Hans Hass is regisseur en acteur.
Er zijn 2 films gevonden.

El proceso de las brujas

1971 | Horror

Duitsland/Italië/Spanje 1971. Horror van Jesús Franco. Met o.a. Christopher Lee, Maria Schell, Hans Hass, José María Prada en Maria Rohm.

Gewetenloze, onbarmhartige rechter Lee oefent in 1685 een schrikbewind uit onder het bewind van Jacobus II. Executies en de vreselijkste folteringen zijn aan de orde van de dag. Een staaltje spectaculair martelwerk van uitgesproken sadistische inslag. Geen beste film, die typisch alleen leuk is voor de liefhebbers. Ook bekend als THE BLOODY JUDGE, IL TRONO DI FUOCO, DER HEXENTO[KA3]TER VON BLACKMOOR, EL JUEZ SANGRIENTO, en NIGHT OF THE BLOOD MONSTER. De meeste kopieën duren ca. 80m.

Unternehmen Xarifa

1954 | Drama

Duitsland 1954. Drama van Hans Hass. Met o.a. Hans Hass, Lotte Hass, Georg Scheer, Irenäus Eibl von Eibesfeld en Heino Sommer.

Als speelfilm aangeklede documentaire over het boeiende leven van diepzeeduikers. Hass en zijn echtgenote leiden een expeditie die begint op de Cocos-eilanden en ons via de Caribische Zee naar de Galapagos-eilanden brengt. Het speelfilm-gedeelte is wat geforceerd en de bemanning van de Xarifa bestaat niet bepaald uit geboren acteurs, maar zelden werd de wereld onder water zo kleurrijk en gevarieerd in beeld gebracht. Schitterend is de scène waarin vissen zichzelf in een spiegel zien. Opnamen van koraalriffen doen de kijker snakken naar adem. Jammer van die paar niet ter zake doende geënsceneerde spanningsmomenten. Hass voorzag de film van commentaar, en de Brit Peter Graham Scott deed de montage. Voor camerawerk zijn Hass, Irmen Tschet en Jimmy Hodges verantwoordelijk. Laatstgenoemde kwam tijdens de opnamen om het leven, en de film werd dan ook aan hem opgedragen. In 1959 kreeg de film de Oscar voor de beste documentaire.