José María Linares is acteur.
Er zijn 29 films gevonden.

Una Mujer en la calle

1954 | Drama

Mexico 1954. Drama van Alfredo B. Crevenna. Met o.a. Marga López, Prudencia Grifell, Ernesto Alonso en José María Linares.

Een ex-hoertje wordt verliefd op een arts aan wie zij niets over haar verleden vertelt. Maar al spoedig probeert een ex- vriend haar te chanteren. Het tragische is dat de film serieus bedoeld is en dat maakt hem eindeloos vervelend.

Un Extraño en la escalera

1954 | Drama

Cuba/Mexico 1954. Drama van Tulio Demicheli. Met o.a. Arturo de Córdova, Silvia Pinal, José María Linares en Andrés Soler.

Een jonge werknemer besluit zijn baas te vermoorden, maar als het zover is, komt een oude vreemdeling tussenbeide. Zoveel gruwel werkte het publiek van Cannes van dat jaar danig op de lachspieren. In Mexico had de film echter veel succes.

La Mujer X

1954 | Drama

Mexico 1954. Drama van Julián Soler. Met o.a. Libertad Lamarque, Andrés Soler, Víctor Junco en José María Linares.

Een vrouw die optreedt in een show over telepathie, ontdekt onder het publiek de zoon die men haar afnam. Een verdienstelijke verfilming van het werk Madame X van Alexandre Bisson. Aan deze film waren al vier bewerkingen voorafgegaan, één in Frankrijk, en de rest in de USA.

El Vendedor de muñecas

1954 | Komedie

Mexico 1954. Komedie van Chano Urueta. Met o.a. Pedro López Lagar, Silvia Pinal, Martha Valdés en José María Linares.

Het verhaal van Pygmalion, dit keer bewerkt voor de Mexicaanse film, maar wel aangepast aan de mode van die tijd, dus met revue, muziek, enz. Een slechtere regie is nauwelijks voorstelbaar.

Dos mundos y un amor

1954 | Drama

Mexico 1954. Drama van Alfredo B. Crevenna. Met o.a. Irasema Dilián, Pedro Armendáriz, José María Linares en Nicolas Rodríguez.

Een beroemde pianiste wordt verliefd op een architect met een enorm minderwaardigheidscomplex. IJskoud.

De carne somos

1954 | Drama

Mexico 1954. Drama van Roberto Gavaldón. Met o.a. Marga López, Carlos Rivas, José María Linares en Amanda del Llano.

Een meisje prostitueert zich om de schrijver op wie zij verliefd is te kunnen onderhouden. Vlakke regie in een melodrama met maatschappijkritische pretenties. Desondanks verdient de uitstekende vertolking van de hoofdrolspeelster extra vermelding.

El Monstruo resucitado

1953 | Horror

Mexico 1953. Horror van Chano Urueta. Met o.a. Miroslava, Carlos Navarro, José María Linares en Fernando Wagner.

Een krankzinnige geleerde brengt een moordenaar weer tot leven om de vrouw op wie hij verliefd is te vermoorden; hij denkt dat zij hem veracht om zijn afstotelijkheid. Urueta zoekt zijn toevlucht tot het complete scala van effecten uit de griezelfilm, daarbij misbruik makend van de allergoedkoopste technische handgrepen. Deze film luidde de Mexicaanse griezelfilmrage in; die rage zette zich voort gedurende de jaren 1950 tot 1970. Ook bekend als DOCTOR CRIMEN.

El Gran autor

1953 | Drama

Mexico 1953. Drama van Alfredo B. Crevenna. Met o.a. Pedro López Lagar, Lilia del Valle, Maricruz Olivier en José María Linares.

Een succesvol toneelschrijver trouwt met een ambitieuze vrouw die door haar huwelijk een vooraanstaand actrice wil worden. Het verhaal is niet geheel gespeend van originaliteit, wat het de acteurs mogelijk maakte goed werk te leveren.

Las Tres perfectas casadas

1952 | Drama

Mexico 1952. Drama van Roberto Gavaldón. Met o.a. Arturo de Córdova, Laura Hidalgo, Miroslava en José María Linares.

Drie echtparen vieren samen hun 18-jarig huwelijksfeest. Onverwachts krijgen zij een brief van de getuige waarin hij de echtgenoten opbiecht dat hij overspel heeft gepleegd met hun bruiden. Gebaseerd op het werk van Alejandro Casona. Gavaldón slaagde er niet in om er meer van te maken dan een zeldzaam ridicuul melodrama.

