Ekkehardt Belle

Acteur

Ekkehardt Belle is acteur.
Er zijn 6 films gevonden.

Tatort - Streifschuß

1980 | Mysterie

Duitsland 1980. Mysterie van Hartmut Griesmayr. Met o.a. Agnes Fink, Matthias Ponnier en Ekkehardt Belle.

Een van de betere TATORT-verhalen, geschreven door bekende Herbert Lichtenfeld, over het lijk van een prof dat door een ongelukkige samenloop van omstandigheden in een bordeel terechtkomt. Zijn weduwe, Ursula Redders (Fink), bezorgd om zijn goede naam, tracht de zaak in de doofpot te stoppen. Maar zijn zoon Christian (Belle) wil en zal de waarheid te weten komen. Veel couleur locale, redelijke spanningsboog, interessant: het maakt het wachten op de ontknoping best aangenaam.

Derrick: Ein tödlicher Preis

1980 | Mysterie

Duitsland 1980. Mysterie van Helmuth Ashley. Met o.a. Horst Tappert, Fritz Wepper, Ekkehardt Belle, Monika Baumgartner en Kurt Weinzierl.

Tappert als Derrick en zijn trouwe Harry (Wepper) worden geconfronteerd met een roofmoord op een oude taxichauffeur, maar er ontbreekt geen geld. Ze komen erachter dat hij een koffer heeft vervoerd en ontrafelen binnen een uur een gecompliceerde moordzaak. Kundig gedaan.

Sunny-Boy und Sugar-Baby

1979 | Komedie

Duitsland 1979. Komedie van Franz Josef Gottlieb. Met o.a. Ekkehardt Belle, Sabine Wollin, Claus Obalski, Bernie Paul en Gina Janssen.

Twee nichtjes erven een taxibedrijf in Hong Kong en een snackbar in Manilla, maar ontdekken dat beide op de rand van bankroet verkeren en zelfs niet genoeg opbrengen om hun verblijf in een hotelletje te financieren. Veel vergezichten en straatbeelden, bitter weinig komedie en zoetige en sentimentele ontwikkelingen.

David Balfour

1978 | Avonturenfilm, Historische film, Familiefilm

Zwitserland/Duitsland/Verenigd Koninkrijk/Oostenrijk 1978. Avonturenfilm van Jean-Pierre Decourt. Met o.a. David McCallum, Ekkehardt Belle, Aude Landry, Bernhard Wicki en John Carson.

Schotland 1751. Ebenezer Balfour laat zijn neef David (Belle) ontvoeren zodat hij diens erfenis kan inpikken. Hij geeft de opdracht hem te verkopen als slaaf in de Amerikaanse koloni[KA3]en. Onderweg komt het schip in aanvaring met een roeiboot. De enige overlevende is Alan Breck (McCallum), die op weg was naar Frankrijk om een leger samen te stellen dat de rechtmatige Schotse koning terug op de troon kan zetten. De kapitein wil Alan doden en diens geld stelen, maar David kan hem redden. De twee worden beste maatjes. Ze verzeilen terug op de Schotse kust, waar ze getuige zijn van de moord op de `Rode Vos`, een geduchte tegenstander van de rebellen. David, Alan en een oom van Alan worden van de moord beschuldigd. Ze worden vogelvrij verklaard. Ze krijgen hulp van de mooie Catriona (Landry). Goed gemaakte bewerking van de meermaals verfilmde romans Kidnapped en David Balfour van Robert Louis Stevenson. Uitstekende ontspanning voor een jong publiek, maar ook ouderen zullen er volop van genieten. De decors zijn levensecht en de kostuums een lust voor het oog. Ondanks de lengte zit verveling er niet in dank zij de wervelende avonturen van het tweetal. Walter Ulbrich en Peter Graham Scott bewerkten de klassiekers. Knappe fotografie van Brian Morgan. Uitgezonden in vier delen.

Marcia trionfale

1976 | Drama

Frankrijk/Italië/Duitsland 1976. Drama van Marco Bellocchio. Met o.a. Franco Nero, Miou-Miou, Michele Placido, Patrick Dewaere en Ekkehardt Belle.

Een jonge intellectuele dienstplichtige wordt door de mangel gehaald door een sadistische kapitein en volgzame medesoldaten. Hij wordt de vertrouweling van een andere buitenstaander in de kazerne - de kapiteinsvrouw - maar het 'onvermijdelijk' drama wordt afgewend als de kapitein het slachtoffer wordt van zijn eigen drilmethoden. De commerciëlere Bellocchio-film gebruikt het verhaal om de afstompende en tot excessen leidende hiërarchie binnen het leger aan te vallen.

Julia (Es war nicht die Nachtigall...)

1974 | Erotiek

Duitsland 1974. Erotiek van Sigi Rothemund. Met o.a. Sylvia Kristel, Jean Claude Bouillon, Terry Torday en Ekkehardt Belle.

De zeventien-jarige Julia (Kristel) wenst haar maagdelijke staat te beëindigen, maar ziet zich wat dat betreft omringd met incompetente vriendjes. Dat is de dramatische stof van deze amateuristische en ronduit vervelende seksfilm. Video-titel: DIE NICHTE DER O.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Ekkehardt Belle op televisie komt.

Reageer