Lena-Pia Bernhardsson is acteur.
Er zijn 6 films gevonden.

Hamilton

1998 | Thriller, Actiefilm

Zweden/Noorwegen 1998. Thriller van Harald Zwart. Met o.a. Peter Stormare, Lena Olin, Mark Hamill, Mats Lȧngbacka en Madeleine Elfstrand.

De Zweedse geheim agent Hamilton wordt door de CIA te hulp geroepen wanneer uit Moermansk een atoombom wordt gestolen. Hamilton kwijt zich van zijn taak, maar dan blijkt dat er een tweede atoombom is gestolen. Aanwijzingen voeren hem naar hoge legerofficieren in Moskou, die samenwerken met een duistere Amerikaanse fabrikant

Waarheid, durven of doen

1997 | Familiefilm

Zweden/Duitsland 1997. Familiefilm van Christina Olofson. Met o.a. Anna Gabrielsson, Tove Edfeldt, Emelina Lindberg-Filippoupoullou, Maria Grip en Carina Lidbom.

Film over Nora, een meisje van 12 jaar dat na de zomervakantie weer op school komt en alles anders lijkt. Haar vriendin Sabine ziet haar ineens niet meer staan en trekt nu vooral met Fanny op. Karin, het buitenbeentje in de klas, wil graag bevriend zijn met Nora en probeert bij haar in de gunst te komen. Maar Nora probeert Sabine's aandacht terug te krijgen en houdt Karin, die eigenlijk best aardig is, bewust op afstand. Op een dag neemt Nora Sabine's walkman mee naar huis. Maar omdat Karin vaak tussen de middag in het klaslokaal verblijft, verdenken Sabina en haar vrienden Karin ervan dat zij de walkman heeft gestolen. Dit brengt hen ertoe een spel te spelen met de bedoeling Karin te straffen: Waarheid, durven of doen. En Nora moet daarbij helpen

Stortjuvens pojke

1992 | Familiefilm, Drama, Avonturenfilm

Zweden 1992. Familiefilm van Henry Meyer. Met o.a. Sara Möller, Carlo Schmidt, Mona Blomgen, Lena-Pia Bernhardsson en Bernt Lundquist.

Jossi loopt van huis weg. Zij heeft altijd te horen gekregen dat een meisje een stuk ongeluk is en dat jongens voor zichzelf kunnen opkomen. Daarom lijkt het haar beter zich voor een jongen uit te geven. Het verhaal speelt in Zweden aan het begin van de negentiende eeuw. De Meesterdief is Lasse-Maya, een jongeman die van stelen zijn beroep heeft gemaakt. Hij kan Jossi wel als hulpje gebruiken. Vanaf het eerste beeld is de juiste toon gezet voor een boeiende, sfeervolle film. En die toon wordt de hele film aangehouden, helemaal in de stijl van de Scandinavische traditie. In het avontuur worden een paar mooie vragen gesteld: wat is oneerlijk en wat is eerlijk? Hoe zit het nu precies met het rollenpatroon tussen jongens en meisjes? Is alles wel rechtvaardig verdeeld in de wereld? De mooie beelden, sterke acteerprestaties (vooral van het meisje Jossi, de dochter van de regisseur) en de knappe muziek werken betoverend. Scenario van de regisseur naar een roman van Connie Möller. Camerawerk van Jens Fischer.

SOS - En segelsällskapsresa

1988 |

Zweden 1988. Lasse Ȧberg. Met o.a. Lasse Ȧberg, Jon Skolmen, Barbro Hjorth af Ornäs, Anders Ahlbom en Lena-Pia Bernhardsson.

De derde van een serie films over een door zijn moeder gedomineerde timide Zweed die zich na een groepsreis naar de Canarische eilanden (S[KA3]ALLSKAPSRESAN) en naar de Alpen (SÄLLSKAPSRESAN II), hier beperkt tot een zeil- en watersportvakantie in de Zweedse archipel. De Noorse komiek Skolmen is weer de onstuimige vriend. Via hun lotgevallen in de korte Skandinavische zomer zorgt Ȧberg voor een kluchtige portrettering van zijn landgenoten.

Elvis! Elvis!

1977 | Drama, Komedie

Zweden 1977. Drama van Kay Pollack. Met o.a. Lele Dorazio, Lena-Pia Bernhardsson, Fred Gunnarsson, Allan Edwall en Kent Andersson.

Moeder ziet zevenjarig zoontje alleen als object voor haar dominerende genegenheid en sluit daarmee de echtgenoot buiten, maar kan hem niet als zelfstandig individu begrijpen. Eenzame maar vitale jongen gaat zijn eigen weg, zoekt en vindt eigen vriendin van alle leeftijden. Zweden lijkt het monopolie te hebben op belangwekkende films over kinderen. Ook deze - naar in Scandinavië beroemde boekenreeks van Maria Gripe over Elvis Karlsson - onderscheidt zich door een treffende observatie en vanzelfsprekende natuurlijkheid van de jeugdige speler.

Smekmȧnad

1972 | Komedie

Zweden 1972. Komedie van Claes Lundberg. Met o.a. Lena Lindgren, Christer Enderlin, Lars Hansson, Marvin Yxner en Lena-Pia Bernhardsson.

Carl (Enderlin), een dienstplichtige reageert voor de grap op een huwelijksadvertentie en zet de relatie met Inger (Lindgren) tijdens zijn verlofdagen uit verveling door, tot het ondoordachte huwelijk wordt voltrokken. Op weg van stadhuis naar de woning vallen ze per ongeluk in een gat in de straat en brengen de wittebroodsweken opgesloten in de riolering door waarbij de timide bruid vol haat en dominantie blijkt. Deze bizarre zwarte komedie is te ongenuanceerd misantropisch, maar krijgt een indringende werking bij de scènes van het opgesloten echtpaar. Het scenario is van regisseur Lundberg. Het camerawerk is van John Olsson en de fotografie is opmerkelijk. Mono.