Howard Rubie

Regisseur

Howard Rubie is regisseur.
Er zijn 5 films gevonden.

Escape of the Artful Dodger

2001 | Familiefilm, Avonturenfilm

Australië 2001. Familiefilm van Howard Rubie en Sophia Turkiewicz. Met o.a. Barry Langrishe, Rowan Witt, Henri Szeps, Phillip Hinton en Luke O'Loughlin.

Opgebouwd uit dertien afleveringen van een half uur, maar in Europa uitgezonden als een miniserie in vier delen van 320 minuten.

Search for Treasure Island

1998 | Familiefilm

Duitsland/Australië 1998. Familiefilm van Robert Klenner en Howard Rubie. Met o.a. Brooke Mikey Anderson, Brittany Byrnes en Daniel Kellie.

Opgebouwd uit dertien afleveringen van een half uur, maar in Europa uitgezonden als een miniserie in vier delen van 320 minuten.

Chase Through the Night

1983 | Misdaad, Familiefilm

Australië 1983. Misdaad van Howard Rubie. Met o.a. Brett Climo, Alan Dargin, Steve Dodd, John Jarrat en Scott McGregor.

Vijftien-jarige Kidman wordt door gevaarlijke gangsters gegijzeld, als zij ze herkent bij een benzinestation. Ze ontvoeren haar naar het verafgelegen gehucht, Caribun, waar slechts zes personen zijn achtergebleven omdat iedereen naar een cricket-wedstrijd is gegaan. De schurken besluiten het stadje over te nemen, maar rekenen niet op de dappere zes: een vijftien- jarige jongen, zijn vriend een Aboriginal en zijn blinde grootvader; de barman van het plaatselijke café, de eigenaresse van de kroeg en haar hulpje. Het gespuis delft het onderspit door de magische krachten van de oude blinde man, de listen van de anderen en de hulp van Kidman. Spannende film voor al wat grotere kinderen. Wordt soms op de tv vertoond in vijf afleveringen van 24m. Naar het boek van Max Fatchen.

The Settlement

1982 | Drama

Australië 1982. Drama van Howard Rubie. Met o.a. Bill Kerr, John Jarratt, Lorna Lesley, Tony Barry en Alan Cassell.

Een zedenschandaal dat zich afspeelt in een kleine nederzetting, Cedar Creek, in het Australische Queensland rond 1950 waar een tweetal werkeloze mannen, die de kost verdienden met boksen op jaarmarkten, neerstrijken en gaan hokken in een leegstaande hut met een statenloze jonge vrouw. De dorpsroddel staat er garant voor dat ze algauw veroordeeld worden om hun bandeloze gedrag. Fraaie landschapsfotografie en een nauwkeurig beeld van de bekrompen maatschappij verheffen de film, maar deze precisie werkt enigszins verstikkend.

The Scalp Merchant

1978 | Actiefilm

Australië 1978. Actiefilm van Howard Rubie. Met o.a. Cameron Mitchell, John Waters, Elizabeth Alexander, Margaret Nelson en Ron Haddrick.

Mitchell, die werkt voor een verzekeringsmaatschappij, moet gestolen geld achterhalen. Anderen zien dat niet graag en hij wordt dan ook door vele partijen belaagd. Het hoe en waarom wordt aan het eind uitgelegd, maar daar gaat het niet om: het gaat om de actie. Doorsnee-verhaaltje, redelijk verfilmd.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Howard Rubie op televisie komt.

Reageer