Ferenc Bács

Acteur

Ferenc Bács is acteur.
Er zijn 4 films gevonden.

Gloomy Sunday

2000 | Romantiek, Muziek, Oorlogsfilm, Drama

Duitsland/Hongarije 2000. Romantiek van Rolf Schübel. Met o.a. Joachim Król, Stefano Dionisi, Ben Becker, Sebastian Koch en László I. Kish.

Bijzondere liefdesgeschiedenis in het Boedapest van de jaren '30 rond een driehoeksverhouding ingekaderd door de fictieve geschiedenis van het Hongaarse lied 'Szomorú vasárnap' dat als 'Gloomy Sunday' door tientallen artiesten (oa Elvis Costello, Billie Holiday, Serge Gainsbourg en Heather Nova) werd vertolkt en inmiddels door het leven gaat als lijflied van zelfdoders aller landen. Pianist Rizsö Seress (1899), die het lied in 1935 componeerde, stapte in 1968 van zijn flat. Gebaseerd op het boek van Nick Barkow. De prachtbeelden zijn van cameraman Edward Klosinski die oa werkte voor Kieslowski (Dekalog 1 en 2), en van Jan Schütte (Abschied - Brechts letzter Sommer).

Mannen som gick upp i rök

1980 | Thriller, Misdaad

Zweden/Hongarije/Duitsland 1980. Thriller van Peter Bacsó. Met o.a. Derek Jacobi, Judy Winter, Ferenc Bács, Krisztina Peremantoni en Mari Szür.

Een journalist is voor een primeur naar Boedapest gereisd en verdwenen. Politie-luitenant Martin Beck gaat ter plekke op onderzoek uit en ontdekt een drugshandel, maar terug in Stockholm lopen alle sporen dood. De Sjöwall & Wahlöö- verfilming pakt door een multinationale co-produktie onevenwichtig uit en blijft onder de maat van het talent van alle betrokkenen. Het resultaat lijkt nog het meeste op een Duitse tv- krimi, waarin de scenarioschrijver dan ook gespecialiseerd is, al is Jacobi in zijn bedrieglijke verstrooidheid een overtuigende Martin Beck.

Ménesgazda

1978 | Drama

Hongarije 1978. Drama van András Kovács. Met o.a. József Madaras, Ferenc Fábián, Sándor Horváth, Károly Sinka en Ferenc Bács.

De in de begindagen van de Koude Oorlog door de partij aangestelde baas van een stoeterij lukt het niet het vertrouwen te winnen van zijn medewerkers, die legerofficieren waren in het oude regime. Als de autoriteiten besluiten de stoeterij te sluiten en de officieren te arresteren, wordt hij verdacht medeplichtig te zijn, waardoor het voor hem en anderen fataal afloopt. Deze zeer gedegen film van de veteraan Kovács is zonder meer een van de hoogtepunten van de Hongaarse cinema.

Az Er[KA11]od

1978 | Sciencefiction

Hongarije 1978. Sciencefiction van Miklós Szinetár. Met o.a. Bella Tanai, Sándor Oszter, István Kovács, József Madaras en Adám Rajhona.

Een saaie verfilming van de gelijknamige roman van Jancs[KA1]o`s vaste scenarioschrijver Gyula Hern[KA1]adi. Hij gaat over een avontuurlijk gezelschap dat tegen betaling door een merkwaardig genootschap in de gelegenheid wordt gesteld oorlogje te spelen met een groepje brute huurlingen. Voorwaarde is, dat tot het bittere einde wordt doorgegaan. Het thema (de voortdurende machtswisseling van overwinnaars en overwonnenen) is eerder Jancsó op het lijf geschreven en het is daarom jammer dat niet hij, maar toneel- en tv-regisseur Szinetár deze film heeft gemaakt.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Ferenc Bács op televisie komt.

Reageer