Mauricio Garcés is acteur.
Er zijn 25 films gevonden.

Casa de citas

1979 | Erotiek

Mexico/Spanje 1979. Erotiek van Jesús Yagüe. Met o.a. José Luis Lopéz Vázquez, Isela Vega, José Ruiz Lifante en Mauricio Garcés.

De meest uiteenlopende personages ontmoeten elkaar in een bordeel waar alleen hooggeplaatste ambtenaren komen. Gebaseerd op een idee van Pedro Beltrán en Fernando Fernán- Gómez. Een goed bedoelde maar mislukte karikatuur van het Franco-regime.

Las 3 perfectas casadas

1972 | Komedie

Spanje/Mexico 1972. Komedie van Benito Alazraki. Met o.a. Mauricio Garcés, Teresa Gimpera, Saby Kamalich en Luis Dávila.

Een schrijver laat na zijn vreemde ongeval een brief achter, waarin hij te kennen geeft de minnaar te zijn geweest van de echtgenotes van drie van zijn vrienden. Komedie ten gunste van de onderontwikkelde humor van Garcés.

El Dinero tiene miedo

1970 | Komedie

Mexico/Spanje 1970. Komedie van Pedro Lazaga. Met o.a. Tony Leblanc, Mauricio Garcés, Manolo Gómez Bur en Rossana Yanni.

Een oplichter van aanzien besluit twee kleine speculanten te bedriegen. Een griezelige komedie waarin de kapitaalvlucht naar Zwitserland -een onderwerp dat destijds taboe was- als lokroep gebruikt werd.

El Día de la boda

1967 | Komedie

Mexico 1967. Komedie van René Cardona Jr.. Met o.a. Enrique Rambal, Lucy Gallardo, Irma Lozano, Elsa Aguirre en Mauricio Garcés.

Voor haar huwelijk blijkt de dochter van een welgestelde Mexicaanse familie al hoogzwanger te zijn. Een zielige intrige-komedie.

Sólo para tí

1966 | Komedie

Mexico 1966. Komedie van Icaro Cisneros. Met o.a. Angélica María, Mauricio Garcés, Fernando Luján en Jorge Russek.

Om van haar verlegenheid af te komen raadpleegt een meisje een psychoanalist. Ze vertelt hem over haar diverse amoureuze escapades. Een goed geregisseerde, degelijke film die geproduceerd werd door de hoofdrolspeelster.

Lanza tus penas al viento

1966 | Drama

Mexico 1966. Drama van Julián Soler. Met o.a. Alberto Vázquez, Mauricio Garcés, Fernando Luján en Héctor Suarez.

Een jonge schilder wordt verliefd op een rijke erfgename, maar zij heeft nog slechts korte tijd te leven. Om hem verdriet te besparen wijst ze hem af. Een vervelend melodrama met vele liedjes.

Don Juan 67

1966 | Komedie

Mexico 1966. Komedie van Carlos Velo. Met o.a. Mauricio Garcés, David Reynoso, Irma Lozano en Alicia Bonet.

Het verhaal van Don Juan speelt zich ditmaal af in Mexico City in de jaren zestig. Don Juan is een onverzadigbare playboy, steeds op zoek naar nieuwe veroveringen. Een volkomen oninteressante komedie.

Bromas, S.A.

1966 | Komedie, Musical

Mexico/Peru 1966. Komedie van Alberto Mariscal. Met o.a. Mauricio Garcés, Gloria Marín, Manuel 'Loco' Valdés en Antonio Badú.

Een jonge journaliste keert terug naar haar geboorteplaats. Daar raakt ze door haar vrienden van vroeger betrokken bij diverse verwikkelingen. Het optreden van 'Loco' Valdés is nog wel de moeite waard, verder een zwakke komedie.

Cuernavaca en primavera

1965 | Komedie

Mexico 1965. Komedie van Julio Bracho. Met o.a. Martha Hyer, Elizabeth Campbell, Mauricio Garcés en Germán Robles.

Een film bestaande uit de episoden Nido de amor, El mago en El bombón, alledrie over de liefde, maar onderling heel verschillend. Het laatste verhaal is het beste dankzij de acteerprestaties. Verder nauwelijks de moeite waard. Het zijn steeds dezelfde flauwe, deprimerende scripts waarvan de Mexicaanse film destijds veelvuldig gebruik maakte. Ook bekend als TRES COMEDIAS DE AMOR.

