Joe Walker

Cameraman, Editor

Joe Walker is cameraman en editor.
Er zijn 4 films gevonden.

The Escapist

2008 | Thriller

Verenigd Koninkrijk/Ierland 2008. Thriller van Rupert Wyatt. Met o.a. Brian Cox, Dominic Cooper, Damian Lewis, Joseph Fiennes en Seu Jorge.

Sfeervolle gevangenisthriller waarin crimineel-op-leeftijd Frank samen met zijn kompanen de ultieme ontsnapping op poten zet. Dat hun plan staat of valt met het uit de mond slaan van de diamanten tand van een enorme spierbundel lijkt hen niet te deren. En zo zijn er wel meer onwaarschijnlijkheden te bespeuren, te beginnen met Damian Lewis' vertolking van gangsterbaas Rizza, die geen moment de gewenste angst inboezemt. Regiedebuut van de Britse Wyatt, die drie jaar later naar Hollywood vertrok voor Rise of the Planet of the Apes.

Hunger

2008 | Drama, Biografie, Historische film

Verenigd Koninkrijk/Ierland 2008. Drama van Steve McQueen. Met o.a. Michael Fassbender, Stuart Graham, Liam McMahon, Brian Milligan en Liam Cunningham.

Krachtig speelfilmdebuut van McQueen (Shame, 12 Years a Slave) reconstrueert de omstandigheden waaronder in 1981 een aantal gedetineerde IRA-leden in hongerstaking ging. McQueen concentreert zich op de keiharde opstelling van de Engelse regering, vertegenwoordigd door iron lady Margaret Thatcher, en de verbetenheid waarmee de jonge gevangenen onder aanvoering van Bobby Sands zich op hun verzetsdaad storten. Talloze onderscheidingen voor McQueen en hoofdrolspeler Fassbender, die een griezelige fysieke transformatie onderging.

The Flying U Ranch

1927 | Western

Verenigde Staten 1927. Western van Robert De Lacy. Met o.a. Tom Tyler, Nora Lane, Frankie Darro, Bert Hadley en Grace Woods.

Tyler als Mexicaan die betrokken raakt bij veediefstal, de dochter van een rancher het leven redt en vriendschap sluit met haar jonge broer Darro - kortom, genoeg ingrediënten voor een onderhoudende western. Oliver Drake bewerkte het boek van B.M. Bower. Joe Walker stond achter de camera.

Tarzan and the Golden Lion

1927 | Avonturenfilm

Verenigd Koninkrijk 1927. Avonturenfilm van John P. McGowan. Met o.a. James Pierce, Frederic Peters, Edna Murphy, D'Arcy Corrigan en Jad-Bal-Ja.

Regisseur John P. (ook wel J.P.) McGowan werd in Australi[KA3]e geboren en geldt als een van de pioniers van de cinema die ook geweldig actief was als scenarioschrijver, acteur, cameraman, etc., etc. In 1927 draaide hij een zestal films (in twee ervan deed hij niet alleen de regie maar speelde ook nog een behoorlijke rol); de eerste dat jaar was de film uit de titel. Tarzan (Pierce) gaat met zijn leeuw (Jad-Bal-Ja) achter een stel schurken aan die het nichtje van Jane, Ruth Porter (Murphy), hebben ontvoerd. Deze nog uit het tijdperk van de zwijgende film daterende rolprent is een der vele TARZAN-verfilmingen. Wat hem curieus maakt is dat de schoonzoon van de Tarzan- schepper Edgar J. Rice Burroughs en diens dochter in deze film hoofdrollen spelen. Joe Walker stond achter de camera.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Joe Walker op televisie komt.

Reageer