Ninni Bruschetta

Regisseur, Acteur

Ninni Bruschetta is regisseur en acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Libera

1993 | Drama, Komedie

Italië 1993. Drama van Pappi Corsicato. Met o.a. Iaia Forte, Cristina Donaldio, Manrico Gammarota, Enzo Moscato en Ninni Bruschetta.

Film van debuterend regisseur Corsicato met drie verhalen over vrouwen, zich afspelend in Napels en omgeving. Het eerste verhaal gaat over Aurora (Forte), een parvenu die te laat ontdekt dat zij de liefde heeft opgeofferd voor een oppervlakkig en luxueus leventje. Het tweede verhaal gaat over Carmela (opnieuw Forte), die er vrolijk op los leeft. Wanneer haar zoon uit een opvoedingsgesticht terugkomt ontdekt hij dat zijn moeder in werkelijkheid zijn vader is, die een geslachtsverandering heeft ondergaan. Het laatste deel gaat over Libera (weer Forte), eigenaresse van een kiosk. Ze ontdekt dat haar echtgenoot in andere vrouwen is geïnteresseerd en besluit hier wat aan te doen. Eerder surrealistisch, goed geregisseerd, met een onovertroffen Iaia Forte in alledrie de rollen.

Visioni privati

1990 | Documentaire

Italië 1990. Documentaire van Ninni Bruschetta, Francesco Calogero en Donald Ranvaud. Met o.a. Jessica Forde, Patrick Bauchau, Antonio Caldarella, Antonio Alveario en Peter Berling.

De film, eigenlijk bedoeld als een vluggertje, werd op 16mm gedraaid maar groeide uit tot een volwaardige film, opgenomen in Taormina tijdens het filmfestival in 1988. Er wordt goedmoedig de spot gedreven met sterren en regisseurs, maar zonder ego's te beschadigen. De film rekent eens en voor altijd af met het idee dat filmfestivals respectabele culturele evenementen zijn: niets dan in het honderd gelopen tijdschema's, geïmproviseerde vertalingen, verkeerde kopieën, haperende projectie en incompetente medewerkers.

Ladri di futuro

1990 | Drama

Italië 1990. Drama van Enzo De Caro. Met o.a. Roberto De Francesco, Ninni Bruschetta, Pietro De Vico, Angelo Orlando en Iaia Forte.

Met zijn scènes uit het dagelijks leven laat regisseur De Caro zien hoezeer hij wordt geobsedeerd door de voortsnellende tijd. Dagen en nachten rijgen zich aaneen en we zijn getuige van het doen en laten van de bewoners van een flatgebouw. Twee acteurs filosoferen over de mogelijkheden van een snel bestaan. Een oude professor maakt zich zorgen over de milieuvervuiling. Vier mannen doen niets anders dan kaartspelen, al kankerend op de regering. Een gepensioneerde man denkt aan zelfmoord, tot hij verliefd wordt op een stem aan de telefoon. Een arme fotograaf wil trouwen met een meisje dat hem niet ziet zitten. In deze merkwaardige film zitten momenten van wonderlijke spanning, snelle grappen, aardige maar ook zouteloze dialogen, en veel verwijzingen naar herkenbare situaties.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Ninni Bruschetta op televisie komt.

Reageer