Guilherme Fontes

Acteur

Guilherme Fontes is acteur.
Er zijn 3 films gevonden.

Un Trem para as estrelas

1987 | Avonturenfilm, Komedie

Frankrijk/Brazilië 1987. Avonturenfilm van Carlos Diegues. Met o.a. Guilherme Fontes, Milton Conçalves, Taumaturgo Ferreira, Anna Beatriz Wiltgen en Zé Trindade.

De jonge saxofonist Vinicius woont in een huurkazerne in een voorstad van Rio en zoekt in de 'favella's' naar zijn verdwenen verloofde Nicinha. Met behulp van een detective vindt hij haar uiteindelijk maar zij verlaat hem. Het gaat in deze film om de zoektocht, gedurende welke hij een massa uiteenlopende personen ontmoet op al even contrastrijke plaatsen. Het resultaat is een barokke en flamboyante schets van de wereld van deze megapool, gezien door een filmdichter. Deze film, die om beurten een musical, een melodrama en een politiefilm is, neemt het niet zo nauw met de alledaagse werkelijkheid, door hem vast te leggen als een mooie droom. De film bleef vrijwel onopgemerkt bij het Filmfestival in Cannes in 1987, hoewel het scenario acceptabel is en de regie redelijk.

Subway to the Stars

1987 | Drama

Brazilië 1987. Drama van Carlos Diegues. Met o.a. Guilherme Fontes, Milton Goncalves, Taumaturgo Ferreira, Ze Trindade en Ana Beatriz Wiltgen.

Een hortend, grimmig verhaal over de jonge saxofonist Fontes en zijn belevenissen als hij door de achterbuurten van Rio zwerft, op zoek naar zijn verdwenen vriendin. Enig psychologisch inzicht op bepaalde momenten, maar het geheel is te warrig.

O cor do seu destino

1986 | Drama

Brazilië 1986. Drama van Jorge Durán. Met o.a. Guilherme Fontes, And[KA1]réia Beltrao, Julia Lemmertz en Chico Dias.

Een meisje van Chileense afkomst dat zich in Brazilië heeft gevestigd, bevindt zich in een identiteitscrisis. Haar vaderland roept herinneringen op aan haar broer die door de militaire dictatuur vermoord werd. Door verschillende omstandigheden gaat ze op zoek naar een identiteit waarvan ze niet weet of ze die verloren heeft of dat die nooit bestaan heeft. Een enigszins ongelijkmatige, maar redelijk waardige film.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Guilherme Fontes op televisie komt.

Reageer