El Ultimo round

1952 | Drama

Mexico 1952. Drama van Alejandro Galindo. Met o.a. Emilia Guiú, Carlos Valadez, José María Linares en Domingo Soler.

Een manager buit zijn boksers uit. Dit melodrama is zowel vanuit artistiek als vanuit technisch oogpunt acceptabel.

El Mensaje de la muerte

1952 | Misdaad

Mexico 1952. Misdaad van Zacarías Gómez Urquiza. Met o.a. Miguel Torruco, Rebeca Iturbide, Elena Julián en José María Linares.

De detective Valente wordt belast met het onderzoek naar een schaking. Gebaseerd op het leven van een detective die in werkelijkheid heeft bestaan en die uitblonk in vermommingen; de film bewijst zijn held echter nauwelijks een dienst, vanwege zowel de slechte regie als het gebrek aan geld.

El Cuarto cerrado

1952 | Drama

Mexico 1952. Drama van Chano Urueta. Met o.a. Rosario Granados, Luis Salazar, Carlos Navarro en José María Linares.

Een vrouw die met haar man getrouwd is om zijn geld, doet alsof ze gek is geworden als ze ontdekt dat hij een minnares heeft. Een beroerde film waarop de regisseur geen enkele greep had.

Amor qué malo eres!

1952 | Drama, Misdaad

Mexico 1952. Drama van José Díaz Morales. Met o.a. Emilio Tuero, Emilia Guiú, José María Linares en Evangelina Elizondo.

Een man die wordt verdacht van handel in verdovende middelen, ontsnapt uit handen van de politie, geholpen door een bende gangsters die hem gebieden het land te verlaten. Uitermate slecht en belachelijk politie-melodrama met veel te veel dialogen.

La Noche avanza

1951 | Drama

Mexico 1951. Drama van Roberto Gavaldón. Met o.a. Pedro Armendáriz, Rebeca Iturbide, Anita Blanch en José María Linares.

Een sportman wordt vermoord bij een overval om een vrouw. Veel te ingewikkeld en uiteindelijk nietszeggend.

La Loca

1951 | Drama

Mexico 1951. Drama van Miguel Zacarías. Met o.a. Libertad Lamarque, Rubén Rojo, Alma Delia Fuentes en José María Linares.

Een vrouw wordt gek als zij haar dochter kwijtraakt; een jonge psychiater probeert haar te genezen en het zoekgeraakte meisje terug te vinden. Het verhaal is te ingewikkeld en te sentimenteel.

La Justicia del Lobo

1951 | Avonturenfilm

Mexico 1951. Avonturenfilm van Vicente Oroná. Met o.a. Dagoberto Rodríguez, Flor Silvestre, José María Linares en Rosa de Castilla.

'El Lobo', de gemaskerde rechtsdoener, bevrijdt zijn vriendin en een aantal arme arbeiders uit de klauwen van een machtige grootgrondbezitter. De opvolger van EL LOBO SOLITARIO; onder de maat.

Carne de presidio

1951 | Drama

Mexico 1951. Drama van Emilio Gómez Muriel. Met o.a. Pedro Armendáriz, Martha Roth, José María Linares en Carlos López Moctezuma.

Een man wordt veroordeeld tot vijf jaar cel omdat hij per ongeluk zijn buurman heeft vermoord. Ondanks een goed script doet Gómez Muriel geen enkele moeite om de latent aanwezige maatschappijkritiek in dit trieste melodrama uit te buiten.

Puerto de tentación

1950 | Drama

Mexico 1950. Drama van René Cardona. Met o.a. Ramón Armengod, Emilia Guiú, José María Linares en Gloria Ríos.

Een jonge zangeres ontfermt zich over een gewonde man op wie zij verliefd wordt; dan komt zij tot de ontdekking dat hij al getrouwd is. Routinematige film.

Huellas del pasado

1950 | Drama

Mexico 1950. Drama van Alfredo B. Crevenna. Met o.a. Libertad Lamarque, Emilia Guiú, José María Linares en Xavier Loyá.

Als gevolg van een misverstand en gedreven door jaloezie, laat een man zijn vrouw in de steek. Hij neemt hun zoon mee. Een goedkoop melodrama opgesmukt met onverteerbare muziek.

