Helen Buday: cast.
Er zijn 5 films gevonden.

Alexandra's Project

2003 | Drama, Thriller

Australië 2003. Drama van Rolf de Heer. Met o.a. Gary Sweet, Helen Buday, Bogdan Koca en Samantha Knigge.

Kantoorman Steve (Sweet) heeft alles wat zijn hartje begeert: een fijne vrouw, twee fijne kindertjes, een knus huis en een goede baan. Als hij op zijn verjaardag thuiskomt van zijn werk, verwacht hij dan ook niets anders dan een gezellig feestje. Wat hij aantreft is een leeg huis en een videoband. Met een biertje in de hand speelt Steve de band af en komt tot de ontdekking dat zijn ogenschijnlijk dociele vrouw Alexandra (Buday) het slecht met hem voor heeft. Regisseur/scenarist De Heer benaderde het thema van de wrekende vrouw met een woeste horrorpastiche waarin de acties van zowel de man als de vrouw geen enkele sympathie opwekken.

Dingo

1991 | Drama, Muziek

Australië​/​​Frankrijk 1991. Drama van Rolf de Heer. Met o.a. Colin Friels, Miles Davis, Helen Buday, Joe Petruzzi en Bernadette Lafont.

Deze film moet je niet zien voor het verhaal, maar voor het unieke en eenmalige optreden van wijlen Miles Davis. Het gaat over de vriendschap tussen hem en een jongeman (Friels). Tijdens een toernee in West-Australië 1969 landt Davis en c.s. op een vliegveldje om brandstof te tanken en beginnen ter plekke een jam-sessie op het platform. Later als Davis weer terug is in Parijs, gaat Friels hem opzoeken in de club waar hij speelt. Davis speelt niet zichzelf maar een gefingeerde zwarte musicus, genaamd Billy Cross. Lafont is zijn vrouw. Het scenario is van Marc Rosenberg. De prachtige fotografie in Eastmancolor is van Denis Lenoir. Gedraaid in Panavision.

Shadow of the Cobra

1989 | Misdaad, Thriller

Australië 1989. Misdaad van Mark Joffe. Met o.a. Art Malik, Rachel Ward, Michael Woods, Helen Buday en Arthur Dignam.

Australische journalist Steven Carey krijgt rond 1977 opdracht om als ghost-writer de biografie van Charles Sobhraj, een wegens meervoudige moord aangeklaagde drugshandelaar, die in een gevangenis van New Delhi zit, te schrijven. Dik drama, dat ondanks dat het op ware feiten berust, niet overhoudt door zijn oorspronkelijkheid. Het kan echter met volle teugen genoten worden, als je er niet al teveel achter zoekt.

For Love Alone

1986 | Drama

Australië 1986. Drama van Stephen Wallace. Met o.a. Helen Buday, Sam Neill, Hugo Weaving, Huw Williams en Hugh Keays-Byrne.

Mooie film van producente Margaret Fink. Het verhaal, door Wallace geschreven naar de roman van Christina Stead, speelt zich af tijdens de crisis. Buday, een jonge vrouw, heeft een nare relatie met Weaving. Ze gaat naar Engeland, waar bankier Neill verliefd op haar wordt. Ondanks alles blijft ze Weaving trouw. Schitterend camerawerk van Alun Bollinger.

Mad Max Beyond Thunderdome

1985 | Actiefilm, Sciencefiction

Australië 1985. Actiefilm van George Miller en George Ogilvie. Met o.a. Mel Gibson, Tina Turner, Bruce Spence, Adam Cockburn en Frank Thring.

Dit derde deel in de oorspronkelijke Mad Max-trilogie is niet het beste (dat is deel 2), niet het gewelddadigste (deel 1), maar wel het mooiste, met dank aan het ruime budget. Regisseur Miller profiteerde optimaal en schiep met veel oog voor detail het postapocalyptische Bartertown, een stadje voor vrijbuiters en uitschot dat draait op uit varkensmest gewonnen methaangas. Mad Max (Gibson) krijgt het daar aan de stok met de koningin van Bartertown (Turner) en moet bungeejump-kooivechten tegen de gevreesde Master-Blaster. In 2015 verscheen een sterk vervolg: Mad Max: Fury Road.