Wolfgang Stendar: cast.
Er zijn 3 films gevonden.

Die Ringe des Saturn (2)

1992 |

Oostenrijk​/​​Duitsland​/​​Zwitserland 1992. Michael Kehlmann. Met o.a. Franz Morak, Dagmar Mettler, Alexander Kerst, Graziella Galvani en Wolfgang Stendar.

Slot van een tweedelige miniserie. Antiheld en geheimagent zonder succes Morak keert terug van zijn mislukte missie naar de Oostenrijkse hoofdstad, waar hij met de aantrekkelijke Mettler terechtkomt in een 'Mittel-europäisch' wespennest dat hem voert naar Polen en Wit-Rusland naar de ontrafeling van de duistere krachten die zich in de voormalige Sovjetunie bezig zijn te ontketenen. Hij komt in aanraking met voormalige knechten van Hitler. Wie van dit genre houdt, kan zijn hart ophalen. Sterker dan het eerste deel. Het script is van Michael Kehlmann en Peter Zeindler, die menige prijs voor zijn werk in de wacht sleepte.

Die Ringe des Saturn (1)

1992 |

Duitsland​/​​Oostenrijk​/​​Zwitserland 1992. Michael Kehlmann. Met o.a. Franz Morak, Dagmar Mettler, Alexander Kerst, Graziella Galvani en Wolfgang Stendar.

Na de mislukte putsch in Moskou (1991) besluit de Duitse geheime dienst, agent Morak uit Wenen, die voor de buitenwacht een antiekwinkeltje drijft, te activeren en hem poolshoogte te laten nemen van wat er over is van hun netwerk in Tsjechoslowakije, dat onder leiding stond van Cucciolla, met de schuilnaam uit de titel. Hoewel de deze tweedelige tv-film traditiegetrouw is aan de gebruikelijke spionagefilm, onderscheidt de hedendaagse invalshoek hem van inferieure collega's.

Die Schweizermacher

1978 | Komedie

Zwitserland 1978. Komedie van Rolf Lyssy. Met o.a. Walo Lüönd, Emil Steinberger, Beatrice Kessler, Wolfgang Stendar en Hilde Ziegler.

Een Duits echtpaar dat elke dag de Zwitserse vlag hijst, een Italiaanse communist en een verleidelijke Joegoslavische danseres hebben allen de Zwitserse nationaliteit aangevraagd. Enige sta-in-de-weg is de immer strenge Einbürgerungspolizeibeamte Max Bodmer, die hen samen met zijn assistent maandenlang achtervolgt en ondervraagt. Geslaagde satire op de bureaucratie en Zwitsers chauvinisme dat misschien weinig scherpe kantjes kent, maar juist in zijn kleinburgerlijkheid toch amuseert. Een van de zeldzame Zwitserse films die een bioscoopsucces in eigen land werd. Een heuse musical-versie volgde in 2010.