Véronique Herbaut

Scenarist

Véronique Herbaut is scenarist.
Er zijn 2 films gevonden.

Blake & Mortimer: The Ghost And The Necklace

1997 | Animatie, Mysterie, Avonturenfilm, Fantasy, Misdaad, Familiefilm

Canada/Frankrijk 1997. Animatie van Stéphane Bernasconi en Yannick Barbaud.

Het halssnoer van Marie-Antoinette werd na eeuwen teruggevonden door Sir William. Tot groot ongenoegen van de Fransen wil hij dit, na restauratie door Jean Durandon, schenken aan de Britse koningin. Bij de voorstelling van de herstelde ketting in Parijs verschijnt eensklaps het spook van Marie- Antoinette en wat later blijkt het kleinood verdwenen. Werk aan de winkel voor Blake en Mortimer die de voorstelling bijwoonden. Mortimer haalt er zijn nicht Margaret bij, een specialiste in paranormale zaken. Maar de nuchtere Blake gelooft niet in spoken. Een leuke tekenfilm geïnspireerd op de stripverhalen van E.P. Jacobs. Spijtig van de houterige animatie en het weinig geloofwaardige verhaaltje, maar de dialogen tussen Blake en Margaret zijn beslist de moeite waard. Het scenario werd geschreven door Véronique Herbaut. Dolby Surround.

Sabine j'imagine

1992 | Drama, Misdaad

Frankrijk 1992. Drama van Denis Berry en Dennis Berry. Met o.a. Jennifer Covillaut, Gérard Klein, Corinne Dacla, Jean-Paul Comart en Boris Roatta.

Covillaut is een energiek dertien-jarig meisje dat niet snel bang is. Het dreigt echter verkeerd af te lopen wanneer drie jonge belhamels haar plagen. Ongelukken worden echter voorkomen door tussenkomst van een vriend van haar vader. Deze laatste, Klein, wijst de aanvoerder van het trio hardhandig terecht en verbiedt hem alle omgang met zijn dochter. Volgende zondag, terwijl Klein met de notabelen van het dorp op jacht is, vindt Covillaut het met kogels doorzeefde lijk van haar belager. Klein is natuurlijk verdachte nummer 1. Oppervlakkig melodrama dat het portret brengt van een jong meisje dat in een beschermde plattelandsomgeving geconfronteerd wordt met geweld. De jonge Covillaut houdt ongetwijfeld een belofte in, maar het scenario van Véronique Herbaut en Pierre Uytterhoeven geeft weinig diepte aan de personages. Fotografie van Cyril Lathus.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Véronique Herbaut op televisie komt.

Reageer