Steven Quale

Regisseur, Editor

Steven Quale is regisseur en editor.
Er zijn 4 films gevonden.

Into the Storm

2014 | Actiefilm, Thriller

Verenigde Staten 2014. Actiefilm van Steven Quale. Met o.a. Richard Armitage, Sarah Wayne Callies, Matt Walsh, Arlen Escarpeta en Max Deacon.

Thriller van Steve Quale over een tornado dat het stadje Silverton verwoest.

Final Destination 5

2011 | Horror, Thriller

Verenigde Staten 2011. Horror van Steven Quale. Met o.a. Nicholas D'Agosto, P.J. Byrne, Arlen Escarpeta, David Koechner en Tony Todd.

'Dit heb ik al eens gezien. Een paar mazzelaars overleven een ramp, maar daarna komt De Dood ze een voor een halen.' Zo sprak opnieuw acteur Tony Todd, die als Bludworth in iedere aflevering het groepje zij-die-spoedig-zullen-sterven toespreekt. En ook voor dit vijfde deel stroomden de bioscopen weer vol om te zien hoe de personages komen te overlijden (bij de oogdokter, in de gymzaal, etc.). Want dat is de lol van iedere Final Destination; de kansloze pogingen De Dood te ontlopen, en de altijd weer creatieve manier waarop de man met de zeis de oogst hoe dan ook binnenhaalt.

Superfire

2002 | Actiefilm

Verenigde Staten 2002. Actiefilm van Steven Quale. Met o.a. Gedeon Burkhard, Jay Bunyan en D.B. Sweeney.

Een grote brand raast door de bossen bij Portland. Jim Merrick, een zeer ervaren brandweerman, voorspelt dat deze brand wel eens tot de meest gevaarlijke en dodelijke aller tijden kan uitgroeien: een Superfire. Zijn collega's geloven hem echter niet. Als de brand uit de hand begint te lopen en Portland vernietigd dreigt te worden, neemt Jim een groot risico en riskeert zijn eigen leven om dat van duizenden anderen te redden

The Abyss

1989 | Sciencefiction, Thriller, Horror, Actiefilm, Drama

Verenigde Staten 1989. Sciencefiction van James Cameron. Met o.a. Ed Harris, Mary Elizabeth Mastrantonio, Michael Biehn, Leo Burmester en Todd Graff.

Een nucleaire onderzee√ęr krijgt panne, en zinkt diep, heel diep. Om de kernkoppen te bergen wordt een team van diepzeespecialisten naar de zeebodem gestuurd. Wanneer duidelijk wordt dat sommigen van hen verborgen motieven hebben, is dat niet bevorderlijk voor de sfeer. Bij vlagen ijzingwekkend spannende onderwaterfilm, met prachtige special effects, zeker voor die tijd. De acteurs hadden het moeilijk. Er ging bijvoorbeeld iets fout tijdens een onderwatersc√®ne waardoor Harris bijna verdronk. Harris gaf regisseur Cameron naderhand een klap in zijn gezicht, omdat die gewoon door bleef filmen.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Steven Quale op televisie komt.

Reageer