Perdóname mi vida

1964 | Komedie, Musical

Mexico 1964. Komedie van Miguel M. Delgado. Met o.a. Angélica María, Alberto Vázquez, Mauricio Garcés en Raúl Astor.

De diverse amoureuze betrekkingen van een pasgetrouwd stel. Een komedie met veel liedjes.

México de mi corazón

1963 | Komedie, Musical

Mexico 1963. Komedie van Miguel M. Delgado. Met o.a. Lola Beltrán, Julio Aldama, Lucha Villa en Mauricio Garcés.

Twee zangers winnen in Los Angeles een concours van Mexicaanse liedjes. De eerste prijs is een retourtje Mexico City. Deze film is erg chauvinistisch omdat de hoofdrolspelers ontdekken dat hun vaderland een goede toeristische promotie waard is. Ook bekend als MEXICO DE MI CORAZON.

De color moreno

1963 | Erotiek, Musical

Spanje/Mexico 1963. Erotiek van Gilberto Martínez. Met o.a. Lola Flores, Marco Antonio Muñiz, Alejandro Changueroti en Mauricio Garcés.

Een Spaanse artieste vindt de liefde en de roem in Mexico. Een platvoerse en banale co-productie met filmsterren en muziek uit beide genoemde landen.

Lástima de ropa

1961 | Komedie

Mexico 1961. Komedie van Humberto Gómez Landero. Met o.a. Elvira Quintana, Mauricio Garcés, Jaime Fernández en Luz Márquez.

Een miljonair wordt na een overval gedwongen werk te zoeken totdat iemand hem herkent en hij zijn vroegere sociale status terugkrijgt. Ondertussen worden de bedriegerijen van zijn verloofde en zijn vrienden verhaald. Een mondaine komedie, plagiaat van de vele Amerikaanse films met het thema van de rijkaard die door een vergissing arm wordt.

Estoy casado ja...! ja...!

1961 | Komedie

Mexico 1961. Komedie van Miguel M. Delgado. Met o.a. Ana Luisa Peluffo, Mauricio Garcés, Oscar Ortiz de Pinedo en Alfredo Varela.

Twee jonge mensen leren elkaar op een schip kennen en trouwen binen twee weken. De echtgenote wil echter geen seksueel contact voordat ze haar man wat beter heeft leren kennen. Een vulgaire en oppervlakkige film die het standpunt huldigt dat onderdrukking van de lusten noodzakelijk is.

Casi casados

1961 | Komedie

Mexico 1961. Komedie van Miguel M. Delgado. Met o.a. Fernando Casanova, Rosa Arenas, Mauricio Garcés en Oscar Pulido.

Terwijl hij doorgaat voor zijn schatrijke vriend ziet een jongeman zich genoodzaakt beneden zijn veronderstelde stand te trouwen. Een zeer armzalige komedie, met een onbeholpen intrige.

Mujeres engañadas

1960 | Drama

Mexico 1960. Drama van Fernando Méndez. Met o.a. Rosa Arenas, Luz María Aguilar, Marina Camacho en Mauricio Garcés.

Op haar sterfbed laat een moeder haar drie dochters, een drieling, bij zich roepen die zij verliet toen ze klein waren. Een smartelijk, sentimenteel melodrama.

Los Fanfarrones

1960 | Komedie

Mexico 1960. Komedie van Rogelio A. González. Met o.a. Miguel Aceves Mejía, Flor Silvestre, Julio Aldama en Mauricio Garcés.

Drie meisjes, die net het internaat verlaten hebben, gaan een gelegenheid onder hun hoede nemen, die hun klasseleraar hen heeft nagelaten. Het blijkt een caf[KA1]e te zijn dat door drie viriele mannen wordt gedreven. Een afgezaagde komedie, zelfs voor een Mexicaanse film (de typische, ietwat grove meisjes en de 'macho's', die aan het eind door hen onderworpen blijken te zijn). Nogal simpel van opzet en produktie.

