Ronnie Taylor: camera.
Er zijn 8 films gevonden.

The Steal

1995 | Misdaad, Komedie, Thriller

Verenigd Koninkrijk 1995. Misdaad van John Hay. Met o.a. Alfred Molina, Helen Slater, Peter Bowles, Dinsdale Landen en Heathcote Williams.

Een liberale advocaat uit Londen, Harper (Williams), huurt computer-hacker Kim (Slater) in, een veelzijdig talent zowel innerlijk als uiterlijk, om een Britse investeringsbank af te helpen van snel vergaard fortuin wat net iets te gemakkelijk verdiend was met toerisme in de Derde Wereld. Aangezien Kim geen hotel kan betalen, wordt ze ondergebracht bij Cliff (Molina), met wie ze via de riolen gaat inbreken bij de bank. Daarbij grijpen zij Lord Childwell (Bowles) bij zijn lurven, maar die ontsnapt weer. Later openen Lord Childwell en zijn vriendje Sir Wilmot (Landen) de jacht op Kim en Cliff, wat het upperclass-duo naar het Lake District voert en eindigt met een auto-achtervolging in het hartje van Londen. Tenslotte verbindt Kim haar laptop met de centrale computer en probeert grote sommen geld af te tappen, nog voordat aandeelhouders en beleggers er lucht van kunnen krijgen. Debuterend regisseur Hay die ook het scenario schreef, moet nostalgisch geweest zijn over de Ealing-comedies van weleer, maar die waren met al hun primitieve middelen en dikwijls platte humor toch een heel stuk pittiger. Deze spanningsloze film is met zijn onlogische verhaal een anachronisme, dat zwaar onder de middelmaat is gebleven. Slater verdient beter en Molina kan beter. Het camerawerk is van Ronnie Taylor. Metrocolor, Eastmancolor prints en Dolby.

Sea of Love

1989 | Thriller, Misdaad, Romantiek

Verenigde Staten 1989. Thriller van Harold Becker. Met o.a. Al Pacino, Ellen Barkin, John Goodman, Michael Rooker en Patricia Barry.

Zo op het oog een doorsnee politiefilm over een seriemoordenaar, de inspecteur die hem/haar zoekt en de vrouwelijke verdachte met wie de inspecteur een gepassioneerde relatie begint. Toch is Harold Beckers film beter dan het leeuwendeel van de concurrentie. Dankzij de acteurs (Al Pacino en Ellen Barkin), maar vooral dankzij het volwassen scenario van Richard Price, die ook de scripts schreef voor oa de Scorsese-film The Color of Money (1986), de Sayles-film Mad Dog and Glory (1993) en voor Clockers (1995) van Spike Lee. Price zorgde ervoor dat Sea of Love naast een spannende, goed doordachte politiethriller ook erg grappig is.

Opera

1987 | Horror, Mysterie, Thriller

Italië 1987. Horror van Dario Argento. Met o.a. Cristina Marsillach, Urbano Barberini, Daria Nicolodi, Ian Charleson en Antonella Vitale.

Sterke giallo-film (Italiaanse detective-horror) van nestor Dario Argento, wat voor de liefhebber zoveel wil zeggen als smullen van inventieve en bloederige moorden door rara wie. Argento kreeg de beschikking over het gerenommeerde vijf galerijen tellende Teatro Regio in Parma. Een fabelachtig toneel voor zijn verhaal over de zeventienjarige opera-zangeres Betty (Marsillach) en een maniakale bewonderaar. Filmmaker Argento was altijd in mineur als toeschouwers wegkeken tijdens zijn zorgvuldig uitgewerkte moordscènes. Daarom krijgt Betty van de booswicht plakband met naalden op het onderste ooglid, zodat ze de slachtpartijen van vrienden en bekenden wel móét bekijken.

Cry Freedom

1987 | Biografie, Drama, Thriller

Verenigd Koninkrijk 1987. Biografie van Richard Attenborough. Met o.a. Kevin Kline, Denzel Washington, Penelope Wilton, Albert Ndinda en Kevin McNally.

