Michael Abels is componist.
Er zijn 5 films gevonden.

All Day and a Night

2020 | Drama

Verenigde Staten 2020. Drama van Joe Robert Cole. Met o.a. Jeffrey Wright, Yahya Abdul-Mateen II, Andrea Ellsworth, Ashton Sanders en Regina Taylor.

‘Als je overal om je heen geweld ziet, raak je eraan gewend.’ De voice-over van dit harde, sombere gettodrama, waarin een jonge Afro-Amerikaan vanuit de bajes terugblikt op zijn jeugd, bevat nogal wat open deuren. En wie weleens een gangstarapnummer heeft gehoord, zal de plotelementen (afwezige vader, dubieuze vrienden, drugs, bendegeweld) precies kunnen voorspellen. Toch is dat zeker geen reden om All Day and a Night af te schrijven; regisseur en scenarist Cole (die meeschreef aan het script van Marvelfilm Black Panther) voert een uitstekende cast op, filmt met smaak en bravoure, en doet niet aan valse romantiek.

Bad Education

2019 | Komedie, Drama

Verenigde Staten 2019. Komedie van Cory Finley. Met o.a. Hugh Jackman, Allison Janney, Alex Wolff, Geraldine Viswanathan en Kathrine Narducci.

Waargebeurd: in 2004 onthult de schoolkrant van de Roslyn High School in New York een groot corruptieschandaal binnen de eigen schoolmuren. Hugh Jackman speelt in deze ingetogen verfilming op indrukwekkende wijze de rol van Frank Tassone, de aimabele 'superintendent' van het schooldistrict die geconfronteerd wordt met het wegsluizen van honderdduizenden dollars door een van zijn naaste medewerkers (Janney). Scenarioschrijver Mike Makowsky maakte het schandaal als leerling van dichtbij mee en bewerkte het tot een fascinerende moderne tragedie over hebzucht.

See You Yesterday

2019 | Avonturenfilm, Sciencefiction, Drama

Verenigde Staten 2019. Avonturenfilm van Stefon Bristol. Met o.a. Eden Duncan-Smith, Dante Crichlow, Astro, Marsha Stephanie Blake en Johnathan Nieves.

Als de briljante tieners CJ en Sebastian een tijdreismachine uitvinden in de garage van Sebastians oma zijn ze in eerste instantie dolblij: toelating tot een goede universiteit is nu een zekerheid. Maar al tijdens hun eerste reis terug in de tijd veranderen ze het verleden op drastische wijze. Energiek, verrassend, onevenwichtig en bovenal gedurfd regiedebuut van Spike Lee-protegé Stefon Bristol, die zijn voorliefde voor Back to the Future (Michael J. Fox speelt een bijrolletje) vermengt met actuele thema’s als politiegeweld en Black Lives Matter.

Us

2019 | Horror, Thriller

Verenigde Staten 2019. Horror van Jordan Peele. Met o.a. Lupita Nyong'o, Winston Duke, Elisabeth Moss, Tim Heidecker en Yahya Abdul-Mateen II.

De Wilsons gaan op vakantie gaan naar de plek waar de moeder (gespeeld door Lupita Nyong’o uit Black Panther) als klein kind een traumatische ervaring had. Een ongelooflijk slecht idee natuurlijk, want in geen tijd staat een geheel in rode overalls gehuld gezin voor hun deur. Dat er precies zo uitziet als de Wilsons. Opvolger van horrorsensatie Get Out is minder gelaagd – en ook minder geslaagd – dan zijn voorganger, maar het verhaal (waar je achteraf niet te veel over na moet denken) is van begin tot eind onderhoudend en wordt door Peele soepel verteld.

Get Out

2017 | Horror, Thriller

Verenigde Staten 2017. Horror van Jordan Peele. Met o.a. Daniel Kaluuya, Allison Williams, Catherine Keener, Bradley Whitford en Caleb Landry Jones.

Sensationeel regiedebuut van acteur/komiek Jordan Peele (van onder andere Key and Peele) is niet alleen een bloedstollende horrorfilm, maar ook actueel en sociaal relevant. Over de zwarte jongeman Chris (Kaluuya), die gaat kennismaken met de ouders van zijn witte vriendin Rose (Williams). Die ouders lijken op het eerste gezicht prettig liberaal en vrijzinnig, maar al snel merkt Chris - bijvoorbeeld aan het vreemde gedrag van de (zwarte) tuinman en de (zwarte) huishoudster - dat bij Rose thuis niet alles is wat het lijkt. Bioscoophit in de VS, waar de film meer dan honderd miljoen dollar opbracht.