk, diep-menselijk drama dat een scherp beeld geeft van het alom zich voordoende, kennelijk nooit uit te bannen generatieconflict. Een strijd in een gezin staat centraal en hun sterk afwijkende opvattingen komen goed uit de verf. Ricelli, die we hier zien debuteren in heel opmerkelijke spel-scènes, speelt een jongeman die probeert te kiezen tussen zijn koppige vader, die altijd probeert alles en iedereen bij elkaar te houden en zijn eigen ideeën over wat wel en niet eerlijk is. Bovendien wil hij zelf een gezin stichten. Het verhaal komt wat plotseling tot een einde, maar het is een prima drama, wat velen zal aanspreken. Een verfilmd toneelstuk naar het werk van Gianfrancesco Guarnieri.

Gaijin-Caminos da liberdade

1979 | Historische film

Brazilië 1979. Historische film van Tizuka Yamasaki. Met o.a. Kyoko Tsukamoto, Antônio Fagundes, Jiro Kawarasaki, Gianfrancesco Guarnieri en Alvaro Freire.

1908, Japan is in oorlog met Rusland en heeft bovendien te kampen met een zware economische crisis. De film verhaalt de lotgevallen van Titoe, haar man Yamada, haar broer en een vriend, die zoals duizenden anderen, hun heil zoeken in Brazilië waar de realiteit heel wat anders is dan de beloften gedaan door de officiële instanties. Scenario van Jorge Duran en de regisseur. Camerawerk van Edgar Moura.

Diário da provincia

1978 |

Brazilië 1978. Roberto Palmari. Met o.a. José Lewgoy, Atila Iorio, Gianfrancesco Guarnieri en Paula Ribeiro.

Brazilië 1929. Een man pleegt zelfmoord omdat de koffiecrisis hem geruïneerd heeft, en het grootste deel van zijn bezittingen gaat naar dr. Acàcio Figueira. Deze wil koste wat kost het districtshoofd worden en voor dat doel verandert hij van politieke strekking zoals iemand anders van hemd. Wanneer hij tenslotte de zijde van de fascisten kiest is hij iets te ver gegaan.

O Jogo da vida

1977 | Drama

Brazilië 1977. Drama van Maurice Capovilla. Met o.a. Lima Duarte, Gianfrancesco Guarnieri, Mauricio do Valle en Jofre Soares.

De analyse van de verschillende karakters van drie mannen die getekend zijn door een reeks gebeurtenissen waarin geld het dramatische middelpunt vormt. Eenzaamheid, gemis aan vriendschap, moed en lafheid vermengen zich in een wanhopige strijd om het bestaan. Een achtenswaardige bewerking van de roman Malagueta, Perus e Bacanaço van Joáo Antonio.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Gianfrancesco Guarnieri op televisie komt.

Reageer