El Mundo de los vampiros

1960 | Horror

Mexico 1960. Horror van Alfonso Corona Blake. Met o.a. Mauricio Garcés, Erna Martha Bauman, Silvia Fournier en Guillermo Murray.

Een vampier uit Transsylvanië verrijst uit de dood in Mexico om de nakomelingen van zijn voorouderlijke vijand te vernietigen. Een van de meesterwerken van de Mexicaanse fantasiefilm, die binnen zijn zelfverzonnen classicisme zeer belangwekkende en inventieve hoogtes bereikt.

Amorcito corazón

1960 | Komedie

Mexico 1960. Komedie van Rogelio A. González. Met o.a. Rosita Quintana, Fernando Casanova, Mauricio Garcés en Oscar Ortiz.

Om niet met haar man naar het platteland te hoeven gaan, wendt een vrouw voor zwanger te zijn. Opdat haar bedrog niet bij zijn terugkeer ontdekt wordt, besluit zij een kind te adopteren. Het is aangrijpend om te zien hoe de hoofdrolspelers aanhoudend schreeuwen om de onnatuurlijkheid te verhullen die inherent is aan de irritante personages die ze spelen.

Venganza apache

1959 | Western

Mexico 1959. Western van Fernando Méndez. Met o.a. Rafael Baledón, Abel Salazar, Mauricio Garcés en Guillermo Cramer.

Door toedoen van een blanke verrader moeten de gebroeders 'Diablo' onderhandelen met het indianenopperhoofd 'Toro Sentado' om het meisje waarop een van hen verliefd is vrij te krijgen. De derde en laatste western rond de 'Hermanos Diablo', en van veel betere kwaliteit dan zijn voorgangers. Het uitstekende camerawerk zorgt voor de actie en vitaliteit die in LOS HERMANOS DIABLO en EL RENEGADO BLANCO ontbraken.

Una Bala es mi testigo

1959 | Western

Mexico 1959. Western van Chano Urueta. Met o.a. Gastón Santos, Rita Macedo, Mauricio Garcés en Jaime Fernández.

Een dorp krijgt bezoek van een vreemdeling die de dood van zijn vriend komt wreken. Dankzij de tragische gelaatsuitdrukking van de verdachte en de gebaren van Irma Castillón is de film onbedoeld vermakelijk.

Los Hermanos Diablo

1959 | Western

Mexico 1959. Western van Fernando Méndez en Chano Urueta. Met o.a. Rafael Baledón, Abel Salazar, Mauricio Garcés en David Reynoso.

Drie broers nemen een ranch die zij hebben geërfd in bezit. Zowel Indianen als een bende schurken hebben het erop voorzien. Eerste film uit een serie van drie waarin Amerikaanse cliche's worden geïmiteerd.

El Renegado blanco

1959 | Western

Mexico 1959. Western van Fernando Méndez. Met o.a. Mauricio Garcés, Abel Salazar, Rafael Baledón en Martha Roth.

De gebroeders 'Diablo' moeten het opnemen tegen een bende bandieten en worden daarbij geholpen door Buffalo Bill, op voorwaarde dat zij meewerken aan de erkenning dat het grote opperhoofd 'Toro Sentado' geen enkel Noordamerikaans regiment heeft aangevallen. De opvolger van LOS HERMANOS DIABLO; uitstekend gefilmd, in het bijzonder de actie-scènes, goed camerawerk van Raúl Martínez Solares.

Cómicos de la legua

1956 | Komedie

Mexico 1956. Komedie van Fernando Cortés. Met o.a. Resortes, Delia Magaña, Martha Valdés en Mauricio Garcés.

Een meisje dat als zangeresje in een circus werkt, laat werk en vrienden in de steek voor een man die beloofd heeft haar beroemd te maken. Het enige bijzondere en tegelijkertijd vermakelijke van de film is dat de hoofdrolspeelster niet beroemd wordt. Verder geen commentaar.

El Señor gobernador

1950 | Komedie

Mexico 1950. Komedie van Ernesto Cortázar. Met o.a. Luis Aguilar, Mauricio Garcés, Salvador Quiroz en Nora Veryán.

Een arme arbeider wordt gouverneur van een staat. Een compleet onsamenhangende film.