Kaneko Iwasaki

Acteur

Kaneko Iwasaki is acteur.
Er zijn 6 films gevonden.

Eno nakano bokuno mura

1995 | Drama

Japan 1995. Drama van Yoichi Higashi. Met o.a. Keigo Matsuyama, Shogo Matsuyama, Mieko Harada, Kyozo Nagatsuka en Hosei Komatsu.

Seizo en Yukihiko Tashima, een eeneiige tweeling, groeien kort na WO II op in Kochi, een Japans dorpje. In 1948 zitten ze in de derde klas van de basisschool. In de buurt staan ze bekend als absolute kwajongens. Hun moeder die tevens hun onderwijzeres is, moet dan ook constant haar verontschuldigingen aanbieden aan de dorpelingen. Internationale titel: VILLAGE OF DREAMS.

Bakuro Ichidai

1964 | Drama

Japan 1964. Drama van Masaji Segawa. Met o.a. Rentaro Mikuni, Michiyo Aratama, Yoshinobu Kaneko en Kaneko Iwasaki.

Wanneer zijn einde voelt naderen, wenst een oude man dat zijn zoon, net als hij, paardenfokker wordt, maar deze wil studeren. Dit historisch drama over een generatieconflict heeft weinig interessants te bieden.

Taiyo eno Dasshutsu

1963 | Thriller, Misdaad

Japan 1963. Thriller van Toshio Masuda. Met o.a. Yujiro Ishihara, Kaneko Iwasaki, Taiji Tonoyama en Hideaki Nitani.

De Japanse journalist Saeki wordt naar Bangkok gestuurd om een duistere illegale handel in Japanse wapens te onderzoeken. Een thriller die interessanter is dan we gewend zijn in het Yakuza-genre uit die periode, al is het maar om het exotische karakter van de Thaise sfeer die wordt geschapen.

Hangyakiji

1963 | Avonturenfilm

Japan 1963. Avonturenfilm van Daisuke Itoh. Met o.a. Kinnosuke Nakamura, Kaneko Iwasaki, Haruko Sugimura en chiyonosuke Azuma.

De jonge Nobuyasu, lid van de Oda-clan, wordt beroemd door het behalen van zijn overwinning op een lid van de Takeda-clan. Een conventionele samoerai-film, gemaakt in een tijd waarin dit genre hoogtij viert. De regisseur heeft ook voor het script gezorgd.

Hana to Ryu

1963 | Avonturenfilm

Japan 1963. Avonturenfilm van Toshio Masuda. Met o.a. Yujiro Ishihara, Ruriko Asaoka, Ryoji Hayama en Kaneko Iwasaki.

Aan het begin van de 20e eeuw komt de avonturier Kingoro Tamai aan in Kyushu, een dorp in het zuiden van Japan. Een niet bijzonder verdienstelijke maar toch noemenswaardige en goed gemaakte film, representatief voor een bepaald, typisch Japans, soort filmavonturen dat nauwelijks te zien is geweest in Westerse bioscopen.

Gobancho Yugiri-ro

1963 | Drama

Japan 1963. Drama van Tomotaka Tasaka. Met o.a. Yoshiko Sakuma, Choichiro Kawarazaki, Michiyo Kogure, Yatsuko Tanami en Kaneko Iwasaki.

Yoko, een aantrekkelijke weduwe, is prostituée geworden en heeft een platonische relatie met een boeddhistische monnik. Een jaloerse klant brengt de oversten van diens tempel op de hoogte en de monnik wordt gestraft. Verbitterd steekt hij de tempel in brand en pleegt in vlammen zelfmoord. Yoko wordt ziek en moet opgenomen worden in het ziekenhuis. Een visueel superieur melodrama, maar te lang is in dit geval écht te lang. Ook bekend als A HOUSE IN THE QUARTER.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Kaneko Iwasaki op televisie komt.

Reageer