Jack Trevor: cast en scenario.
Er zijn 7 films gevonden.

Invasion Quartet

1961 | Komedie

Verenigd Koninkrijk 1961. Komedie van Jay Lewis. Met o.a. Bill Travers, Spike Milligan, Grégoire Aslan, John Le Mesurier en Thorley Walters.

Een persiflage op de KANONNEN VAN NAVARONE. Een stelletje sufferds moet het Nazi-kanon 'Big Herman' onschadelijk maken. Le Mesurier is de 'home-guard' van het militaire kwartet en loopt daarmee vooruit op zijn rol in de tv-serie DAD'S ARMY. Wel leuk.

Spiegel des Lebens

1938 | Drama

Duitsland 1938. Drama van Géza von Bolváry. Met o.a. Paula Wessely, Attila Hörbiger, Peter Petersen, Jane Tilden en Raoul Aslan.

De film toont de tweestrijd van de jonge Hanna (Wessely). Zij studeert medicijnen en is verliefd op de assistent-arts Peter (H[KA3]orbiger), fanatiek voorvechter van de allopathische geneeskunde en tegenstander van de natuurgeneeskunde en kwakzalverij. Hanna`s vader, juwelier Karfreit (Petersen) is echter ook kwakzalver. Wanneer het tot een grote ruzie tussen Peter en Karfreit komt, blijft ze bij haar vader, hoewel ze een kind verwacht. Pas nadat ze geruime tijd gescheiden geweest zijn en Peter heeft gehoord dat hij een kind heeft, komen ze weer bij elkaar terug. Ook Karfreit verzoent zich met Peter. De film boeit door de indrukwekkende acteerprestaties van de hoofdrolspelers en het ongewone thema: de botsing tussen de allopathische geneeskunde en de natuurgeneeskunde. Tijdens de opnamen vond de annexatie van Oostenrijk plaats. De film die als Oostenrijkse film begonnen was, wordt daarom als een Duitse produktie beschouwd.

Henker, Frauen und Soldaten

1935 | Avonturenfilm, Oorlogsfilm

Duitsland 1935. Avonturenfilm van Johannes Meyer. Met o.a. Hans Albers, Charlotte Susa, Jack Trevor, Ernst Dumcke en Annie Markart.

Jachtvlieger Prack (Albers) weet aan Engelse gevangenneming te ontkomen, waarna hij met een vrijkorps in 1918/19 gaat vechten op de Balkan. Daar komt hij tegenover zijn eigen broer te staan (Albers), een echte rotzak die vecht voor de Russen. Na allerlei veldslagen, die breed worden uitgemeten, doodt Prack zijn broer in een duel. Zelf sneuvelt hij tijdens een gevecht. We mogen Albers nog even in de brekende, doch helblauwe kijkers kijken en een paar heroïsche zinnen horen. Een propagandafilm waarin alles zwart-wit wordt voorgesteld, die nog saai en langdradig is op de koop toe. Geen beste beurt voor Albers. De film werd in 1945 door de geallieerden verboden, en dat verbod is nog steeds niet opgeheven.

Champagne

1928 | Komedie

Verenigd Koninkrijk 1928. Komedie van Alfred Hitchcock. Met o.a. Betty Balfour, Jean Bradin, Gordon Harker, Theodore Von Alten en Clifford Heatherley.

Een miljonair (Harker) wil het huwelijk van zijn dochter Betty (Balfour) met een doodgewone jongeman (Bradin) verhinderen en geeft haar de indruk dat hij bankroet is en dat ze op haar eigen benen zal moeten staan. Haar verloofde verlaat Engeland om in Frankrijk zijn geluk te zoeken. Zo gauw hij een baan heeft zal hij haar laten overkomen. Betty van haar kant vindt werk als barmeid in een cabaret. Daarmee is papa echter ook niet erg gelukkig. Oninteressante dramatische komedie die Hitchock, samen met WALTZES FROM VIENNA, zijn slechtste film noemde. En terecht. Het verhaal sleept zich voort en zit vol bordkartonnen personages waarin je geen ogenblik kunt geloven. Hitch zou nog meermaals bewijzen dat komedie niet zijn sterkste zijde was. Scenarist Eliot Stannard baseerde zich op een verhaal van Walter C. Mycroft. Voor de fotografie is Jack Cox verantwoordelijk.

Abwege

1928 | Drama, Zwijgende film

Duitsland 1928. Drama van Georg Wilhelm Pabst. Met o.a. Hertha von Walther, Jack Trevor, Fritz Odemar, Nico Turoff en Ilse Bachmann.

Geweldig melodrama, waarvan men heel lang gedacht heeft dat het voor altijd verloren was gegaan. De Frans-Duitse cultuurzender ARTE liet een teruggevonden kopie door het Bundesarchiv-Filmarchiv volledig restaureren. De verwaarloosde echtgenoot van een Berlijnse advocaat troost zich eerst met een kunstenaar en stort zich daarna in het Berlijnse nachtleven, waar drugs en boksen de grote sensaties vormden tijdens de republiek van Weimar. Voor de gerestaureerde versie werd in 1999 door Elena Kats-Chernin speciale muziek gecomponeerd. Het scenario is van Adolf Lantz, Ladislaus Vajda en Helen Gosewisch. Het opmerkelijke camerawerk van Theodor Sparkuhl. Voor cinefielen een must.

Geheimnisse einer Seele

1926 | Drama

Duitsland 1926. Drama van Georg Wilhelm Pabst. Met o.a. Werner Krauss, Ruth Weyher, Ilka Grüning, Pavel Pavlov en Jack Trevor.

Boeiende en gewaagde film waarin langs psychoanalytische weg de impotentie van een man (gespeeld door Werner Krauss) opgelost wordt. Pabst riep voor deze film de hulp in van enkele deskundigen op het gebied. Door het thema van de gespleten persoonlijkheid en door de fantastische droomscènes sluit deze film direct aan bij oudere expressionistische werken als Das Cabinet des Dr. Caligari.

Fiaker Nr. 13

1926 | Drama

Oostenrijk 1926. Drama van Michael Curtiz. Met o.a. Lili Damita, Jack Trevor, Paul Biensfeldt, Walter Rilla en Karl Ebert.

In 1910 laat een jonge moeder die eigenlijk zelf nog een kind is, haar pas geboren baby achter in het rijtuigje uit de titel. De koetsier ontfermt zich over de vondeling en brengt haar groot. Zestien jaar later is het kind dat Lilian (Damita) heet, een sierlijke danseres geworden. Ze wordt voor het eerst verliefd en de gelukkige is haar buurman, een jonge musicus. Voordat ze met hem gaat trouwen, vindt ze eerst haar vader die een rijke importeur is. Nu heeft ze twee vaders die uitsluitend op het geluk van hun dochter uit zijn. Het suikerzoete scenario is van Alfred Schirokauer naar de dikke pulproman van Xavier de Montepin. De in Bordeaux geboren hoofdrol Damita was 25 jaar en ging net zoals regisseur Curtiz naar Amerika op uitnodiging; in haar geval was het Samuel Goldwyn, maar ze werd veel beroemder als de echtgenote van Errol Flynn dan als actrice. William Dieterle staat op de aftiteling als Wilhelm Dieterle en ook hij ging naar de V.S., maar zijn veelbelovende carrière eindigde in mineur omdat hij inofficieus op de zwarte lijst kwam te staan tijdens de heksenjacht van senator McCarthy die on-amerkaanse activiteiten bestreed in naam der wet en veel communistische spoken zag. Curtiz regisseerde deze zwijgende film als Michael Kertész.