Donde nacen los pobres

1950 | Drama

Mexico 1950. Drama van Agustín P. Delgado. Met o.a. Abel Salazar, Gloria Lozano, Amanda del Llano en José María Linares.

Een welgesteld meisje trouwt met een arme arbeider, ondanks het feit dat zij daarom onterfd wordt. Kort daarop krijgen zij een ziek kind. Vulgaire en vreselijk slechte imitatie van NOSOTROS LOS POBRES, die nogmaals tracht aan te tonen dat rijkdom ongelukkig en armoede gelukkig maakt.

Te besaré en la boca

1949 | Komedie

Mexico 1949. Komedie van Fernando Cortés. Met o.a. Amanda Ledesma, Angel Garasa, José María Linares en José Elías Moreno.

Een man wordt verliefd op een presentatrice van de televisie en laat geen middel onbenut om haar te ontmoeten. Deze zouteloze komedie was de laatste die Ledesma in Mexico maakte.

La Virgen desnuda

1949 | Drama

Mexico 1949. Drama van Miguel Morayta. Met o.a. Susana Guízar, Gustavo Rojo en José María Linares.

Een knap jong meisje bewaart haar maagdelijkheid ondanks de voortdurende dreigementen van haar aanbidders. De film is afschuwelijk moraliserend.

La Venenosa

1949 | Drama

Mexico 1949. Drama van Miguel Morayta. Met o.a. Armando Calvo, Gloria Marín en José María Linares.

De leider van een dievenbende haalt zich de woede van de rest van zijn maten op de hals als hij weigert en rijke actrrice te bestelen. Hij is namelijk een grote bewonderaar van haar. Gabaseerd op de roman El caballero audaz van José María Carretero. Ondanks de slechte regie van Morayte, is het een heel geestige film - vooral de dialogen zijn grappig - dankzij een bewerking die routine uitstraalt.

El Pecado de quererte

1949 | Drama

Mexico 1949. Drama van Fernando Cortés. Met o.a. Gloria Marín, Luis Aldás, José María Linares en Conchita Gentil Arcos.

Een dief dringt een woning binnen, verleidt de eigenaresse en berooft haar van een waardevol collier. Hij laat een briefje achter met de mededeling dat hij het haar terug zal geven. Een afgrijselijk melodrama met een kunstmatige humoristische ondertoon.

El Charro del Cristo

1949 | Drama, Avonturenfilm

Mexico 1949. Drama van René Cardona. Met o.a. Luis Aguilar, Alicia Caro en José María Linares.

Een jonge man wint een weddenschap van de zoon van de dorpstiran, wat hem het recht geeft met diens verloofde te dansen. De winnaar trotseert hem en vindt de dood. In deze leuke smartlap speelt Aguilar een glansrol.

Doña Diabla

1949 | Drama

Mexico 1949. Drama van Tito Davison. Met o.a. María Félix, Víctor Junco, Crox Alvarado en José María Linares.

Als een pas getrouwd meisje in de gaten krijgt dat haar echtgenoot een man zonder scrupules is die haar alleen wil gebruiken, besluit ze zich op alle mannen te wreken. Een goede film met natuurlijk spel.

Los Amores de una viuda

1948 | Komedie

Mexico 1948. Komedie van Julián Soler. Met o.a. Ramón Armengod, Rosario Granados en José María Linares.

Een man maakt een jonge, knappe weduwe het hof. Hij bedreigt haar door haar te vertellen, dat haar gestorven echtgenoot vanuit het hiernamaals te kennen heeft gegeven dat ze met elkaar moeten trouwen. De film is niet leuk en ook zeer onwaarschijnlijk.

El Angel caido

1948 | Drama

Mexico/Cuba 1948. Drama van Juan Ortega J.. Met o.a. Rosita Quintana, Rafael Baledón en José María Linares.

Omdat een gewetenloze man de vrouw van zijn ondergeschikte begeert, gaat het huwelijk van het echtpaar kapot. Deze film is wel erg wreed.

Madrid se divorcia

1934 | Komedie

Spanje 1934. Komedie van Alfonso Benavides en Arlequín Miller. Met o.a. Rosita Lacasa, José María Linares en Jesús Tordesillas.

Nadat de Echtscheidingswet goedgekeurd is bezint een getrouwde vrouw zich om van haar man weg te lopen. Een komedie gemaakt in het republikeinse Spanje om tijdsgebonden motieven, die nu een historische waarde bezitten.