Cry Freedom verhaalt over een intrigerende periode uit het leven van de Zuid-Afrikaanse journalist Donald Woods. Woods besloot om de biografie van de zwarte, in augustus 1977 vermoorde activist Steve Biko te publiceren, ook al moest hij daardoor zijn vaderland ontvluchten. Zijn vlucht naar buurland Lesotho, vermomd als priester, vormt dramatisch hoogtepunt van de film. Jammer genoeg ontstijgt Cry Freedom - ondanks een paar sterke scènes - het niveau van een doorsnee thriller niet. De acteerprestaties van Kline (als Woods) en Washington (als Biko) zijn evenwel prima.

A Chorus Line: The Movie

1985 | Musical, Drama

Verenigde Staten 1985. Musical van Richard Attenborough. Met o.a. Michael Douglas, Terrence Mann, Alyson Reed, Gregg Burge en Vicki Frederick.

Ze zijn jong en ze hebben hun jeugd geofferd aan de dans. Alles wat ze vragen is de kans om te dansen. Op hun 35-ste zullen ze uitgerangeerd zijn, dus er is haast bij de verwezenlijking van hun droom. Ze vechten voor een rolletje in een show en moeten auditie doen. Zeventien bereiken de laatste ronde, en voor acht van hen zal de droom werkelijkheid worden. Oppervlakkige filmische bewerking van de succesvolle Broadway-show van Michael Bennett, gebaseerd op een toneelstuk van James Kirkwood en Nicholas Dante. Goed spel van een reeks jonge acteurs, met Douglas als de regisseur die over hun toekomst moet beslissen. Het regisseren van shownummers is echter niet de sterkste kant van Attenborough, al kon hij voor de choreografie rekenen op Jeffrey Hornaday. Arnold Schulman bewerkte de show voor de film. Songs van Marvin Hamlisch en Edward Kleban, w.o. klassiekers als 'One' en 'What I Did For Love'. Camera werd gehanteerd door Ronnie Taylor. Gedraaid in CinemaScope.

Champions

1983 | Drama

Verenigd Koninkrijk 1983. Drama van John Irvin. Met o.a. John Hurt, Edward Woodward, Jan Francis, Ben Johnson en Kirstie Alley.

Op het moment dat hij aan een belangrijke race gaat deelnemen, hoort jokey Hurt dat hij kanker heeft. Dit is voor hem een signaal om nog harder te trainen, want het zou wel eens zijn laatste paardenren kunnen zijn. Typisch melodrama over een man die door zijn tegenslag aangezet wordt nog beter te presteren. Hurt schittert in de rol van Bob Champion, die in 1981 de Grand National zou winnen. Al heeft de film goede momenten, toch is het geheel te zwak en volgestouwd met clichés om echt aan te slaan. Gebaseerd op ware gebeurtenissen.

Gandhi

1982 | Biografie, Historische film, Drama

Verenigd Koninkrijk​/​​India 1982. Biografie van Richard Attenborough. Met o.a. Ben Kingsley, Candice Bergen, Edward Fox, John Gielgud en Trevor Howard.

Filmische hagiografie van Mahatma Gandhi (1869-1948). Een zwaar geschminkte Kingsley doet z'n best om de Grote Ziel (Mahatma) van Brits-Indië wat menselijke trekjes te geven. Geen sinecure want Gandhi is in de gelijknamige film meer een heilige, met een fraaie aantekening op z'n historische conduitestaat: hij was het die de Britten het land uitjoeg en het volk vervolgens richting onafhankelijkheid loodste. De fraai gechoreografeerde massascènes zijn overigens spectaculair. Gandhi werd bekroond met acht Oscars, waaronder voor beste film, regie, hoofdrol en scenario (van John Briley, naar het boek van Louis Fischer).

Tommy

1975 | Musical, Komedie, Fantasy, Drama

Verenigd Koninkrijk 1975. Musical van Ken Russell. Met o.a. Roger Daltrey, Oliver Reed, Ann-Margret, Elton John en Tina Turner.

Cult wat de klok slaat in ­Russells Tommy, een doldrieste rockmusical over de dove en blinde Tommy (The Who-zanger Roger Daltrey) die kort na de dood van zijn vader door de dokter (Jack Nicholson) wordt afgeschreven als een hopeloze zaak. Totdat Tommy de flipperkampioen (Elton John) ­verslaat. Zijn flipperkastkunsten maken hem tot een goeroe maar hij kan niet overweg met zijn sterstatus. Een audiovisuele trip met liedjes van onder meer Pete Townshend, Eric Clapton, Tina ­Turner, Keith Moon en Elton John. Winnaar van de Golden ­Globe voor beste musical/comedy.