Florian Rey

Regisseur, Acteur

Florian Rey is regisseur en acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Manolete

1950 | Sportfilm, Drama

Spanje 1950. Sportfilm van Florian Rey en José Greco. Met o.a. Paquita Rico, Pedro Ortega, Manolo Maron en Los 4 Heredia.

Een aspirant-matador moet afstand doen van zijn geliefde, omdat zij wordt uitgehuwelijkt aan een aristocraat. Ondanks zijn verbittering werkt hij verder aan zijn carrière onder leiding van de legendarische Manolete tot deze in de arena de dood vindt. Hij ziet dan af van zijn ideaal, waarna het meisje bij hem terugkomt. Het zwakke scenario en de nog zwakkere acteerprestaties worden deels goedgemaakt met de documentaire delen over het stieregevecht, waarvan de indringendheid voor sommigen de bedoelde hommage aan Manolete in het tegendeel zal doen omslaan.

Carmen

1938 | Muziek, Drama

Duitsland/Spanje 1938. Muziek van Florian Rey. Met o.a. Imperio Argentina, Rafael Rivelles en Manuel Luna.

Twintigste filmversie van de fatale liefde van Don José voor de zigeunerin Carmen met een aangepast happy-end: hij doodt de ontrouwe verleidster niet, maar offert zich op voor zijn militaire kameraden bij een aanval door een smokkelaarsbende, waarna hij postuum gerehabiliteerd wordt. Deze gezagsgetrouwe en patriottische wijziging wordt verklaarbaar als men niet weet welke landen hier samenwerkten en men de ontstaansperiode van de film in aanmerking neemt. Argentina is mooi en temperamentvol, maar de regie is houterig en de decors zijn van bordpapier.

La Verbena de la Paloma

1921 | Muziek, Romantiek

Spanje 1921. Muziek van José Buchs. Met o.a. Elisa Ruiz Romero, Florian Rey, Julia Lozano en José Montenegro.

De verhouding tussen Mari-Pepa en Felipe, die eerst op gespannen voet leven en daarna op elkaar verliefd worden. De achtergrond vormt het Madrid van de jaren twintig. De eerste verfilming van de beroemde Zarzuela van Ricardo de la Vega.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Florian Rey op televisie komt.

Reageer