Ivana Chylková

Acteur

Ivana Chylková is acteur.
Er zijn 5 films gevonden.

Sedmero Krkavcv

1993 | Familiefilm, Fantasy

Tsjechië 1993. Familiefilm van Ludvík Ráza. Met o.a. Mária Podhrdská, Michael Dlovhy, Ivana Chylková en Boris Rösner.

Bohdanka`s (Podhrdská) moeder is een valse vrouw: ze heeft over de zeven broers van Bohdanka een banvloek uitgesproken, waardoor ze veranderd zijn in raven. Bohdanka kan ze bevrijden als ze zeven hemden naait en daarbij het zwijgen bewaart. Een schone prins vraagt om haar hand en trouwt haar ter plekke. Lukt het aan Bohdanka om haar broers te redden als er aan het hof van de prins tegen haar gekonkeld wordt door diens gemene zuster? Een van de duistere sprookjes van de gebroeders Grimm met een scenario van Pavel Aujezdsky en een mooie bonte fotografie van Jakub Nosek. Al lijkt het heel eng, de rolprent is toch geschikt voor het jonge volkje. Een typische productie uit Bohemen, waar ze sedert het communistische tijdperk het maken van dergelijke films nog niet verleerd hebben.

Unser tschechisches Liedchen

1990 | Komedie, Drama

Servië en Montenegro 1990. Komedie van Vit Olmer. Met o.a. Jan Hartl, Bronislav Poloczek, Lenka Termerová, David Matásek en Ivana Chylková.

Hoe een getalenteerd violist door ambtelijke minkukels die het voor het zeggen hebben bij het staatsimpressariaat, in twintig jaar tijd kapot wordt gemaakt. Een bitterzoete balans van Tsjechische cultuurpolitiek in de periode 1968 (na de Praagse lente) tot 1989 toen de communisten eindelijk weken. De dood van de zoon van de kunstenaar tijdens een anti-regime demonstratie en de gevoelloze Kafkaëske bureaucratie maken het extra dramatisch. Scenario van Radek John en Olmer en camerawerk van Jan Malíř.

Die Hängematte

1989 | Drama, Familiefilm

Servië en Montenegro 1989. Drama van Vera Simková-Plívová. Met o.a. Lenka Vlasáková, Tomás Karger, Martin Kukla, Zuzanna Stivinová en Libuse Geprtová.

Eindexamenkandidate Vlas[KA1]akov[KA1]a is in verwachting geraakt en wil direct na de geboorte haar kind laten adopteren, omdat haar vriend zijn verantwoording ontloopt. Als de adoptie eenmaal een feit is, ontwaakt het moedergevoel. Beproefd thema als kritiek in cin[KA1]ema v[KA1]erit[KA1]e-stijl op de veranderde maatschappij, nadat het communisme (tijdelijk) afgezworen was. Scenario van regisseur Simková- Plívová. Camerawerk van Antonin Holub.

Papilio

1987 | Drama, Oorlogsfilm

Servië en Montenegro 1987. Drama van Jiři Svoboda. Met o.a. Milan Knažko, Filip Renč, Pavel Nový, Ivana Chylková en Lenka Skopalová.

Een verhaal over moreel verval dat zich afspeelt in een klein Tsjechisch stadje tijdens WO II. De jonge František is gefascineerd door de cynische versierder die 'de Graaf' wordt genoemd. Deze leert hem 'het beste van het leven te maken'. Tenslotte verwerft hij zich de bijnaam 'Vlinder'. Als de jongen erachter komt dat 'de Graaf' verklikker was voor de nazi's vermoordt hij hem met een zelfgemaakt pistool. Een wrange en naargeestige visie op de groei naar volwassenheid.

Dobré světlo

1987 | Komedie

Servië en Montenegro 1987. Komedie van Karel Kachyna. Met o.a. Karel Heřmánek, Anna Tomšová, Ivana Chylková, Ilja Prachař en Jan Pohan.

Een architect, veertig jaar oud, komt in opstand tegen zijn burgelijke bestaan. Typisch onderwerp voor de Tsjechische veteraan-regisseur Kachy[KA5]na. Victor provoceert de gasten op zijn jubileumviering, en verlaat zijn woning om in een oude studio te gaan wonen. Hij probeert zijn frustraties op te heffen door zijn hartstocht voor de fotografie nieuw leven in te blazen. Hij krijgt een verhouding met een jonge zigeunerin. Een mengeling van sociale satire en poëtische stilering, die een nogal tweeslachtig resultaat oplevert.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Ivana Chylková op televisie komt.

Reageer