Ross Garland

Producer

Ross Garland is producer.
Er zijn 2 films gevonden.

Piepertje

2010 |

Zuid-Afrika 2010. Donovan Marsh. Met o.a. Troye Sivan, John Cleese, Jamie Royal en Travis Hornsby.

Zuid-Afrika, 1990. Dat Nelson Mandela na een lange gevangenschap zal worden vrijgelaten, is natuurlijk groot nieuws. Maar voor de dertienjarige Spud (Sivan) zijn er belangrijkere dingen: zijn nieuwe school bijvoorbeeld, een deftige kostschool. Spud komt uit een heel gewoon gezin en moet zich zien te redden tussen rijkeluiskinderen met namen als Gecko en Rambo, en een eigenaardige leraar Engels (Cleese). Sympathiek 'visueel dagboek' van Spuds eerste schooljaar is nu eens grimmig, dan weer geestig en wat sentimenteel. Naar de in eigen land populaire autobiografische boekenreeks van John van de Ruit.

U-Carmen

2005 | Musical, Drama, Romantiek

Zuid-Afrika 2005. Musical van Mark Dornford-May. Met o.a. Pauline Malefane, Andile Tshoni, Lungelwa Blou, Andiswa Kedama en Andries Mbali.

Intieme Zuid-Afrikaanse bewerking van George Bizets opera Carmen. Eindtwintiger Malefane is innemend als Carmen, een verleidelijke arbeidster in een sigarettenfabriek. Een Bijbelvaste agent is haar aanbidder (Tshoni) en de rol van haar oogappel wordt vertolkt door de zoon van een anti-apartheidsstrijder (Blou). U-Carmen speelt in een sloppenwijk, is onopgesmukt geregistreerd in documentairestijl, met het libretto in de kliktaal Xhosa. In Zuid-Afrika ontstaat een generatie kunstenaars die niet meer terugdeinst voor mengvormen van Afrikaanse en Europese cultuur en U-Carmen is een magnifiek voorbeeld van een geslaagde synergie. Gefilmd op locatie in Khayelitsha, een township even buiten Kaapstad.

op televisie
0 uitzendingen

Maak een abonnement aan als u op tijd gewaarschuwd wilt worden wanneer Ross Garland op televisie komt.

Reageer