Pier Francesco Pingitore

Regisseur

Pier Francesco Pingitore is regisseur.
Er zijn 9 films gevonden.

Gole ruggenti

1992 |

Italië 1992. Pier Francesco Pingitore. Met o.a. Pippo Franco, Pamela Pati, Leo Gullotta, Stefano Antonucci en Gianfranco Barra.

Een mengeling van cabaret, vaudeville, variété en vlijmscherpe satire. Er zit zo goed als geen plot in deze film, met uitzondering van een paar niet al te grappige situaties achter de coulissen van het meest populaire festival van Italië, het San Remo Festival. Bijtende spot, grapjes en karikaturen rond de alomtegenwoordige politieke corruptie in het land, met cabaretiers gegrimeerd als bepaalde politici. Natuurlijk is er zang en dans en zijn er prachtige meiden met lange benen in karige outfit, zodat hun welgevormde lichamen naar voren komen. Over het geheel genomen bevat de film te weinig humor, voldoende bijtend sarcasme en een heleboel mooie meisjes.

Sfrattato cerca casa equo canone

1983 | Drama

Italië 1983. Drama van Pier Francesco Pingitore. Met o.a. Pippo Franco, Anna Mazzamauro en Oreste Lionello.

Het hoofd van een groot aantal families in een geïntegreerd woonproject krijgt een uitzettingsbevel. Nadat hij bedrogen is door een corrupte ambtenaar van een staatswoningbouwvereniging, lijkt hij niet meer uit de problemen te komen, terwijl hij tevergeefs probeert een nieuw tehuis te vinden. Italië heeft te kampen met chronische huisvestingsproblemen en deze film probeert de situatie satirisch voor te stellen, maar dat mislukt. Het acteerwerk is maar matig.

Il fitoso, L'arbitro e il calciatore

1983 | Komedie, Sportfilm

Italië 1983. Komedie van Pier Francesco Pingitore. Met o.a. Pippo Franco, Alvaro Vitali en Carmen Russo.

Een film met twee verhalen. Het eerste verhaal gaat over een voetbalscheidsrechter die een onthullendende videocassette ontvangt die geen twijfel laat bestaan over de ontrouw van zijn wulpse vrouw als ze met een voetbalspeler stoeit. Het tweede verhaal gaat over een fan van 'Roma' die moet doen alsof hij een toegewijde supporter van het voetbalelftal van 'Lazio' is om zijn baas en toekomstige schoonvader een plezier te doen. Produktie en regie zijn zwak, maar de film is vrij komisch.

Gran Burrasca

1982 | Komedie

Italië 1982. Komedie van Pier Francesco Pingitore. Met o.a. Alvaro Vitali, Mario Carotenuto en Marisa Merlini.

<

Il casinista

1980 | Komedie

Italië 1980. Komedie van Pier Francesco Pingitore. Met o.a. Pippo Franco, Renzo Montagnani, Bombolo en Simona Mariani.

Pippo Franco in de rol van scenarioschrijver die door een gebrek aan fantasie wordt gekweld. Om geïnspireerd te raken begint hij aan een komedie die op de werkelijkheid om hem heen is gebaseerd, maar een heleboel tegenspoed is zijn deel. Franco is een goede blijspelacteur, die een slechte film van de ondergang kan redden. Dat doet hij ook in deze film. Hij is de Casinista uit de titel, die in een aantal dubbelzinnige en uiterst moeilijke situaties terechtkomt. Zo belandt hij onder meer in een boksring, een ziekenhuis, een gevangenis en zelfs in een terroristencel. Komische situaties genoeg, maar een zwakke regie.

Tutti a squola

1979 | Komedie

Italië 1979. Komedie van Pier Francesco Pingitore. Met o.a. Pippo Frano, Lino Banfi, Isabella Biagini en Oreste Lionello.

De film had een lovenswaardig sociaal thema, dat geheel en al verknoeid is door er een absurde en idiote komedie van te maken. Een leraar van een middelbare school met een stereotiepe ouderwetse inborst krijgt te maken met moderne verschijnselen zoals drugs en feminisme. Overdreven spel en zwakke regie verruïneren een goed idee. Doodzonde!

L'imbranato

1979 | Komedie

Italië 1979. Komedie van Pier Francesco Pingitore. Met o.a. Pippo Franco, Laura Troschel, Franco Lochner, Sergio Leonardi en Oreste Lionello.

Pippo Sperandio (Franco) is een bescheiden werknemer die voor een rijke industrieel werkt. Hij overtuigt zijn baas ervan hem in zijn plaats een vakantie in een toeristenoord op Sardinië te laten doorbrengen, terwijl de industrieel met een mooie dame elders zijn vakantie doorbrengt. Na een reeks tegenslagen ontvoert een bende criminelen Pippo, ervan overtuigd dat hij de industrieel is. Pippo Franco speelt een grappige rol in een overigens middelmatige film.

Scherzi da prete

1978 |

Italië 1978. Pier Francesco Pingitore. Met o.a. Pippo Franco, Lino Toffolo, Laura Troschel, Oresto Lionello en Gianfranco D'Angelo.

Deze religieuze en politieke satire begint in het oude stadje Ciociara, zestig kilometer van Vaticaanstad. De plaatselijke bakker, een fervent communist, is er burgemeester. De pastoor van het gehucht (Franco) is een fel en grofgebekt criticus van de goud-op-snee zelfgenoegzaamheid van het Vaticaan, de onmachtige regering en de alomtegenwoordige corruptie. Een vrouw van stand weet de argeloze pastoor voor haar karretje te spannen: ze krijgt hem zover dat hij een nieuwe politieke partij opricht, de CD, wat staat voor Ciociara Democraten. Maar de arme priester krijgt het hoog in zijn bol. Hij wordt arrogant en zo verliest hij zijn achterban.

Remo e Romolo

1976 | Historische film

Italië 1976. Historische film van Pier Francesco Pingitore. Met o.a. Enrico Montesano, Pippo Franco, Gabriella Ferri, Gianni Agus en Bombolo.

Een heerlijke satire, deze zogenaamde biografie van de stichters van Rome. Remo (Montesano) is een flierefluiter, Romolo (Franco) is een serieuze, hardwerkende kerel met een visie. Ook het Vaticaan wordt ertussen genomen in deze film: als Remo, die door zijn broer gedood is, weer tot leven wordt gewekt begint hij vrede en liefde te prediken, terwijl Romolo bezig is met de bouw van Rome, waar decadente feesten gegeven worden, waaraan ook homo's en transseksuelen deelnemen.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Pier Francesco Pingitore op televisie komt.

Reageer